Weight Watchers pontértékek (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Elkészítettem az óravázlatomat és végig is csináltam remélem tetszeni fog a csajoknak.
Holnap beszámolok milyen volt :-D
hadd pontositsak 1 -2 pont :DD olaj /leveskeverékben sok a rejtett cal.
de különben nagyon jó ötlet
Készítettem 0 pontos zöldséglevest. Elneveztem Fradi levesnek, mert "mindent bele" lett.
2,5 l. víz, 1 tk. olívaolaj,1 fej hagyma, 2 gerezd, fokhagyma, 1/2 zeller, 1 karalábé, 1/2 zacskó, Mexikói keverék, 1/2 zacskó brokkolis leves keverék, 2 db. burgonya. tetszés szerint vegeta, ketcsap, orgánó, szárított tárkony. baromi jó lett. Végül is az íze a minestrone leveshez hasonlít. 5 adag lett.
Tetszik ez az írás, megerősít abban, hogy jó úton járok :)
Képzeljétek van egy ismerősöm (23-24 éves), aki valamilyen bogyót szed azért, hogy fogyjon, ami még hagyján, nem is ezzel van a fő probléma. A gond az, hogy a bogyó (ki tudja milyen hatásmechanizmuson keresztül) elveszi az étvágyat és ő (a kis buta) ezt úgy használja ki, hogy SEMMIT sem eszik, maximum egy joghurtot egész nap!!!
Egyébként azt mondja, hogy az orvos szerint lassú az alapanyagcseréje, vajon mitől? Annyira sajnálom, de tönkre fogja vágni egy életre az anyagcseréjét:(
Amúgy a WW előnyei közé tudnám sorolni, hogy én augusztus óta nem számoltam, ettem mindent ami jött, és 3-4 kg-ot híztam, ami szerintem nincs arányban a bevitt kajával, sokkal többnek kellett volna feljönni.
Szóval szeretem a WW-t:)
de persze fözöm,mig el nem fövi a levét...
de mindig piritom elötte s sosem fözöm ugy mint a tésztát,még a zacskósat sem
Ez a jó-jó effektus magyarázta.
Ha fogyókra miatt koplalsz, rendszeresen túl keveset eszel, s így nem adod meg testednek a szükséges tápanyagokat, szervezeted veszélyben érzi magát, s vészüzemmódba vagy más szóval éhező üzemmódba kapcsol.
Testünk egy csodálatos szerkezet. Ha úgy érzi, éhezés, koplalás miatt nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, lelassítja az anyagcserét, hogy a fenyegető időszak alatt minden lehetséges energiát a létfontosságú szervek (szív, agy stb.) működésének fenntartására fordíthasson. A fogyás természetesen beindul, hiszen az elraktározott zsírt fogja a szervezet üzemanyagként elégetni. Azonban a zsír mellett az izomzatot is felhasználja, ami így még inkább lassítja az anyagcserét.
A koplalás hizlal!
Noha koplalással (mint pl. 500-600-700-800 stb. kalóriás diéták) rövid távon viszonylag gyorsan meg lehet szabadulni a feles kilóktól, hosszabb távon ezért keményen megfizethetünk; a koplalás egy életre tönkre vághatja az anyagcserét és folyamatos súlyproblémákat okozhat!
Amint elkezdesz rendesen enni, vagy csak többet mint a koplalás alatt, a szervezeted azonnali raktározásba kezd. És pontosan ez az éhező üzemmódba váltás veszélye! Hiába nem eszel többet a kelleténél, hirtelen felszeded a korábban leadott kilókat, sőt a tapasztalatok alapján még többet, mint amennyivel belevágtál a diétába!
Ezért jó a WW. mert ad neked egy támpontot, hogy naponta mennyit kell enned ahhoz, hogy ne hízzál, és változatos étrendre sarkall
A barna rízs ízét meg kell szokni kicsit keményebb de szerintem finom!
Én előfözöttet veszek nem olcsó de ezt a legegyszerűbb főzni és utánna teszek hozzá fűszereket.
A sima kilós vagy 500g kiszerelést nem tudtam eddig jóra megfőzni de editta16 által leírtakat kipróbálom!
Nagyon tetszik ez az ötlet, ki fogom próbálni.
Nekem is van egy tippem, kizárólag fanatikusoknak:)
Ha nagyon édességre vágysz, de nincs már sok pontod: egy jó minőségű pudingporhoz a szokásos fél liter tej helyett a következőt adod: fele tej (1,5%-os), fele víz. édesíteni Stiviával vagy édesítővel lehet. Én szoktam bele tenni kockára vágott almát, narancsot. Kb olyan két pontra jön ki az egész, bár én az európai WW-t csinálom (gyümölcsért, zöldségért 500g-ig nem számolok pontot, kivétel a banán, bab, stb.)
