Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kapucíner szelet 2 recept

Kapucíner szelet 2 recept

A Kapucíner szelet 2 hozzávalói:
A tésztához: 10 dkg Rama Sütőmargarin; 4 evőkanál finomliszt; 1 csomag sütőpor; 6 evőkanál kristálycukor; 6 db tojás
A tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama Sütőmargarin; 1-2 evőkanál finomliszt
A krémhez: 25 dkg Rama Sütőmargarin; 2 evőkanál keserű kakaópor; 25 dkg porcukor; 3 dl tej; 1 csomag főzni való tejszínízű pudingpor
A bevonáshoz: 15 dkg tortabevonó csokoládé


A Kapucíner szelet 2 elkészítési módja:
A tésztához a tojássárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal jól felhabosítjuk, a sütőporral összeke-vert lisztet hozzáadjuk, végül óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Margarinnal kikent, belisztezett kb. 25x30 centis tepsibe simítjuk és közepesen forró sütőben (180 °C, lágkeveréses sütőben 165 °C) kb.20 percig sütjük. A krémhez a tejszínes pudingport a tejben - cukor nélkül - sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint a cukorral kikeverjük, majd a hideg krémmel összekerverjük. A felét a piskótára kenjük. A másik felét a kakaóval sötétre színezzük, a világos krém tetejére kenjük. Egy kicsit dermedni hagyjuk, végül az egészet olvasztott csokoládéval, tortabevonóval vagy csokimázzal bevonjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kapucíner szelet 2 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook