Vallomások (beszélgetés)
Ők Bogláron szőlészkedtek.
Badacsonyiaké megvan :)
“ Számomra azért kell a Facebook, mert érzem nem vagyunk jól meg a párommal. Viszont mikor kiteszek családi képet és mindenki dicsér, hogy mennyire szépek vagyunk, akkor megnyugszik a lelkem.”
Ne aggódj, ez az átlag. Azért sajnálom.
Ez annyiban lep meg, hogy környéken (Badacsony) sokan azért akarnak kimondottan belterületi telket venni, mert a külterületinél a telek bizonyos százalékán kötelező szőlőt telepíteni, ha korábban szőlő volt ott, és akkor műveltethetik pénzért. Legalábbis sokáig így volt. Persze lehet, hogy változtak a viszonyok az utóbbi időben.
"Ma meghívott a sarki rétesházba a srác, akinek vittem a levesemből! :)"
Nyugi, nem strapálta túl magát, de legalább udvarias és viszonozta.
Még akár lehet is belőle valami, ha rétes-evés közben kölcsönös vonzódás is alakul.
Ez nem csak ennyi volt. Egyrészt kaptál pénzt a kivágásra, plusz megkaptad a szőlő kvótát, ami mivel az országban nem növekedett a kiosztható kvóta mennyiség 1-2 év múlva elég szép pénzért lehetett eladni az éppen akkor kezdődő trend szerint a semmiért is agyontámogatott borászoknak.
"Napi ajánlatos lett az egyik sütim a Cookpad-en.☺️🤗😊 Tudom, semmiség...de nekem sokat jelent.♥️ Annyira szeretek, sütni.🍴😌"
Az nem semmiség!
Gratulálok! 🎉
Értem én. Pont a szomszédommal tárgyaltuk, hogy ha valaki csak a környékbeli boltokból tud bevásárolni, és nem jut ki a piacra (lehetőleg a nagyobbikra, ami kb. 10 km innen) vagy nagyobb multikhoz, akkor akár 30-40%-kal többe kerülhet a bevásárlás. Szóval a végén csattan az ostor, az esetünkben mind a két végén: a termelők ki vannak szolgáltatva és alig keresnek rajta, mi meg alig tudjuk megvenni. A 60 és a 600 között valaki szép pénzt keres azzal az almával.
Ilyet én is tudok. Fizettek, hogy éretlenül, előbb szüreteljék le.
Balatonon élő ismerőseink konkrétan pénzt kaptak az államtól, hogy vágják ki az évtizedekig családi vállalkozásban művelt szőlőhegyet.
Sok helyen vágtak ki gyümölcsösöket. A konzervgyárak is bezártak. Nem csoda, hogy nincs itthon. Így aztán jön az olasz szőlő és barack.
mivel itt nincs piac,kénytelen vagyok megvenni.pedig építettek egy szépet,hogy majd a falusi nép ott árulja a felesleget.de nem jött be.ha valamiből több van,adok a szomszédoknak,de nem pénzért.
A nagybanin már drágább, mert ott már viszonteladnak. Igazán az a zöldséges tud jó áron kínálni, aki közvetlenül a termelőtől veszi, vagy maga termel is. Én tegnap vettem gyönyörű almát 350-ért a piacon, viszont a mi környékünkön is jóval drágábban árulja a zöldséges.
Elég idegölő a belvárosi közlekedés gépjárművel. Mi csak ritkán, évente 1-2 alkalommal megyünk kocsival Pestre, nem tudom elképzelni, ezt naponta hogyan lehet türelmesen tolerálni.
itt is az volt.volt egy nagy kupac trágya,azt szétdobálták a kertben.hogy én mennyi követ,gyógyszeresüveget,tejeszacskót, csontokat,meg a fene tudja mit nem szedtem össze, vödörszám.
Autopalya, vonat, busz, minden van arra. Sokan pont ilyen helyeken keresnek szerintem lakast, mert videkrol jonnek, aztan ugy vannak vele hogy Pesten mégse, de azert Pesthez is legyunk kozel. Egyebkent en se koltoznek be soha Pestre. Inkabb bejarkalnek autoval vonattal vagy busszal is akar.
