Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zsemlemorzsás betyárgombóc recept

Zsemlemorzsás betyárgombóc recept

A Zsemlemorzsás betyárgombóc hozzávalói:
40 dkg darált hús (ízlés szerinti húsból)
1 tojás
zsemlemorzsa, só és bors a gombócokhoz
25 dkg gomba, nagyobb darabokra vágva
1 tejföl
1 kis fej hagyma
só, bors, pirospaprika
1 ek. liszt


A Zsemlemorzsás betyárgombóc elkészítési módja:
A darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát dolgozzuk össze, sózzuk és borsozzuk. A masszából készítsünk apróbb gombócokat. Kevés olajon a hagymát pirítsuk üvegesre, pirospaprikázzuk meg és öntsük fel vízzel. Ebbe a pörköltes alapba tegyük bele az előkészített gombócokat és fedő alatt kb. 15 percig pároljuk. Ha letelt a 15 perc, tegyük bele a gombát és főzzük készre az ételt. A végén a tejföllel elkevert liszttel habarjuk be a gombócokat.

Galuskával, vagy kifőtt tésztával tálaljuk


Kategória: Egytálételek receptjei


A zsemlemorzsás betyárgombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook