Volt már valakinek Bartholin mirigy gyulladása?Milyen tünetei voltak? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nekem szombaton volt a 2.Bartholin műtétem.
Az első műtétem tályog volt.Ez jár azzal hogy elég nagyra duzzad a mirigy,be van gennyesedve,nem tudsz űlni,járni,és nagyon fájdalmas.Ez a rosszabbik eset,ilyenkor a baktérium már tovább fertőződött.Ilyenkor csak azt tudják tenni hogy altatásban felnyitják a tályogot,kiürítik a gennyet,és két oldalra kivarrják,hogy ürűlni tudjon.Majd 1 hét múlva jön a még kellemetlenebb varratszedés.Nálam sikerűlt pár varratot benthagyni,így két varratszedést szenvedtem át.Ezekután reménykedtem hogy soha többé nem tér vissza.Ennek 5 éve.Most csütörtökön sajnos ismét beteljesült a rémálom megint megduzzadt a mirigyem.Most csak diónyi nagyságú volt még,és nem fájt.Rohantam is a dokihoz,aki pechemre-mázlimra éppen 1 hónap szabira ment.Azt tudtam hogy ez magától nem fog elmúlni,gyógyszer sincs rá,s tudtam ha most kell gyorsan kiműttetnem amíg még nem gennyesedik el,mert akkor ismét két műtétes a dolog.Jelen esetben mikor nem gennyel volt teli hanem folyadékkal,ezt hívják cisztának.Itt a hoxa oldalán olvastam Bsárika tapasztalatát .Tőle tudtam meg hogy létezik olyan orvos Magyarországon,aki felszívódó varratokkal dolgozik.Nekem a varratszedés ugyanolyan rémálom volt mint a tályog...sőt...inkább szülök még két gyereket,mint mégegy tályog.Szóval Sárikától nagyon gyorsan megkaptam az orvos nevét és elérhetőségét.Ezen úton is mégegyszer nagyon szépen köszönöm neki.Én Bp-en lakom de képes voltam 200km-t A munkatársaim hülyének néztek hogy minek kell nekem vidékre menni egy orvos miatt.De mondhatom nektek hogy megérte!Az orvos végtelenűl kedves volt,áradt belőle a nyugalom, a magabizotsság,óvatosan vizsgált meg,s nagyon gyorsan fogadott.Pénteken beszéltem vele,s már szombaton megműtött.Szerencsémre ügyeletes volt.A kórház is nagyon barátságos,otthonias volt.Az altatóorvos kérésemre nem a kézfejembe nyomta a kanült,hanem a addig tapogatta a kézhajlatban a vénám amíg meg nem találta,majd óvatosan szúrta bele,nem is fájt.Szerencsésen kimetszették a bartholin mirigyem,így ezen az oldalon soha többé nem szenvedek majd vele.Műtét után két órával már lábra álltam.Kívűlre nem tett varratot így ez sem szúrkál.A belső felszívódó varratok sem okoznak olyan fájdalmat mint a sima varrat.3 nap után tegnap már űlni is tudtam.A járással sincs semmi gondom.S óriási megkönnyebbülés tudni hogy nem kell 1 hét múlva varratszedésre mennem.
Szóval amíg csak kicsit van megduzzadva de nem fáj,addíg menjetek orvoshoz,és ne kísérletezzetek paradicsommal,gyógyszerrel,nem fog elmúlni.S csak olyannal műtessetek aki felszívódó varrattal varr!
sziasztok, van itt valaki még?
nekem is megduzzadt a Bartholin mirigyem, DE nem fáj! így a doki azt mondta addig nem kell műteni, van valami itthoni praktika amivel tudnám kezelni?
Szerintem ezeknek a mirigyeknek a kivezető csöve, pontosabban nyílása nem látszik csak így, szabad szemmel, a természet valószínűleg sokkal precízebb munkára képes, mint a sebészek :-)De anatómiai atlaszban biztosan megvan, meg aztán a neten, ami nincs a neten, az nem is létezik :-)
Remélem, a szex is teljesen rendben lesz!
Az én tapasztalatom az, hogy nem szabad várni. Én 5 napig jegeltem, +gyulladáscsökkentőt is kaptam, de nem múlt el se belül,se kívül.
Lehet, hogy egy kis időre elmulasztja a kellemetlen feszülést vagy fájdalmat pl a meleg vagy a jegelés, de nem fog megoldódni magától - főleg akkora méretben, ahogy leírtad....
Persze mindenki egyedi eset, de mindenképp azt mondom, irány a doki!!!
Nem kell egyből műtéttől tartani, lehet, hogy csak szúrnak-szívnak :) sok sikert és kitartás!
Igen, teljesen begyógyult nekem is, bár még sex nem volt, a nedvességgel úgy éreztem nem lesz gond ;)
Egy kis vágás látszik, így 1 hónap után, olyan, mint egy ránc - szóval elfogadható :) ...azt mondjuk nem tudtam még felfedezni, hogy hol található az eredeti kivezető nyílás? van erről kép valahol, vagy látszik egyáltalán?? :D
Szia!
