Vallomások (beszélgetés)
A város az város, a falu meg falu.
Azoknak a budapestieknek, akik soha nem mozdultak ki gyerekkorukban, minden vidék, ami nem Bp.
Minden más városnak a régi értelmezés. Falu és város. Lehet fújni.
Egy sopronit próbáljon meg levidekezni egy bp-i! :D
Szerintem egy városi város rangját nem az ipari szintje jelenti.
Ahogy egy ember értékét sem csak a keresete jellemzi.
"Ami Pest vagy a nagyobb varosok agglomeraciojaba tartozik az mind varosi falu."
Ezt írtad.
"... ahol lakunk :) falu , de láttam már vidéki faluban szép házakat..."
Ezt Forrest írta. Erre reagáltam azzal, hogy "Vidéki falu" - hát, városi falu meg a fából vaskarika."
Tőled. :D Ezt te írtad. Én sehol nem írtam ilyet. :D
Azok kisvárosok, vagy legalább is semmi jelentőségük ipari szinten. Történelmileg meg kulturálisan megállják a helyüket, sőt vonzzák a turistákat is, de értéket nem teremtenek. Mármint úgy értem, érted hogy értem...:D
Ebből a szempontból vidék, ja.
"Gyerekeim nevelőivel szemben, annyira szeretnék olyan lenni, mint bárki más, aki nem kelt feltűnést, de hiába igyekszem, furcsa viselkedésemmel és kinézetemmel mindig feltűnést keltek, pedig direkt szürke szeretnék maradni, de nem jön össze."
Hát ha esetleg pink hajjal és fél kiló piercinggel akarnál nem feltűnő lenni, és saját bevallásod szerint rendesen viselkedni sem tudsz, akkor miért csodálkozol?
Kitől tanultad ezt a kifejezést?
Városi falu... ezt fogom emészteni a hét folyamán.
Nemcsak hogy életemben most hallom először ezt a kifejezést, szerintem nem is létező fogalom.
A városok sem vidék akkor? Nyíregyháza vagy Szikszó, netán Kőszeg nem vidéki városok?
Egyszer a ven Jupiter meglatta
allva pisalni Mivernat,
elmosolyogta magat,
es megtapogatta faxat.
Ezt a gyogyszemet apam kb 4 evesen szavalta nagyapam betanitasara a helyi fodrasznal samlira allva.
Anyam meg a helyi ovono volt egy faluban.
A fodrasznal rohogtek, es a kicsi apam, aki azt sem tudta mit szaval, buszke volt, es meghajolt a tapsnak. Szegeny nagyanyam elsullyedt, mikor visszahallotta, ami nem telt sok idobe.
A kaszarnya nyelvtoro esete nagyapamtol asszem artalmatlan :)
"Reggelim volt kukoricamálé lekvárral. Ebédem volt tejszínes kukoricaleves, kukoricás rizs majonézes kukoricával és rántott sertéskaraj. Most vacsorázok egy cső főtt kukoricát. Holnap nem akarok több kukoricát látni."
Nem is tudom... nálunk a kukoricát alapvetően a baromfi és a malacka kapja napi többszöri étkezésre.
Kezdem nem érteni, mit hívtok vidéknek.
Szerintem a fővároson kívüli terület mind vidék.
Pest megye kb. a Kiskunság közepén találkozik Bács megyével, igencsak vidéknek mondható.
"Vidéki falu" - hát, városi falu meg a fából vaskarika.
Melyik országban?
Magyarországon általában pedagógus, ezen belül az iskolában tanár, tanító, egyéb intézményben nevelőtanár.
Én úgy tudom, a kollégiumi felügyelő tanárokat hívják nevelőtanárnak.
A sima tanár pedig, aki általános iskola felső tagozatán vagy középiskolában tanít.
A tanító alsó tagozatban tanít.
Én nem hallottam még tanárt hívni nevelőnek. Inkább csak azt, aki a gyermek neveléséért felelős, de valami ok miatt nem a szülő.
Az ellenőrzőben is úgy szokott lenni: szülő (nevelő) aláírása.
"Nagyon idegesít, ha valaki helytelenül viseli a maszkot. Tényleg ennyire nehéz az orrot is eltakarni?"
Az engem is eszméletlenül idegesít. Nem értem mit nem lehet megérteni azon, hogy így nem ér semmit!! A szájat ÉS az orrot is el kell, hogy takarja, de sajnos sokan még mindig rosszul hordják.
Gyerekeim nevelőivel szemben, annyira szeretnék olyan lenni, mint bárki más, aki nem kelt feltűnést, de hiába igyekszem, furcsa viselkedésemmel és kinézetemmel mindig feltűnést keltek, pedig direkt szürke szeretnék maradni, de nem jön össze.
A gyerekeid, nevelőszülőknél vannak, vagy intézetben?
Miért nem te neveled őket, ezzel is ki akarsz tűnni?