Egyébként inkább a felső határ érték felé egyél, mert ha csökken a súlyod úgyis kevesebb pontnak megfelelően ehetsz és 18-nál lejjebb nem szabad menni, mert az lehet hogy visszájára fordul.
( Raktározási reakció)
Egyébként a pontjaiddal spórolhatsz, ha kevesebbet eszel, vagy bady pontot gyűjthetsz, akkor heti egy alkalommal ezt el lehet fogyasztani még + pontként ( ünnep, buli). tehát a 27 pontot túl lépheted.
Kedves Macha az Én párom is ezt monta és szépen lassan megszokta neki nem kötelező azt enni amit neked ne erőltesd egy idő után magától fogja azt enni!
nálunk is nehéz volt az átállás főleg a húsevő párom miatt de apránként "lopva"becsempéztem az étrendbe a nyers vagy párolt zöldségeket és már nem morog először csak a kedvelt salátákkal kezdtem azután újítottam! Mára Ő kéri hogy legyen saláta főzelék és ami nagy szó barna rízs!
Nem élek olaj és zsír nélkül köszönöm azomban hogy megírtad a 2 pontot mert eddig nem tudtam!
És a jelet is!
Az általatok feltöltött leírtakból apránként elsajátítom a lényeget!
Lenne egy kérdésem volt-e olyan hogy egy hétig nem fogytatok semmit!
Én az első két hétben fogytam és az elmúlt héten semmit sőt 60 dkg híztam!
A napi pontjaim 20-27 között van Én 20-23 között eszem és 2liter folyadékot iszom és mozgok is!
Kedves editta16 és wirgi! Köszi:))) Tény, hogy így már kivitelezhetőbb... Csak ne mondogatná folyton a férjem, hogy ő nem nyúl, hogy salátát rágjon.. ;)
És őszintén szólva nagyon örülök, hogy több tejterméket iktathatok be!!
II: A 7 alapszabály
1. egyél változatosan
2. tervezz napi 2 adag tejet, tejterméket / 2 dl tej, v. 1 johurt,v kefir/
3. tervezz napi 5 adag zöldséget és gyümölcsöt a zöldség kb. 50 dkg, (főzelék, saláta, salátatálak, zöldséges főételek), gyümölcs 20 dkg
4.ügyelj az adagok nagyságára 100 gr.hány pont/mérleg használata az első időben/
5. csökkentsd az édesség és az alkohol fogyasztást
6. igyál napi legalább 8 pohár vizet/1,5l/
7. naponta 20 perc aktív mozgás /erős séta, bicikli, úszás stb. /
Minden nap fogyassz :
- ÖSSZETETT SZÉNHIDRÁTOT
teljes kiőrlésű kenyér, tészta, keményítő tartalmú. zöldség (hüvelyesek,kukorica)/ 6-9 pont
- FEHÉRJÉT
szárnyas, hal,hús, tojás, sajt, tofu, szója készítmények 6-8 pont
- TEJ
tej, joghurt, kefir 4-6 pont
- OLAJOK
olajok, növ. margarin, majonéz, saláta öntet/kész/, vaj 2-3 pont
sziasztok!
Segíteni szeretnék egy kis pont sporolással!
sokan használunk olajat a főzéshez egy kpróbált trükköt szeretnék megosztani veletek!
Jó magyar szokás pörköltek vagy a paprikás krumpli készítésénél a hagymát olaj ban zsírban piritani de kitünö ha a hagymát egy kis vízben kezdjük párolni kevés sóval és csak ez után tesszük rá a húst és a fűszereket! Gomba pörinél is bevált
ezzel már spórolunk kalóriát de a pörkölteket gulyást is lehet úgy készíteni hogy mindent a hozzávalót felteszünk főni és amikor felforr akkor teszünk hozzá piros örölt paprikát!
Ezután minden megy a régi módon!
A zöldséggel mindenki meg van veszve. pedig nagyon egyszerű.
1 db paradicsom, 1 paprika reggelihez ez 20 dkg, Főfogásnak készítsél főzeléket, rakott karfiolt, zöldséggel töltött burgonyát, sajtmártásos brokkolit, lecsót és sorolhatnám a zöldségféléket mindenféle finomságban, ja és még a saláták -tésztasaláták, halas saláták stb-. Szerintem így már jobban hangzik és már meg is van a maradék 20-30 dkg is .
Nagyon sok jó receptet találsz a neten.