Válóper!Aki már túl van rajta.Mire számítsak? (beszélgetés)
Igen, a PKKB-ra adtuk be és a nyári zárás előtt már huszonegynéhány nap le is telt.
Akkor csak várhatok. Mást nem tehetek. :-( Meg csendben reménykedek.
Melyik bíróságra adtátok be? Mert a PKKB tényleg durva, rettentően leterheltek.
Ha júniusban adtad be, akkor a törvénykezési szünet kezdetéig (július 16) ketyeg a 30 napos határidő, ha nem telik le teljesen, a szünet után (aug. 19.) folytatódik. Elméletileg egyébként ki kellett volna tűzni, mert van egy belső szabály, hogy mielőtt a bíró elmegy szabira, minden ügyet ki kell tűznie tárgyalásra valamikorra, még ha az október vagy novemberre fér is be.
Szia!
Köszi, de ugye rosszul értem, hogy hiába adtam be júniusban a keresetet, csak augusztustól kezdődik a 30 nap...
Budapesten adtuk be, itt szerinted mire számíthatok? A fél év nagyon durva lenne. :-( Főleg, hogy 2 tárgyalás tuti lesz.
Szia!
Júniusban adtuk be a válókeresetet, most meg ugye ítélkezési szünet van, szóval már nem is tudom, miben bízzak. :-(
Nem emlékszel, a tárgyalás előtt mennyivel értesítenek? Ahogy számolgatom, legkorábban szeptember elején jöhet a "behívó".
Olyan jó lenne már túllenni rajta.
Szia.
Én szeptemberben adtam be a válópert, és februárban mondták ki, hogy elváltunk. :) Mi is megegyeztünk mindenben. A beadástól számítva van egy hónap békeidő (bár szerintem ezt is bíróság válogatja), ugye ez idő alatt még lehet kibékülni, utána behívnak először, akkor megkérdezik, hogy tényleg el akarunk-e válni. Ha igen, be kell újra írásban adni, hogy folytatni szeretném a válópert, s utána tűzik ki a második tárgyalást, szerintem ez is változó, hogy kinek mennyit kell várnia. Nekem összesen 5 hónapot kellett várni, de szerintem min. 3 hónapra számítani kell. :)
Sok sikert, ha esetleg ott tartasz. :S
Sziasztok!
Ha jár erre valaki és tud valami okosat mondani, megköszönném. :-)
Csak annyi a kérdésem, hogy mire számíthatok, mennyi idő kell a válókereset beadásától a válás kimondásáig? Van valamiféle tapasztalat, hogy a beadáshoz képest mikor tűzik ki az első tárgyalást?
Sima ügy lesz, mindenben megállapodtunk (láthatás, gytartás, vagyon).
Köszi
Sziasztok!
Nos idő közben elvesztettem a munkahelyemet 15 év után:(
Most itt vagyok két kis gyerekkel és egy értetlen férjjel még mindig és úgy gondolja, hogy ő az isten!
Engem von kérdőre pedig ő sem tudna igazán megnyugtató választ adni, hogyha a 8 éves lányunk vele maradna(?!)hogyan oldaná meg az életet!
De szavaiból kitűnik, hogy hasonló sorsra kerülne, mint most én, mert nem is látja a különbséget!
Most vergődök, de már nagyon elegem van!!!!!!!
Igen,határozatot.De asszem idővel postázzák.
Ha okosak a felek,mindent rögzítenek a későbbi nézet elkerülések végett....
Sziasztok!
Lehet butaságot kérdezek, de ha megvan a válás, ugye arról kapnak a felek valamilyen dokumentumot?
Köszönöm és bocs, ha hülyeséget kérdek!
Ja,igen Gender.
Bosszant,nem tetszik.....
Hát le a kalappal.
Ritka az ilyen férfi,aki ennyit törődik a gyerekéért....nálunk sajna nem jellemző.
Konkrétan mi most azon küzdünk,hogy lássa a fiam az apját.Már hívtam telefonon,hogy gáz van a suliban és a kis lelkével is,mert alig látja.....ugyammár nem lökné rá az ajtót...????
Gender. A genderideológia egy hatalmas lépés - mit lépés, ugrás - a szexuális és lelki aberrációk elterjedésének további fokozásához.
Érdemes volt benyelni, csak az első két év volt nehéz. Szerencsére a fiam már kellőképpen nagy és kellőképpen ragaszkodó ahhoz (Ehhez kellett a sok türelem: Minden nap egy órát HÉV-eztem, csakhogy én fürdethessem és lefekvés előtt egy kicsit játszhassunk), hogy a láthatási jogomat ne lehessen korlátozni - sőt nyaranként többet van velem, mint az anyjával.
Meg a leszbiségnek vannak előnyei is: Soha nem kell eltűrnöm, hogy egy másik férfi apáskodjon a fiammal.
Hát,tényleg az.
Tegnap olvastam a Storyban,bár nem ideillő téma,Ricky Martinról,hogy ő is azonos nemű párjával neveli az ikreit.
A magam 30 évemmel nekem ez nem normális.
Maradi vagyok,meg kellett állapítanom.
Nem gondolom,hogy egy jó példaként van a gyeremekek fejlődésére.
A mostanában nagy port kavart Gerner ideológia is mélyen felkavart,de remélem ez is elkerül mindket 1000000 km-s körzetben.
Szegény.Sajnállak.Nem lehet ezeket könnyen benyelni.
Nem röhej, hanem nagyon szomorú, de túl akartam lenni rajta. A bíróság "gyorsasága" miatt így is két tárgyalás - és a kereset beadásától számítva csaknem egy év lett belőle.
Szerencsére nincs a nevemen a lakásom, mert akkor még fizethettem volna, mint a katonatiszt (a lakás beköltözhető és lakott forgalmi értéke különbözetének a felét, azaz legalább tízmillió forintot).
Szóval inkább hallgattam, már csak azért is mert nem szerettem volna elveszíteni a fiammal a kapcsolattartást. (A leszbika a gyerek keresztanyja különben, keresztapja nincs a gyereknek, mert minden barátom csak a saját párjával vállalta volna, keresztmamának meg "természetesen", vagy inkább természetellenesen nincs keresztpapának-valója, buzi kamukeresztapucit meg nem akartam.)
Nálunk sem kellett.
Nem értem,ha egybehangzóan elhangzik, hogy javíthatatlan 1 kapcsolat mit kell még húzni,bizonygatni.
Egyébként nekem is fent volt a pumpám a bírónő fölösleges kérdésein,de ez már nem most volt.
Nálunk majdnem úgy jött ki hogy az ex csak bólogatott,a bírónő meg tunkolta,mért egyezik bele mindenbe,mért igenel és bólogat mindenre.
Hát azért mert akkor ledöntöttünk valamit,nem jobb rajta hamarjában túleseni rajt????
Nekem nem kellet tanút vinnem!És a férjemnek sem!
Azért az kemény lehetett nálatok:S!
Lányok,az irataitok és a végzés ne maradjon otthon,ezek kellenek a hivatalba.Számítsatok hogy bele telik pár hétbe sajna.....személyi,lakcím kártya,adó,-és tajkártya és ha van jogsi,ezek sajna hosszú idő.Ja és némi kp. is.
Zikzik.Röhej,amit írtál.És hogy tudtál csendben maradni,miközben téged sároztak....???
Érdekes lehetett a válásotok.
Szia! Köszi!
Kívánom, hogy mihamarabb megtörténjen!!!!
Sziasztok!
De jó, örülök. :) Csajok, gyerünk átíratni a neveket. :)
Bár én már legszívesebben újra átíratnám. ;)
Jó reggelt!
Már én is kezdtem intézni! :D
További ajánlott fórumok:
- A szombathelyi Markusovszky Kórház Szülészete. Mire számítsak?
- Abortuszom lesz mire számítsak?
- Birosági tárgyalásra kell mennem...aki már "jártas" benne, tud segiteni, mire számitsak?
- Volt már altatás nélküli vastagbél tükrözése valakinek, mennyire fáj, mire számítsak?
- Mellműtétem lesz és nagyon félek. Van, akinek már volt? Mire számítsak?
- Mennyire fáj a spirál felhelyezése? Mire kell számítsak ha ez mellett döntök?