Miután anyósom meghalt, és ránk szakadt a falusi ház, férjem még az udvart is felszántotta. Azt, ami egész életében udvar volt, meg szemétdomb, kipucoltatta velem. Zsákszámra hordtuk ki a szemetet,marhacsonttól kezdve nylonzsákig, merőkanál, rozsdás fazék, betondarab. Mert ő nem hajlandó füvet nyírni! Kilós sárgarépák nőttek az első évben. Másodikban nem, mert akkorra sikerült eladni.
Mostani telket is kigazoltuk, valakinek jó lesz majd egyszer. Egész életemen elhanyagolt ugarokat török fel :DD
én úgy szedem a ribizlit,odateszem a kisszéket.aztán arrébb húzom, ha kell.a kopasz barackon tavaly sok volt,az idén egy sem.a két barackfán két szem.
... lehet h a bolti szebb ! de az íze ?!!!! az nincsen neki !!! csak ára !
Nem tudom most, mert mar nem foglalkozunk ilyesmivel, de regen Szegedre vittuk, aztan meg kulfoldrol is jottek a kamionok. Kapós volt a magyar árú, nem kellett sokáig ácsorogni mellette. Hogy most ki veszi meg? F*ngom nincs, mert kulfoldrol is idehozzak.
... dehát itt se munka se tanulás , bár közel a nagyfalu Budapest :( :(
két fánk van.eléggé kicsik lettek,meg betegesek is,de két almáspitére elég volt.
... persze ! ha már megvan a terület , valamit csinálni kell vele !! elég baj az h akiknek megvan az a terület az égvilágon semmire nem hasznosítják ! hamá' lusta bármit is termelni rajta/benne akkor legalább néhány fát bokrot ültethetne , az talán fiatalon még nem jelent akkora hatalmas terhet , mint majd eccer !!! ha megöregedett !!!
vagy a vécékefe.mikor futott az ingatlanpiac,jobban mint most a lányom mondta az a pasas,aki Erdélyből jött,nála még a kilincs is aranyból volt.
Mi kerti almánk eléggé csipás, nincs permetezve. Szebbek elállnak kb. karácsonyig biztosan, a selejtjét folyamatosan esszük.
Azért a bolti szebb... ára mellett.
A telek nyomja fel, hidd el nekem. Jo helyen laktok. Mindenki odaigyekszik (munka, tanulas stb..) aztan mennek fel a telek árak.
nem tudom,hogy a nagybani piacon ki veszi meg?a mi zöldségesünk,az biztos,az alma most 600 körül van.
... Pest megyében lakunk itt 30 milla alatt még 1 putrit se kapsz :( a szembeházat 35 ? 37 millióért vette meg 1 vállalkozó / nem értek ehhez se , mert eredetileg a banki tartozásként 70 millió volt feltüntetve a tulajdoni lapon :( :( úgy gondolta h még 30 milliót ráken :( és akkor eladja majd 70 millió körüli áron :(
... a lányom éppen tegnap mondta h van egy 2.000 m2-es körüli telek 200 !!!! millióért , rajta több régi lakás , de egybe szeretné eladni a több tulaj , gondolom megegyeztek :( de van itt 700 milliós árba is ház , nemtom :( lehet h aranyból vannak a csapok ?!
"Ha szeretek valakit, tudja. Nem kell kényszeresen leírnom az internetre, hogy mindenki lássa."
Szerintem se. Mi nagyon szeretjük egymást, de sosem írom ki neki publikusan az internetre, SMS-ek végére néha odaírom, de az más, mert az neki szól, nem a külvilágnak.
Szerelmes fotókat sem posztolunk soha.
Sajnos nem vagyok meglepve, mert ez megy az egész világon. Csak az nem keres rajta, aki igazán dolgozik vele. Hajrá multik. :////
További ajánlott fórumok: