Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Valós probléma vagy csak én reagálom túl? fórum

Valós probléma vagy csak én reagálom túl? (beszélgetős fórum)


1 2
okt. 25. 15:34
Mi újság? Beszéltetek a dologról azóta?
okt. 22. 10:28
Bármennyire részletesen fejted is ki, akkor is csak a két opció marad. Vagy elfogadod az ideiglenes különlétet, vagy felbontod a kapcsolatot. Te döntesz.
50. Kuk@c (válaszként erre: 48. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 21. 20:36

Figyi, ha neked ez tök nagy probléma, akkor nincs miről beszélni.

Mérlegelni kell, hogy mi a pro-kontra a jelenlegi partner mellett, ha több a kontra... lehet, hogy ideje másikat keresni, vagy legalább nyitni mások felé is, 1,5 év nem olyan hosszú idő, de ahhoz sztem elég, hogy eldöntsd, hogy szeretnéd-e ezt így hosszabb távon, vagy sem.

49. libikóka (válaszként erre: 47. - PöttyösPanka)
okt. 21. 15:49
Igen túl lehet élni.Hát ennyi.
okt. 21. 15:43

Kedves eddig megszólaltak, először is köszi, hogy igyekeztek segíteni, értékelem. Igyekszek reflektálni egy hosszabb kommentben a kérdésekre, válaszokra. A kapcsolatunk sokatokéhoz képest rövid (másfél év). Az, hogy a kommunikáció ennek ellenére miért nem megy az valóban egy jó kérdés és valószínűleg a probléma egyik forrása. Félre ne értsétek tudunk beszélgetni, ismerjük egymásnak a mindennapjait de ezek a beszélgetések rendszerint nem tartalmasabbak 20-30 percnél. Számomra ez kevés. Nem gondolnám, hogy társfüggő vagyok bár ez is meglehet. Azt érzem, hogy szeretek vele lenni, jól érzem magamat vele és hiányzik a nap végén akár egy ölelés vagy egy összebújás ami nekem a problémák ventillálását jelenti. Ehhez a telefonos kommunikáció nekem nem elég. Apropó 2 hónap, nem fogalmaztam részletesen, ez most kettő hónap de esetenként ez lehet 4 akár 5 is utasítás függvényében. Volt komment is, hogy egy ilyen munka mellett biztosan megoldható lenne, hogy kint tartózkodjak vele mert a kinti fizetés valószínűleg magas. Sajnos nem így van, nyilván egy emeltebb fizetés jár érte, de ne gondoljatok rémesen nagy összegekre. Az Ő előrejutását ez nagyban segíti a későbbiekben. Sokan kérdeztek az én munkáimról, hobbijaimról, a hétköznapokban az IT világban dolgozok és ezen a téren is van vállalkozásom, de szerencsésnek mondhatom magamat mert nem szakadok meg a munkában. Aki erre azt válaszolná, hogy ebben az esetben az én jövedelmem megengedheti , hogy menjek utána az nem téved nagyot, de az esetek többségében magas árkategóriájú szállodákban vannak, egy ott eltöltött egy hét horribilis tétel mindennel együtt 300 ezer forint biztos lenne. Ez évente 3-4 alkalommal már másfél millió forint alaphangon és akkor amikor itthon tölti az időt akkor is vágyik nyaralni, ergo én utazásra elköltenék minimum 2 millió forintot egy évben. Ez nem megoldható sajnos. Hobbim van ami kiteszi egy napom néhány óráját, barátaim sajnos nincsen sok kizárólag egy ( túl sok energiát felemészt olyan emberekkel tartani a kapcsolatot akivel nem feltétlen szeretném/egyezünk ), itthon és a környezetemben pedig nincs mit felújítani, nincs mit pakolni (nem akarok álszent lenni de valójában nincsenek dobozok, tárgyak felhalmozva ahogy írtátok ( egyből mindent kidobok ami nem kell) így ezek válogatása sem opció. Mondhatjátok, hogy nehéz eset vagyok, igazatok is van, de amit kérlek ne felejtsetek el, hogy részemről ez egy őszinte és nem gondolom, hogy megvetendő dolog lenne, az, hogy semmilyen hobbi, semmilyen barát nem tudja az esti kettőnk közti lelki és nem csak testi kapcsolatot pótolni, mert ez az mi nekem hiányzik.

Ami igazán fáj, hogy maximálisan kompromisszum kész lennék, de az élet egyik területén sem, sehol sem (párkapcsolat, üzleti élet, barátság, család) működik az a képlet, hogy az egyik fél az aki nyújt teljes kompromisszumot és vállalja a teljes áldozatot a másik pedig ezt kéri de nem ad vissza ebből, az én véleményen szerint ez a képlet áll fent jelenleg és így semmi sem működőképes. Pedig mindennél jobban szeretném ezt az egészet fentartani.

Ha kihagytam valamit kérlek írjatok nyugodtan,

Köszi

47. PöttyösPanka (válaszként erre: 46. - Libikóka)
okt. 21. 15:39

Nem ideális, de azért nem elviselhetetlen. Főleg ha azt mérlegeled, hogy vagy most 2 hónap nélküle, vagy pedig 2 hónap és egy egész élet nélküle.


Sok kapcsolat átél hosszabb-rövidebb távollétet. Van, akinek a párja kimegy pár évre külföldre tanulni. Van, ahol mindketten külföldre költöznek, de nem tudják egyszerre megoldani, csak később csatlakozik egyik a másikhoz. Multiknál bevett szokás, hogy hónapokra kiküldik külföldre az embert továbbképzésre. Van, akinek kamion- vagy egyéb sofőr a párja. Régen még sorkatonának is elvitték a fiatalokat. Akár évekre is az ország másik felébe. Az én édesapám évekig hajózott. Sokan bizonyították, hogy túl lehet élni.

46. libikóka (válaszként erre: 41. - PöttyösPanka)
okt. 21. 15:09

Igaz amit írsz.

Csak átfutottam ,,2 hónapot kint dolgozik,,másik kettőben is dolgozik csak itthon. Nyilván FI is dolgozik,,ki tudja hogyan,,,nem kell ahhoz társfüggőnek lenni hogy ez kevés legyen.Már már mondanám, hol itt a kapcsolat?


Bár a másik oldalt is megértem.

okt. 21. 14:55

Többen is kérdezték már, hogy mióta éltek együtt?


Mikor megismerted, gondolom akkor is ez volt a hivatása. Tudtad, hogy ezen a pályán akar kiteljesedni és valószínűleg azt is, hogy a hivatását fogja előtérbe helyezni a magánéletével szemben, mert addig kell teperni, míg fiatal, míg bírja.

Te most ebben akadályozod. Ha valóban szeretnéd, akkor támogatnád ebben, bíznál benne és bíztatnád.


Ha eddig nem válogatott a kollegái között, akkor külföldön sem fog.

44. 80ASIQ (válaszként erre: 26. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 21. 13:08
Nem is erőltetem, csak mondtam valamit. Vagy semmit. :D
43. PöttyösPanka (válaszként erre: 42. - Kuk@c)
okt. 21. 11:16

Melyik miért. Birtoklási vágy, önértékelési probléma, kényelem. Talán a férfiak könnyebben vetítik ki, próbálják meg másra ráhúzni az érzelmeiket, vágyaikat.


De azért rengetek topik nyílt már itt túlzottan féltékenykedő nő által is.

42. Kuk@c (válaszként erre: 41. - PöttyösPanka)
okt. 21. 10:59

Mondjuk ezt én is így gondolom, hogy egy felnőtt ember találja már fel magát a kapcsolaton kívül. Legyenek barátai, egyedüli hobbijai.


Viszont tényleg a legtöbb férfi általában sokkal ragaszkodóbb. Nem tudom miért.

Anyuci pici fiai. (?)

41. PöttyösPanka (válaszként erre: 39. - Libikóka)
okt. 21. 10:50
Ha az embernek van élete a kapcsolatán kívül is, akkor nem olyan vészes. El lehet menni a haverokkal inni egyet anélkül, hogy sietni kéne haza. Olyan filmre lehet beülni a moziban, ami a másiknak nem tetszene. Be lehet iratkozni egy rég vágyott tanfolyamra. Végig lehet látogatni a rég nem látott rokonokat. Ki lehet festeni a szobát, vagy átválogatni a felhalmozódott kacatokat. Újra nézni egy régi, kedvenc sorozatot. stb.
40. Kuk@c (válaszként erre: 39. - Libikóka)
okt. 21. 10:26
Igen, ez igaz.
39. libikóka (válaszként erre: 37. - Kuk@c)
okt. 21. 09:44
Gondolom a bizalom téma egy dolog,,,inkább baromira nem akar 2 hónapra egyedül maradni.Lássuk be, kevés férfi akarna,,nő sem sok,,,.
38. Bichi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 21. 09:34
Mióta vagytok együtt?
37. Kuk@c (válaszként erre: 36. - PöttyösPanka)
okt. 21. 08:43

Ezt a bizalom-témát egyébként szerintem érdemes körbejárnod, magaddal/pszichológussal, ahogy te is írtad és a pároddal.


Miért vagy bizalmatlan, ő ad/adott rá okot, vagy belőled fakad a probléma?


Általában mindkettő, de mindkettőn lehet változtatni. A probléma pontos megfogalmazása a legnehezebb sztem.

okt. 21. 08:39
Azt ugye tudod, hogy ez nem elég arra, hogy belőled kiszeressen, a kollégába meg beleessen. Az ember ennél összetettebb, és nem csak a körülmények áldozata. Betehetsz két embert egy szobába egy gyertyafényes vacsorára, ettől még nem lesz belőlük szerelmes pár. Aki viszont meg akarja csalni a párját, azt az sem fogja visszatartani, ha a szomszéd faluig sem mehet el. Úgyis megtalálja a lehetőséget.
okt. 21. 08:34

Teljesen mindegy, hogy mi itt mit ítélünk meg neki, az nem változtat a helyzeteden.


Mondhatnám, hogy ilyet egyszerűen nem tehet, és te ezzel a támogatással elé állhatnál, hogy mások szerint sem oké, ahogy viselkedik. De nem hiszem ez meghatná. Úgyanúgy menne az álmai után.


Vagy mondhatnám, hogy irracionálisan viselkedsz, és ha tényleg szereted, akkor nem állsz közé és álmai munkája közé. De erősen kétlem, hogy ezzel jobb belátásra térnél, és többé nem féltékenykednél.


Tehát mindegy, hogy milyen ideológiát gyártunk mögé, a helyzet adott, és neked meg kell hoznod egy nehéz döntést.

