Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt? (beszélgetés)
Hát egyrészről akik a válság előtt léptek be azok pont nem jártak jól és valszin nem kapnak semmit...
Ugyanakkor barátom kb 2006-tól fizetett és vagy 40.000-et kap(nem kérdeztem mekkora fizu után de valamivel az átlagfizu fölött lehetett de nemvolt éppen túlfizetve...)!
Szóval tényleg nehéz megmondani...
Azért drukkolok hogy összejöjjön valami ;)
Nem hiszem hogy elszámolták, csak más konstrukcióba lett betéve! Az egyik sokat hozott míg a másik keveset vagy semmit!
Jah és azért azt érdemes hozzátenni hogy a reálhozam végeredményben talált pénz!
Ha állami rendszerben vagy akkor a reálhozamod 0 lenne!! Magyarán aki vissza kap pénzt annak a számláján több pénz van mintha csak állami nyugdíjszámlája lenne!(a számítás kicsit más de a végeredmény kb ez)!
Vagyis ne tessék hőbörögni a 30-40-50.000 forintért mert ha állami rendszer lenne akkor ugyan ott tartanának mint most csak ezt a pénzt se kapnánk meg!!(ez nem neked szólt agica)
Ezek az érdekes számítások,ha megnézzük a 27-es és a 30-as hozzászólásokban szereplő tételeket és összehasonlítjuk látszik,h valakinél nagyon elszámolták az összeget.
2001-től OTP-s mindkettő
300.e Ft-ra 51 e Ft r.hozam
540.e Ft-ra meg 31 E Ft
Bár biztos függ attól is,hogy ez az összeg mikor lett befizetve ,mert gondolom havonként más-más a hozam mértéke.....
Ha a tagdíj kiegészítés :0,az azt jelenti,hogy nem fizettél(-tek)be a kötelező tagdíjon felül.
A kifizetendő összeget kapod meg.
reálhozam
+ tagdíj kiegészítés
=kifizetendő összeg
Elvileg neked a kifizetendő összegnél ugyan az az összeg szerepel,mint a reálhozamnál.
OTP 1.300.000 ft ra 2001-óta tag 51.952.- ft
Hát ez ennyi.........
Én Otp-s voltam,2001 októberétől.
540000 befizetésem volt
Hozamom 190000 ft.
Reálhozamom:31000 ft
Ennyit kapok.
Nevetséges!
Nekem ez az online lekérdezés az OTP-nél elve nem müködik [link] mert ha belépek,minden összegre 0.-ft-ot ír ki! Emailben lekérdeztem,mennyit fizettem eddig be. Meg is írták,hogy:
Egyenleg: 431 189,-Ft
Ebből hozam: 65 648,-Ft
Hozamgarantált tőke feletti rész (reálhozam): 432 403,-Ft
Tagdíj kiegészítés: 0,-Ft
Tehát, a tagi kifizetés értéke: 0,-Ft
És akkor vissza írtam,hogy ezek sezrintem 0 ft-ot kapok a 431 ezer befizetett összegből? És válaszoltak,hogy igy van,nem kapok semmit :-)))
Nos én ezt megnéztem.
Van három sorban összeg feltüntetve:
Kifizetendő összeg: X Ft
Reálhozam: X Ft
Tagdíj kiegészítés: 0 Ft
Tudja valaki, hogy mi a tényleges?
És hozzávetőlegesen mennyit kaptál?Kb.600.000 befizetésnél mennyire számíthatok?
Köszi.
Augusztus első két hetében ígérték nagy általánosságban, eleve július 20-án utalja vissza az állam a reálhozamokat, utána kezdik csak meg a pénztárak a visszafizetést.
Úgy működött, hogy a teljes összeget el kellett utalniuk az állam felé a pénztáraknak, majd az állam fogja a csak a reálhozamokat visszautalni a pénztáraknak. Azt hiszem szeptember közepéig be kell fejezniük a kifizetéseket.
elvileg az otp-nél júl 15 után lehet lekérdezni, hogy pontosan hol, azt ne kérdezd, még nem kutattam a honlapjukon.
Gondolom, hogy a személyes menübe kell belépned és fehéren-feketén ott lesz az infó.
Legalábbis ezt ígérik.....
További ajánlott fórumok:
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Nem lehet, hogy jobban jár az aki marad a magánnyugdíjpénztárban?
- Aegon reálhozam!
- Mikor tudom meg végre, mennyi a magánnyugdíjam reálhozama?
- Hol tudnám kiszámolni a magánnyugdíj reálhozamomat az évgyűrűk oldalán?