Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon... (beszélgetés)
Igazad lehet! Lehet, hogy mégis port veszek, úgyis sokszor rám szárad a fokhagyma.
Bár lenne egy útba eső Ikea!!! :D Biztos lennének nekem is muszájok a választékban!
Ódzkodom én is a portól, de van, mikor jobban átitatja az ételt, ehhez a recepthez szerintem pont jó.
Persze nem akarlak rábeszélni.
Akkor kalandos utad lesz :DDD
De ne aggódj, voltam már én is varratszedésen, vállamon egy ikeás bambusz asztalkával :D
Mondhattam volna, hogy nézze doktor úr, ez nem az ön asztala ... :D De hát kénytelen voltam megvenni :D
Na de tyű.
Majd inkább natur fokhagyma. Olivaolajam nincs, de van más finom olajam, erre rászánom! Komolyan!
Csak legyen minden hozzávaló.
Reggeli busszal kéne menni, előbb a kis magyar bolt, utána a zsákmánnyal a fogdokihoz. Mire ott végzek, már meleg lesz, de onnan közel a hazajövő buszállomás... :D
Joghurtos lilakáposzta saláta
Hozzávalók:
A káposzta alaphoz
500 g lilakáposzta
15 g só
Az öntethez
250 ml joghurt - natúr
2 teáskanál fokhagymapor
1 csapott teáskanál mustármag
1 teáskanál só
0.5 db citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
1 csapott evőkanál porcukor
Ja, és állítólag másnap a legjobb.
A német oldalakon sok vöröskáposztás saláta van, csak nekem nincs sok időm lefordítani.
Bocsánat, telefonom volt.
Nos, a narancsos vöröskáposzta:
A káposztát (kitorzsázva) vékonyan felszeleteljük, sózva pár percen át erősen gyúrjuk (kesztyűben). -
Egy narancsot megtisztítunk a fehér héjától is, félbe vágjuk, majd vékony szeletekre.
Egy másik narancs elvég kifacsarjuk, a levét elkeverjük decinként 2-3 evőkanál fehér borecettel, borsozzuk, 1-2 tk mézzel és 5 ek. repceolajjal elkeverjük.
Ezzel az öntettel készítjük el a salátát, pár kanálnyi szárazon megpirított napraforgómaggal megbolondítjuk.
Én nagy ritkán azt a fajtát készítem, hogy aszongya pár főtt tojássárgáját összetörök, mustárral kikeverem (a mennyiséges mustára válogatja). Fűszer ízlés szerint. Ez az alap. Ha tartárfélét szeretnék, akkor joghurt.
Most találtam a németeknél egy jó káposztásat, mindjárt hozom.
Kereteztettem be képeket pár hete, elkészültek végre, elindulok értük :)
Letojom a hőséget 😂
Lila káposztából még nem csináltam salátát.
Azt, egy kis céklával tudom elképzelni. Megsózni, kinyomkodni, aztán mehet rá valami finom páclé.
Azért a gyömbérrel óvatosan! Jártam már pórul vele, pedig hozzá vagyok szokva.
A hamis majonézt ismeritek?
Épp nemrég lehelte ki a lelkét. Az pedig, ami most mindenütt kapható, az nem tetszik. És ha mindenkinek olyan van, akkor nekem nem kell.
Ha kis anyagi nyugtom lesz, rendelek kintről.
Oh, pardon! :D
Ha káposztasaláta, akkor az majonézes, reszelt répával, pici gyömbérporral. Csak úgy szemre,mindent bele! :)
Neeem!
Ez salatabár, kérlek 😂
Milyen káposzta receptre gondolsz?
Párolt káposzta? :)
Alakul! 😉
Cipelni én se vagyok hajlandó.
Lehet, el kellene gondolkodnod egy jóféle mamatankon.
Tegnap elkészült a káposzta. Nem figyeltem, ezt lényegében csak melegíteni kellett! Úgyhogy csak átmelegítettem a párolt almával.
Utána elálmosodtam és mentem aludni, úgyhogy kóstolatlan maradt. Valamikor hajnalban a hűtőbe tettem.
Most vesz hozzá a fiam valami húsfélét, kisütöm hozzá. A gyerek majd eszi krumplival.
Mivel sikerült átállnom a reggeli ébredésre, úgy néz ki, hogy holnap be tudok menni a fogorvoshoz a délelőtti rendelésre. :D
Van ott egy zöldségbolt, ahol magyar termelők terményeit árulják, cipelő-kapacitástól függően majd szétnézek ott.
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki nagyon jó pogácsa receptet, ami egyszerű és nem élesztős? Nem kell, hogy sajtos legyen vagy ilyesmi, csak jó puha :)
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Ki tud olyan egyszerű, sütés nélküli torta receptet, amit gyorsan el lehetne készíteni nyaraláson? Mint pl. pudingtorta!
- Tud valaki egy egyszerű és gyors paradicsomleves receptet?
- Tuti finom csokitorta receptet keresek! Az sem baj, ha egyszerű..
- Tudtok egy jó sós rúd receptet? Szilveszterre csinálnám.