Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vettem görögdinnyét, jó drága volt, és ment a kukába mert... fórum

Vettem görögdinnyét, jó drága volt, és ment a kukába mert... (beszélgetés)

1 2
jún. 17. 04:25
ezert nem veszek mar gorogdinnyet evek ota plusz nalunk honaprol honapra egyre nagyobbak.
34. fenevigye (válaszként erre: 33. - Papája)
jún. 16. 12:46
Gyerekkoromban én tapostam a hordós savanyú káposztát, tettünk bele kis görögdinnyéket is.
jún. 16. 12:43
Ha mégsem jó a dinnye amit vettem, soha nem dobom ki, hanem elteszem savanyúságnak. Kockákra összevágom, persze lehet szeletre is és üvegekbe rakom. Úgy ízesítem mint a csemege uborkát, majd dunsztolom. 1 dinnyéből akár 4-5 üveg savanyúság lesz, ami nagyon jó ízű.
32. fenevigye (válaszként erre: 29. - Szegfűrózsa)
jún. 16. 11:14

Biztos vagyok benne, hogy úgy van, ahogy irtam, mert nekem évtizedekig bevált. Ugyanazt látom amikor mások vásárolják a dinnyét. Imádom a magas technikát, de a véleményem szerint a mesterséges intelligenciának még tanulni kell.

Látta már valaki a mesterséges intelligenciát dinnyét kopogtatni?

jún. 16. 08:42
Csak piacon, helyit, és kóstolás után.
jún. 16. 05:48
Szerintem még nincs itt az ideje.
29. Szegfűrózsa (válaszként erre: 7. - Fenevigye)
jún. 16. 05:03

Fordítva tudtam, de megkérdeztem a mesterséges intelligenciát és ezt a választ kaptam:

"Ha egy görögdinnyét megkopogtatsz, a mély, üreges hang általában a jó minőség jele. Ez arra utal, hogy a gyümölcs érett, lédús és nincs benne túl sok levegő vagy üregesség. Ha a hang magasabb, tompa vagy fémes, az azt jelentheti, hogy a dinnye túl éretlen, túl víztartalmú vagy akár már kezd kiszáradni.

Emellett érdemes figyelni a görögdinnye héjának színére és tapintására is. Ha a dinnye súlyosnak érződik a méretéhez képest és a sárga folt (ahol a földön pihent) mély színű, az szintén jó jel."

28. tsfmvk (válaszként erre: 26. - Pipi57)
jún. 15. 22:09

Sztem max. 2 hét. Felénk.

Hogy milyen lesz azt még nem lehet tudni.

Addig még sokat alszik kinn...

27. ssueB (válaszként erre: 6. - Pipi57)
jún. 15. 19:14

Nekem is adott egy picit, akinél voltam.

Azt mondta, ő mondhatja hogy édes, ha nekem nem is az, ízlések és pofonok... végül tényleg finom volt :)

26. Pipi57 (válaszként erre: 10. - Tsfmvk)
jún. 15. 19:13
A tv-ben azt mondták a termelők,hogy július közepén várható dinnye ès nagyon jó termés várható.
25. fenevigye (válaszként erre: 23. - Pipi57)
jún. 15. 19:12
Minden ember más, főleg ha nem űzletben vesszük, hanem pl. piacon a termelőtől.
24. fenevigye (válaszként erre: 22. - Enissa)
jún. 15. 19:11
Nem tudom pontosan hogy miért, politikusok csinálják a törvényeket.
23. Pipi57 (válaszként erre: 8. - Fenevigye)
jún. 15. 19:10

A lékelès helyett feldarabolják ès folpackba becsomagolva árulják.

Nálunk a termelő meglèkeli ha kèrjük,de olyan termelő is van ,pláne ha ismer,hogy azt mondja nyugodtan vigyük vissza ha nem jó ès kicseréli.Az üzlet,az üzlet:)

22. Enissa (válaszként erre: 8. - Fenevigye)
jún. 15. 19:09
Igen, de nem értem, ha mosatlanul kaszabolhatják szeletekbe, akkor a lék miért veszélyesebb, mikor nem is ér akkora felületet?
21. mmacus
jún. 15. 18:30

Sajnálom, hogy csalódtál!

Én soha nem veszek egészet, csak negyedet és a zöldséges mindig vág pici kóstolót.

jún. 15. 18:28

Van sárga görögdinnye is.

[link]

19. fenevigye (válaszként erre: 18. - Fenevigye)
jún. 15. 18:03
jún. 15. 18:02
Nálunk már csak magnélkülit árulnak.
17. fenevigye (válaszként erre: 15. - Ruslan)
jún. 15. 17:58
Ezzel az a probléma, hogy az eladónak kardja van, és visszavág -hat.
16. Ruslan (válaszként erre: 15. - Ruslan)
jún. 15. 17:56
Úgy gondoltam azt a részt rakod vissza, amit kivágtál
15. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 15. 17:55
Viszed a kést a piacra és belevágsz. Ha nem jó visszarakod és nem veszik észre. Legyen sárga foltja és közepes méretű.
14. fenevigye (válaszként erre: 13. - Fenevigye)
jún. 15. 17:52
Várj néhány másodpercet, a videóra.
13. fenevigye (válaszként erre: 12. - Fenevigye)
jún. 15. 17:51
jún. 15. 17:50

Néhány információ.

[link]

11. gigi> (válaszként erre: 3. - 55Judit)
jún. 15. 17:45
Azt vettem. Nem volt jó.
10. tsfmvk
jún. 15. 17:31

Magyar dinnye még csak nagyfóliás van, szabadföldi síkfóliás ált. június 27től, de idén a rossz idő miatt kb. július elejétől.

A multikban még csak külföldi van szerintem.

9. fenevigye (válaszként erre: 7. - Fenevigye)
jún. 15. 17:31
Látni is lehet. Ha a szára kezd elszáradni, akkor érett. Meg az alja, ahol a főldet érte, minél sárgább, annál érettebb.
8. fenevigye (válaszként erre: 6. - Pipi57)
jún. 15. 17:27
Régen lékelték, de azt megszüntették egészségügyi ok miatt.
jún. 15. 17:26
A görögdinnyét meg kell kopgtatni, és lehet tudni a hangjáról hogy milyen. Minél magasabb hangja van, annál jobb. A mély, nem recsegő hang, a tök. Még életemben rossz dinnyét nem vettem, télen sem.
jún. 15. 17:18

Ilyenkor még feldarabolt dinnyét szabad csak venni,mert az egész zsákbamacska:)

Én vettem valamelyik nap egy negyed görögdinnyét, igaz drága volt ,de nagyon finom, édes volt.

Ráadásul a zöldséges,előzetesen, még egy hajszálvékony kóstolót is adott belőle:)

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook