Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt? (beszélgetés)
Szia!
Akiről írtál, h. 1 éve váltott, az csak az utóbbi 1 évben volt OTP-s igaz?
2008-ban sokat vesztett az Otp (is) a befektetésekkel. Az nagyon sokat számított, hiszen jóval többet kapnánk. Mindenki meg tudja nézni a papírján h. mekkora mínusszal zártak a manyupok és mekkora volt a veszteség. Aki akkor váltott másik manyupra, realizálta a veszteségét és a csökkentett értéket vitte tovább a másik manyuphoz...
sziasztok! A reálhozam feletti részt nem is fogják senkinek utalni :-)))
csak a reálhozamot, ha van
Írtátok, hogy nem hallottatok még senkitől nagy összeget... én mondok kettő elég jót :)
A munkatársam férje múlt héten kapta meg: ING - 970.000 Ft, hát nem rossz...
A másik pedig egy ismerősöm (volt osztálytárs): OTP 250.000 Ft (kb. 1 éve váltott)... ezt is elfogadnám (de azért az első jobb lenne)! :D Ja és ő B betűs!
Hát ez az!!!
Az Allianzosok jártak a legjobban, munkatársak jóval többet kaptak közel ugyanakkora befizetéssel!
Ami megint fura, hogy Axa Egészségpénzt tag vagyok, és negyedévente kaptam eddig hozamot az EP számlán lévő pénzemre 2009-2010-ben! Kb. 300 ezer forintra éves szinten kb. 10-15 ezret. Akkor mi a fenét csináltak az Axások a manyupos pénzekkel, hogy ekkor veszteségek lettek???
Próbáltam hívni én is őket,de nem sikerült:((
Nálam személyes adatokban történtek változások,kíváncsi lettem volna,hogy rögzítették e a rendszerben.
Hibáztak a nyugdíjpénztárak a hozamszámításnál
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ma közzétett határozataiban arra kötelezett négy magánnyugdíjpénztárat, hogy számítsák újra a tagi kifizetéseket az állami rendszerbe visszalépett pénztártagok egy szűk körénél.
FN.hu
2011. augusztus 4. 15:35
46 hozzászólás Szóljon hozzá!
Az intézkedés az Allianz Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárt, a Budapest Magánnyugdíjpénztárt, az ING Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárt és a OTP Magánnyugdíjpénztárt érinti. Ezeknél a belső ellenőri jelentések és az azok nyomán bekért információk alapján a PSZÁF határozatban kötelezte a pénztárakat, hogy 15 napon belül számítsák újra tagi kifizetéseiknek összegét azon volt tagjaiknál, akik korábban más pénztárakból léptek át, onnét nyugdíjcélú megtakarítást hoztak át, ám róluk az átadó pénztárak a reálhozam számításához annak idején nulla forint tagdíjról, tagdíj-kiegészítésről szolgáltattak információt.
A négy pénztár által alkalmazott számítási módszer ugyanis az átlépett tagok e meghatározott körénél pontatlan volt és nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, így az adott tagok esetében jelentős eltérést eredményezhetett a kifizetendő reálhozamban. Ezért a PSZÁF a négy pénztár érintett tagjainál kifizetési tilalmat rendelt el.
További ajánlott fórumok:
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Nem lehet, hogy jobban jár az aki marad a magánnyugdíjpénztárban?
- Aegon reálhozam!
- Mikor tudom meg végre, mennyi a magánnyugdíjam reálhozama?
- Hol tudnám kiszámolni a magánnyugdíj reálhozamomat az évgyűrűk oldalán?