Vallomások (beszélgetés)
"Számomra azért kell a Facebook, mert érzem nem vagyunk jól meg a párommal. Viszont mikor kiteszek családi képet és mindenki dicsér, hogy mennyire szépek vagyunk, akkor megnyugszik a lelkem."
Gratulálok! Ez már az önbecsapás mesteri szintje.
Éljen meg belőle :/
Inkább egyék meg egészséggel, így nem kell 600-ért megvenni, különbözet a megtakarítás.
Számomra azért kell a Facebook, mert érzem nem vagyunk jól meg a párommal. Viszont mikor kiteszek családi képet és mindenki dicsér, hogy mennyire szépek vagyunk, akkor megnyugszik a lelkem.
Ha a szart papírba csomagolod, az attól még szar marad. ;)
Szerintem ez attól is függ, hogy megélhetés-e a föld, vagy saját haszonra művelik. Utóbbi azért még most is megéri, ha már megvan a terület, valamit csinálni kell vele. Hasznosabb krumplit ültetni, borsót, paprikát, zöldséget, mint a meddő kaszálás, fűnyírás...
Eladni, és a termény árából élni tényleg nem kifizetődő. Sírdogálnak a vevők, hogy 500 ft kilója valaminek, és a termelő, aki tavasztól őszig dolgozott, mit kap 500 ft-ért? Egy napra való kenyeret?
"Úgy gondolom, a facebook nélkül boldogabb lenne az emberiség."
Nekem is hiányzik a face előtti világ, amikor még volt élet a fórumokon.
"Számomra azért kell a Facebook, mert érzem nem vagyunk jól meg a párommal. Viszont mikor kiteszek családi képet és mindenki dicsér, hogy mennyire szépek vagyunk, akkor megnyugszik a lelkem."
Szépek vagytok!
Ilyen szomszédokat nem tűrnék meg!
( :D )
"Úgy gondolom, a facebook nélkül boldogabb lenne az emberiség."
Lehet benne valami. Elég sokat szoktam facebookozni, a másik kedvencem a Hoxa férfi létemre, bár itt csak a vallomásokkal foglalkozom, nem túl komolyan véve. Jó találmány a net, csak élni kellene tudni vele. A jó mellett valóban sok szemétség van a neten. Tegnap "sikerült" valakivel összevesznem a Facebookon eltérő politikai véleménykülönbség miatt. Isten áldja meg Hoxát, hogy itt nem enged politizálni!
"30 évesen együtt élek egy 38 éves férfival, akit egyáltalán nem szeretek, csak a három gyerek miatt úgy csinálok mintha szeretném, de ágyba biztos nem bújok vele már."
Ez tetszik! Ahány ház, annyi szokás!
"Reggelim volt kukoricamálé lekvárral. Ebédem volt tejszínes kukoricaleves, kukoricás rizs majonézes kukoricával és rántott sertéskaraj. Most vacsorázok egy cső főtt kukoricát. Holnap nem akarok több kukoricát látni."
Azt olvastam a neten, hogy a kukorica potenciacsökkentő. Legközelebb gondolj erre!😉
Mi termeltünk az idén is. Egyre rosszabb, silányabbak a vetőmagok, palánták, ellenállóbbak a kártevő rovarok, növénybetegségek és az időjárás is ott tesz keresztbe ahol lehet.
Kb huszonéve csináljuk, egyre rosszabb.
Igen, használják a szót így is.
Ettől még vidéki falu meg városi falu nem létezik.
Én is onnan veszem, mert a boltban nem kapok, piac meg nincs.
Utazni nincs időm a városi piacra, megtermelni meg nem akarom, nem értek hozzá. A szomszédom született parasztasszony, és ő sem termel, akkor én mit akarjak?
"Imádom a pénzt. Engem nagyon boldogít. Aki mást mond, annak nincs is."
Én nem imádom. Volt egy időszak, amikor elvárás volt, hogy váratlan esetekre legalább x összegű pénz legyen nálam (ez kb. egy átlagos havi fizetéssel megegyező összeg volt), de akkor voltam életemben a leginkább boldogtalan.
"nem éri meg semmit se termelni mert mindent elvisz az időjárás"
Időjárás mindig volt és a parasztembernek megérte minden évben izzadni a földeken.
Ma inkább büdös a munka. Sok kert parlagon hever, felveri a gaz, mert azt sem tanulták meg, hogyan kell kapálni.
Felháborít, mikor ezt látom.
Anyuka pedig nyár közepén a FF kocsiról veszi a zöldséget.