Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)
Nekünk a doki ilyenért nem kér el pénzt, ha ne adj isten nyomni kellene:S Az új kozmink is kapott egy jó nagy piros pontot tőlem, amiért nem esett neki a bűzmirigyének, hanem megkérdezte mikor vol tutoljára nyomva és kell e neki...
Fülvakarás lehet éppen bm-től is, de NE engedd, hogy nyomkodja havonta. A bm minél gyakrabban van kinyomva, annál hamarabb lesz tele. Te is le tudod checkolni, h tele van e: 3 ujjal körbe fogod a fenekét és ha érzel egy cseresznye mag nagyságú kemény dudort, akkor nyomni kell. Te ne kezd el nyomogatni, mert be is gyulladhat vagy perforálódhta, ha rosszul nyúlnak hozzá. Ne egyen csontot, ne nagyon adj neki házikosztot és tápot egyen, az majd rendben tartja.
Nálunk is ugyan ezek voltak a tünetek, fülvakarás, meg egész testét vakarta, de nem bolha miatt:) nekem is kinyomta az állatorvos, és azt mondta havonta kell neki...de a lányok azt mondták itt a fórumon, hogy ez hülyeség!
Johnnynak elmúlt a viszketés, azóta nem is volt kinyomva neki.
Sziasztok azért kérdeztem ezt a bűzmirigyet mert vakargatja a fülét és az állatdoki azt mondta, hogy azért mert tele van a bűzmirigye és ez megy rá a fülére kiürítette és azt mondta, hogy havonta üríttetni kell neki, ami havi 1500Ft jó-jó nem nagy összeg , de a tápja is havi 6000Ft kedvezménnyel és azért sajna még nem tudok pénzt gyártani :) én esetleg ki tudom neki üríteni? még soha nem próbáltam és nem is merem neki nehogy valamit rosszul nyomjak meg és bajt csináljak.
Én is szenvedek a melegtől alig tudok aludni bezzeg Lizinek semmi baja úgy alszik mint akit agyonvertek ráadásul fent az ágyon a takarón nem tudom hogy bírja.
Este megpróbálok csinálni róla képet és felrakom csak annyira örökmozgó, hogy eddig még nem nagyon tudtam lefényképezni se mindig elszaladt. Nem is értem ebbe a melegbe hogy tud egész nap ugrándozni, de az biztos rengeteg vizet iszik.
Bolhával kapcsolatban én sem tudok tanácsot adni nekünk még nem volt ilyen gondunk.
Jó reggelt,
Szanád: szegény picur. Nekünk HÁLA istennek nem volt, így okosságot sem tudok mondani, remélem hamar kiírtod őket.
FSzandra: én NAGYON szenvedek, Porci itthon és Katimamánál is vagy a kövön vagy a parkettán alszik, mert ő bárhol bármikor tud aludni :D
hátha muszáj ....
én olyat vettem ami 8 hetes kortól van ajálnva ..valami francia...Héry zéro Puce a neve és az ván ráírva hogy a visszafertőződéstől is véd....de az még 1-2 nap..
Mi a Prac-Tic-ot használjuk, arra az van írva, hogy "ne használja 8 hétnél fiatalabb és/vagy 2 kg-nál kisebb kutyáknál"
Ennek ellenére Chili 1,6 kg volt amikor rátettem.
Hú, ez nem jó! Kitartás!
Lányok bizti tudnak valami tanácsot adni, szerencsére minket elkerült ez eddig!
mivel elolvastam hogy a bolha ciklusa 3 hetes , gondolom még ott szedte össze ahohhan hoztuk , egy hete van nálunk.
igen , bent van...
Sziasztok !
Hát a kutyink bolhás... ((..vettem neki egy kölyköknek való spotot ,valami gyógynövényes.....remélem használ
De hétfőn vagy keden megyünk állatorvoshoz a 2.oltás végett....
Köszönöm lányok!:)
Még semmit nem tudok...:s
Szijjasztok,
FSzandra: nem tűnik nagy bajnak, csak elég rossz helyen van (hozzáférhetetlen), majd drukk hogy ne legyen túl drága.
Kami: nekem is úgy tünik, hogy CERETTEK :D, mi lenne ha nem???
Katimamához "bútorozás": sztem élvezi, azaz tudja, hogy JÓ kezekben van, és ki lesz nyalva a segge. Mikor otthagyom akkor durci van, de másnap reggel már sztem nem érdekli, a lényeg ő legyen a középpontban, és Katimamánál Ő ott van :D
Holnap délután már megyek érte.... azért hiányzik a kis xarosom, az én DAGIM :D
Kata: örülök, hogy újra itt vagy.
Képet teszel majd fel???
Beosztás: :D, ti tényleg KOMOLYAN akarnátok??? :D
Ágyba alvás: sajna a macskákat nem szeretem, de Porci ott alszik néha, bár akkor én nem alszom, mert ŐÚRASÁGÁNAK az egész ágy kell keresztbe... :D
Sziasztok csajok... mire visszaolvastam... :)
Mi is megjártuk a kozmit tegnap a hátán nagyon rövidd lett a szőr a lábán hosszabb kicsit olyan westies de nagyon cuki alig bírok betelni vele és ő is jobban viseli a meleget.
Szandra szerintem nagyon cuki lett Jo nekem nagyon tetszenek a világos színű yorkik, a kocsival meg drukkolok minnél kevesebb legyen.
De jó Kati mamának, hogy a kis Porci nála nyaralhat, de bezzeg beosztás még mindig nincs :D pedig mi is szívesen vigyáznánk rá :)
Ti a kutyusoknak mennyi időnként szoktátok üríttetni a bűzmirigyét?
Szép napot.
Raktam fel a naplómba képet a kocsiról..
Anyu nem ment el reggel:s még ülhetek bizonytalanságba! Ajj... jó lenne tudni, hogy mennyi pénzem bánja a bénaságomat.
Igen bírom Jo-t így fehéren. Kis egyéniség!
Ma reggeltől palacsintát sütök, konyhát takarítok, itt őriz. Meg alszik!:)
Na a hajamtól én is rosszul vagyok, pedig vasalom minden nap, miért nem bír akkor kihullani mind, ami akar...
A macskusz meg rafkós, mert úgy kezdte, hogy mindig anya székében aludt, de éjjel áttelepedett hozzájuk:) Ezért lett kipaterolva, de így a tesóm szobájában ágyazott meg neki anya az ágyon. Van egy ágyterítője, amit használ, ha nincs otthon panni, ha igen akkor meg vele alszik. Bár őrölt egy dög, mindig nézi anyát ahogy fürdik és miután leengedte a vizet, beugrik a kádba tisztálkodni:)))
Téged is szeretünk ám, de megérdemled a hajnali rosszalkodást, ha csúnyákat mondassz arról az áldott jó gyerekről:PPP
Amúgy azért nem áll bosszút, mikor elviszed a mamájához és ott hagyod több napra? Mikor otthon hagyom anyáékra Kamót, amíg bulizunk egyet a barátokkal, már tűkön ül, mikor megyek haza. Pedig szabadon garázdálkodhat az emeleten (mert lépccsőzni még mindig nem lécsőzik otthon)és ki is használja, ha anya elalszik akkor jól megpuszilja:)) Anyáékon nagyon csodálkozom, jól kinyalják a kis fenekét, pedig a macska sem alhat velük, mert nem engednek az ágyukba állatot, de Kami mehet mindenhová. Apa ölbe hozza-viszi, meg altatja és ha felébresztem Kamit kaffog, hogy miért zargatom... ahhoz képest, hogy az elején kivolt akadva teljesen miatta és kutyaházat akart csináltatni, hogy jó lesz neki ha hazamegyünk, mert a házba be nem teszi a lábát a koszos kutyám...