Ne haragudj, jó időre eltűntem, remélem, azóta szerencsésen túl vagy mindenen! A látvány engem is aggasztott, duzzadt volt, meg mintha lyukas lett volna... A duzzanat lelohadt, arra nem emlékszem, mennyi idő múlva, a lyuk meg természetesen ott van, ott is kell lennie, de kisebb. Nem zavar már. Azért időnként megnyomkodom, óvatosan, főleg együttlétek után, hogy biztosabban ürüljön. Az itt olvasottak után az epilálással is elővigyázatosabb vagyok. Én is csak remélni tudom, hogy jó időre megoldódott a gondom.
Írd meg, hogy vagy azóta!
Minden jót minden kedves sorstársnak!
KEDVES GYÖNGY1 !
AZ EGYIK ORVOS OLDALÁN MÉG A CUKORBETEGSÉG IS KIVÁLTÓ OKNAK VOLT FELTÜNTETVE A BHARTOLIN GYULLADÁSNAK.ÉN MEGNÉZETTEM A CUKROM NEKEM RENDBEN VOLT,NÁLAM MÁS VÁLTHATTA KI. JOBBULÁST!
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy ha eltávolítják a B.mirigyet, akkor egyáltalán nem fog működni a szex?
Az orvosom azt mondta hogy akkor a szexuális élet egyenlő lesz a 0-val?
Akinek már kivették az tudna rólla mondani valamit?
A választ előre is köszönöm!
Sziasztok!
Engem 3 hónapja műtöttek vele, kivarrták (csak egy oldalon, szerencsére). Eddig nincs gondom, de még nem is telt el olyan sok idő. A kivarrás sem volt vészes, max. 2-3 napig volt fájdalmas a terület, éjszakára bent sem maradtam, nekem is van egy még szopós kicsim, aki akkor volt 15 hónapos. A varratszedés is kibírható volt. Ami érdekes, hogy én is a házi praktikák híve vagyok, de ennél a műtétnél valahogy kevésbé volt ellenérzésem. Remélem, tényleg hosszú időre megoldódott a probléma. Szóval, aki fél a műtéttől, ne tegye, persze ez a dokin is múlik.
Minden jót kívánok mindenkinek, gyors és végleges gyógyulást.
Nem tartanak bent sokáig, tévedés ne essék, csak rontod ott a levegőt :P egy éjszaka műtétet követően, reggel még egy fincsi gézszedés, csakhogy nehogy elfelejtsd, hogy műtöttek előző nap (ha a lázból és vénás fájdalomcsillapítóból nem esett volna le neked :)) aztán totyogva visszaérsz a szobádba jódos gézdarabbal a lábad között és már cserélik az ágyneműdet - irány haza!
A mai borzalmas tisztítás után azt mondom, nagyon jól érzem magam, és nem rontott vissza ez eddigi gyógyulásomon! Úgyhogy ettől nem kell félni!:) Szerencsére minden oké, nincs gyulladás, fő a higiénia (betadine-os ecsetelgetés) és hétfőn ez még egyszer - aztán remélem, sose jön vissza többször!Állandó kontroll alatt lesz a gazfickó,az tuti! :D
Nekem magától eltűnt; sokáig volt egy érzéketlen pukli, néha nagyobb, néha kisebb aztán úgy jó 1 éve eltűnt, és -kopkopkop- azóta sem jelentkezett; remélem ez így is marad.
Nálam szerintem a stressz váltotta ki, plusz észrevettem, hogy nyaraláskor durrant be jobban, mikor nem volt nálam a megszokott mosakodó gélem, azóta cígelem magammal mindenhova
Üdv mindenkinek!
3 napja küszködök én is eme remek kis betegséggel. Azon túl,hogy a felírt antibiotikum (3x1) nem változtat látszólag semmin, a jegelés szintúgy nem, a duzzanat nőtt és a fájdalom is erősödött.
Tanácsot kérnék házi kúrához! Mivel ha a megbeszélt 1hetes kontrol előtt jelenek meg a dokinál, úgysem csinál semmit, meg persze meg sincs "érve".
Valamivel lehet gyorsítani a folyamatot? Irodai, ülő munkám van, hétfőn sos-ben kellene folytatnom :/ Az ülőfürdő ilyen gyulladt állapotban már felejtős? Pakolást hogy oldották meg, akik készítettek?
Köszönöm előre is,hálás vagyok a segítségért!
Sziasztok fórumozók:)
Tevaly szeptemberben megműtöttek egy cisztával majd tegnapelőtt megint lett egy szép nagy tojásnyi dudor. annyira fájt már az állás is gondot okozott.Bementem este az ügyeletre a doki megnyitotta és naponta kell menni átmosatni. eszméletlenül ég és alig bírok ülni is. Félek csak meg kell műteni. csupa para vagyok félek az egésztől. Tavaly nem is fájt csak zavart. valaki valami jóval bíztathatna esetleg:)
További ajánlott fórumok:
- Milyen tünetei vannak a vékonybél gyulladásnak?
- Mik a tüdőgyulladás tünetei?
- Bartholini mirigy gyulladás tünetei?
- Bartholin mirigyek gyulladása
- Doxycyclint kaptam Bartholin-mirigy gyulladásra. Mikor fog hatni, ha elkezdem szedni? Nálatok jelentkeztek mellékhatások?
- Bartholin mirigy gyulladásra milyen lehetséges gyógymód van?