Tuti teherbeesési módszereket tud-e valaki?! (tudásbázis)
Biza, hogy NEM mindegy!
Mivel nekünk sem jött jó sokáig, orvoshoz is fordultunk... de a lényeg, amit a nődoki mondott:
Tudományosan: ugyebár, a petesejt a ciklus közepére éredik meg, akkor van az ovuláció, amikor kilökődik az érett petesejt! No már most: kiszámolod, hogy kb ez mikor van. Előtte pár napig nincs szex, hogy a párod sejtecskéi is megéredjenek és erősek legyenek. Aztán meg mindent bele! Ja, ha túl vagytok azon a két napon amíg érdemes próbálkozni, akkor megint szüneteltessetek. Ha megtermékenyült és ágyazódik befelé nehogy "kárt" tegyetek benne.
Na ezek után szeretkezzél nagy kedvvel a pároddal!!! -:))))
Mi egy csomószor elröhögtük az egészet.
Ne görcsölj, majd jön ha jönni akar! Én már csak tudom: a miénk tényleg akkor jött amikor már senki sem számított rá.
Persze könnyű ezt mondani... Sok szerencsét!
Ez után is olvasgattam és arra jutottam, hogy abban az esetben írják fel, ha valóban bebizonyosodik az inzulinrezisztencia, ha mástól van a PCO, akkor nem.
Pedig azt mondják, hogy nagyban megkönnyíti a teherbeesést.
Mi most elnapoltuk a baba projectet egyéb tényezők miatt, azért valamilyen más balternatívában kell gondolkoznom.
Viszont nagyon félek tőle...
bocsi, hogy bemásoltam, de ez a szakszerű így((((
egyébként az életem 5 éve keseríti, az eredmény: +40 kiló, áll és hasszőrösödés, magas vérnyomás, össze-vissza vérzés fájdalmakkal....
az én esetemben nincs megoldás, a kezelések sme segítenek...
gyereket szeretnék még, ezért őrzöm ezt az egy petefészkemet, de nem biztos, hogy van értelme...viszont ha kipakoltatom magam, nincs több esélyem(((
Kivizsgálás, általában egy év védezezés nélküli szexek után (mi kettőt vártunk).
Nekünk is mindig mondták, ne görcsölj rá a gyerekre, a pozitúrákat, a gyertyaállást, a melegvizes-fürdés elhagyása, egyeztetés hogy kinek "kell" hamarabb elmennie, stb.... Aztán két év után teljes kivizsgálás, és kiderült, hogy a férjemnél van akkora baj, hogy csak lombik. Ez tuti teherbeesés volt részemről, a majd kétéves fiúnk a bizonyíték :-DDDD.
u.i.: Anyu mesélte, hogy régen a nőket - ha sokáig nem estek teherbe - akkor elküldték gyógyfürdőbe, a férjük nélkül. Az úszómester megtette a dolgát, és kilenc hónap múlva született a gyerek. :-DDDDD.
hát az inzulinod állandóan a hegyekben jár
magas
Nálam pénteken diagnosztizálták de még folyamatos vizsgálatok alatt vagyok.
Lehet öröklődő, hormonális és cukor (inzulinrezisztencia) miatt.
Holnap lesz vérképem. Abból többet tudok majd. Sokat olvasgattam már róla a hétvégén, mert eddig nem hallottam róla pedig fél millió nő küzd vele. Sokan nem is tudják, max akkor ha nem jön a baba. Egyelőre nem gyógyítható.
Az inzulin nevű hormont a hasnyálmirigy termeli, az egyetlen hormon , amely csökkenti a vércukorszintet. A máj, zsírszövet, izomszövet sejtjeihez kötődve kiváltja a sejtek cukorfelvételének fokozódását, amely a cukor raktározásának / máj, zsír/ ill. elégetésének / izom/ folyamatát serkenti. A raktározás teszi lehetővé, hogy az éhezési időszakot a szervezet átvészelje.
Inzulinrezisztenciáról, inzulinérzéketlenségről beszélünk, ha a sejtek érzékenysége csökken az inzulin iránt, tehát adott inzulinjelre a sejtek részéről nem megfelelő a cukorfelvétel. A szervezet ezt kompenzálandó emeli a vérben az inzulinszintet, hyperinzulinaemia alakul ki, mely már önmagában, vércukorszint emelkedés nélkül is károsítja az erek belhártyáját, elindítja az érszűkület folyamatát. Ez a magas inzulinszint egy darabig fenntartja a normál vércukorszintet, de egy idő után kimerül, ekkor jelenik meg a cukorbetegség. Tehát láthatjuk, hogy mire diagnosztizáljuk a cukorbetegséget ill. a mellette megjelenő vérnyomás ill. vérzsíreltéréseket, a folyamat már évtizedek óta jelen lehet, sőt már a szövődmények kialakulása is régóta zajlik.
Összefoglalva az inzulinrezisztencia jelensége az alapja a metabolikus szindróma kialakulásának .
HUUU...Ezt én sem tudtam.. köszi az infót!
inzulinrezisztencia...
ez mi pontosan?
én az vagyok..egy méhenkívüli ikerterhesség miatt kivtték a jobb oldalam, a bal pedig PCOS lett..
a www.pcos.hu oldalon mindent megtalálsz, ide leírni hosszú lenne...
policisztás ovárium szindróma
vagyis kisméretű ciszta van a petefészekben, elég sok
akármikor kialakulhat
és általában inzulinrezisztencia áll a háttérben
Ne hallgass a "ne akard annyira!, ne görcsölj rá!, menjetek el nyaralni!"-típusú jó tanácsokra. (még ha mégoly jó szándékkal adják is ezeket) Én éveket veszítettem el így. Ha egy év alatt nem jön össze a baba, menj dokihoz. Akkor is, ha az első gyerek könnyedén összejött. Azóta simán elzáródhatott a petevezetőd, romolhatott a férjed spermaképe...stb...
Szívemből kívánom, hogy spontán sikerüljön a baba hamarosan, de ha mégsem, ne félj segítséget kérni!
sajnálom
én is pénteken megyek uh-ra megnézetni a cisztáimat
amíg a kismamik a babájukról kapnak uh képet én a cisztáimról
Zafira a márkája! :))
én gyógynövény boltba vettem!
ahol néztem 30 db volt 3900
az már sok volt
herba boltba
Igen? :)
Akkor irány a hastánc!! :)))
én régen táncoltam.. :)
most, hogy így mondod
vagy az osztályfőnökkel részegen fogi gátlót szedvén
Lányok!
Hastánc és női jóga! Én is jártam mindkettőre, és egyből jött a baba. Most 12 hetes. A hastáncos lányok közül már nem egy lett úgy terhes, hogy azt mondták sosem lehet gyerekük... : )