34. jucika33 (válaszként erre: 31. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 21. 06:20
Igen, valahol itt van a kutya elásva. Vagyis, neki olyan különleges munkája van, olyan életformája, amiről nem szeretne lemondani. (Mellesleg megértem.Ha lehetőségem lenne én sem mondanék nemet egy ilyen álommunkára). Ez egy életforma, nem egy munka. És nagyon rideg ahogy a párod fogalmaz, de legalább őszinte. A problémát én is abban látom főleg, hogy magával a kapcsolattal van baj, ahol nincs miről beszélgetni. A fizikai kontaktus hiányzik, de a szellemi nem. Mindenesetre én hagynám, hogy csinálja amit szert, én is csinálnám, ami jól esik, aztán alakul valamilyen irányba a kapcsolat. Gondolom nyaralni pár napokra ki lehet hozzá utazni és annál nincs is jobb. Ilyen munka mellett biztosan keres olyan jól, hogy ezt megtehetitek.
okt. 20. 21:50
Kövezzetek meg, de sajnos én sem tudnám ezt hosszú távon csinálni. Féltékeny egyáltalán nem vagyok, de szeretnék minden este össze bújni. És szerintem akkor igazán működdőképes egy kapcsolat ha ugyanazok a vágyak. Ha egyiknek nem kielégítő, akkor szenvedést okoz. Viszont egy kapcsolatnak jó esetben boldogságot, kiegyensúlyozottságot kellene adnia, nem negatív érzéseket. Nem akarnék kompromisszumot, tudja hogy neked rossz, ha tenni akarná valamit megtenné kérés nélkül.
32. Kuk@c (válaszként erre: 31. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 20. 21:43
Hát nézheted akkor a jó oldalát, hogy ha te meg azt úgysem szereted legalább nem akar cipelni magával mindenhova.
31. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 30. - Kuk@c)
okt. 20. 21:41

Én szeretek velem lenni és egyébként Ő is velem, ez nyilvánvaló. Nekem az együttlét hiányzik, nagyon. :(

De Ő ennél talán szabadabb lélek, Ő szeret eleve külföldön lenni, világot látni

30. Kuk@c (válaszként erre: 28. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 20. 21:26

Hát lehet, hogy nagyon szereti a munkáját.


Pontosan mi rémisztett ebben a helyzetben?

29. Szabo_eva (válaszként erre: 12. - Kuk@c)
okt. 20. 21:24
Ez a jó válasz Ezt gondolom én is Hosszú távon ez nem megoldás
28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - Kuk@c)
okt. 20. 21:10
Igazad van és örülök, hogy egyezik a véleményünk. Nagyon vágyom rá, hogy együtt maradjunk. Én még erre a kompromisszumra is hajlandó lennék,de az a rémisztő, hogy amikor választás elé állítottam ridegen képes volt és képes jelenleg is ezt a munkát választani. Vagy megszoksz vagy megszöksz alapon.. Attól félek hogy görcsösen ragaszkodok egy olyan dologhoz amit jelenleg én szeretnék igazán.
27. Kuk@c (válaszként erre: 26. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 20. 20:51

Hát akkor, azon érdemes gondolkodnod, hogy ezt így el tudod-e fogadni, vagy milyen megoldások jöhetnek még szóba, ami mindkettőtöknek belefér.

Ha nincs ilyen, akkor talán jobb külön.


Viszont, ha neked ez így jó, akkor meg maradhat így is. Sztem a bizalom egyébként nem ezen múlik. Nyugi, aki félre akar lépni, vagy lelépni az megteszi, mindegy, hogy mi merre. 1 kapcsolatban sincs semmi garancia az örökkön-örökkére.

26. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 24. - 80ASIQ)
okt. 20. 20:41
Sajnos én nem tudok így hozzáállni
25. Kuk@c (válaszként erre: 24. - 80ASIQ)
okt. 20. 19:47
Na, ez is 1 jogos felvetés.
24. 80ASIQ (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 20. 19:46
Ahogy mondod! Kérdés, hogy összedúl a világ, ha félrekefél a párod? Mert szerintem nem...
23. michelle.r (válaszként erre: 11. - Ghost👻)
okt. 20. 17:45

""Persze van lehetőség napközben beszélni, hívni egymást de sok esetben ugye az átlagos munkanapok miatt és mivel már jól ismerjük egymást nincs miről beszélni.""


Uhh, ezért tényleg kár lenne lemondania a fickónak a külföldi munkáról. Ha távol nincs miről beszélgetni, gondolom akkor se lenne, ha a másik fotelban ülne.


Na igen. Közel 20 éve vagyunk házasok, és még mindig annyit tudunk vihogni, röhögni, mint két tinédzser.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook