Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tud valaki nagyon jó pogácsa receptet, ami egyszerű és nem élesztős? Nem kell, hogy sajtos legyen vagy ilyesmi, csak jó puha :) fórum

Tud valaki nagyon jó pogácsa receptet, ami egyszerű és nem élesztős? Nem kell, hogy sajtos legyen vagy ilyesmi, csak jó puha :) (tudásbázis kérdés)


1 2
2017. febr. 16. 14:34
40 dkg liszt, 1 sütôpor, 25 dkg túró, 25 dkg margariKinyújtani, kiszaggatni.Tetejét megkenni tojássárgájával és mehet a sütôbe.
43. 3da8f53e4a (válaszként erre: 10. - 3da8f53e4a)
2009. okt. 31. 17:24
Ma megsütöttem a túrósomat rúdnak és nagyon finom lett:)) De úgy látom mindenkinek meg van a saját "tuti"recije:))))))
2009. okt. 29. 23:15

Csillag Virág üzente 13 napja


CSIKÓNÉ RÓZSIKA RECEPTJE:


Tejfölös pogácsa


Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 50 dkg Liga margarin, ízlés szerint só, /3 teáskanál/ , 5 dkg élesztő fél dl tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatva, 1 nagy doboz 20 %-os tejföl.

A hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Fél óra pihentetés után másfél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét megkenjük tejföllel és kiszaggatjuk. Tepsibe rakva még 30 perc pihentetés utána 200 fokon szép aranysárgára sütjük.


Próbáljátok ki!

2009. okt. 29. 22:57

Csillag Virág üzente 4 napja


KRUMPLIS POGÁCSA


Hozzávalók:

25 dkg áttört főtt krumpli, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, só.


A hozzávalókat összegyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejüket tzojással megkenjük, közepes tűznél megsütjük.

2009. okt. 29. 22:53
Sziasztok:) Az egyensúly pogácsával csak egy gondom van: frissen kisütve nagyon finom, de a maradék megkeményedik pár óra múlva:( Mit ronthatok el?
39. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 37. - Kobagabi)
2009. okt. 29. 21:20
Sajnálom, ha csalódtál. Az összetevők arra utalnak, hogy nem egy extra pogi. Egyszerű és finom, de biztos van jobb, és más, mint a tied. Nem hiszem, hogy elrontottál valamit, ha nehezen áll össze, az nem a te hibád, szerintem. Lehet, hogy hülyeség, de néha nekem is így alakul, olyankor én a lisztre gyanakszom. Ez más sütiknél is van így.
38. angyalka73 (válaszként erre: 36. - Csutika100)
2009. okt. 28. 20:11
Kb.:25-30. Én egyből duplát csinálok,ha pedig a férjem csomagol még belőle akkor triplát.
37. kobagabi (válaszként erre: 32. - 9bbb5bd983)
2009. okt. 28. 20:00

igen! Megcsináltam a pogit, de nem egészen ezt vártam. Mert újat nem kaptam:( Ugyanolyan, mint az én sajtos rudam. Mármint ízre. És olyan nehezen lehetett összeállítani:( Vagy elrontottam valamit?!

Képet a naplómba tettem fel, ha kíváncsi vagy...

Ott leírtam a sajtos rudam receptjét is.

De mindezek ellenére nagyon hamar elfogyott, mert az íze kitűnő...

36. csutika100 (válaszként erre: 33. - Angyalka73)
2009. okt. 28. 19:57
És ebből hány darab lesz? Keveslem a liszt mennyiségét.
2009. okt. 28. 19:47

Kb. 2 éve csak ezt sütöm:

80 dkg liszt,

4 kanál só

0,5 liter tej - ebben 1 élesztőt felfuttatni

1,5 dl olaj

Ezeket összegyúrni (nem kell dagasztani).

2 vagy 4 részre osztod. A cipókat nyújtsd ki téglalapra, kb fél cm-re. Meg kell kenni 15 dkg margarin és 2 tojás sárgája keverékével.

Feltekered és háromszögekre vágod. Tetejét tojással megkened, reszelsz rá sajtot. Nagyon finom! Ja nem is kell keleszteni, egyből sütheted!

(Én ma is ezt sütöttem!)

34. nedin
2009. okt. 28. 19:34
nézd meg a főzniakarok.hu és azon nagyon jó kis receptek vannak kis filmen, le irnak mindent ki is nyomtathatod.rajt van a turos rétes, pogi amit csak akarsz nagyon jó :)
2009. okt. 28. 19:27

Az én kedvencem:

-3dl tej

-8dkg ráma

-16dkg liszt

-3 egész tojás

-12dkg reszelt sajt(füstölt is lehet)

-1 teás kanál só

A tejet és a rámát forrásig hevítjük,tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet.Addig keverjük,míg szépen elválik a tál oldalától.15 percig hűlni hagyjuk,majd hozzáadjuk a többi anyagot és jól összekeverjük.Nem kell megijedni,majdnem olyan az állaga mint a nokedli tésztának.Evőkanál segítségével vajazott tepsire kis halmokat teszünk és közepes hőmérsékleten készre sütjük.Vigyázat,ha forró a sütő elfolyik a tészta.A pogi belseje melegen kicsit lágy,de ha kihűl pont jó.Két napig sem keményedik meg,már ha marad még addig belőle.

Igen jól látjátok se sütőpor,se élesztő.

2009. okt. 28. 13:55
No, sütöttél valamit?
31. kobagabi (válaszként erre: 29. - 9bbb5bd983)
2009. okt. 28. 13:51
IGAZ!!! 3 gyerekem van, és bizonby pusztítják, bármit is sütök:)
2009. okt. 27. 22:23
:) akkor ugyanazt irtuk le! én a szulinapomra a haveroknak 1kg-ból csinaltam, 20 voltunk rá, és kb 15 perc mulva nem volt semmi belole :D reszelt sajtot tettem a tetejére!
29. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 28. - Kobagabi)
2009. okt. 27. 22:17
Csak ahogy Kiara írta, 50-ből, mert a 25 kevés lesz! :-)
2009. okt. 27. 22:05
Na ezt a 25-öst hétvégén kipróbálom:)
2009. okt. 27. 21:47

Egyensúly pogácsa! a legjobb:


0.5 kg túró

0.5 kg margarin

0.5 kg liszt

A tetejére:

tojássárgája

szezámmag v.

köménymag v.

lenmag v.

reszelt sajt


A hozzávalókat összekavarom, gyúrom, nyújtom, szaggatom, tojással megkenem a tetejét és a végén szezámmagot szórok rá. Szép aranybarnára sütöm, akkor kész.

26. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 22. - Czirczamircza)
2009. okt. 27. 21:09
Nem kell bele egyik sem, csak a 25-ök, :-), meg só. Tojás is csak a tetejére kell, sütés előtt megkenni vele.
2009. okt. 27. 20:41
Tényleg, fel sem tűnt, hogy nincs írva, pedig az biztos, kell.
2009. okt. 27. 20:39
én a tojást hiányolom belőle egyébként
2009. okt. 27. 20:39
Na látom mást is érdekel a pogi-téma :)
22. Czirczamircza (válaszként erre: 4. - 9bbb5bd983)
2009. okt. 27. 20:38
Ehhez a 25-25-25 pogácsához kell sütőpor vagy élesztő?
21. Fiatal nő (válaszként erre: 17. - Elfelejtett jelszó)
2009. okt. 27. 20:34
:-D
2009. okt. 27. 20:33
szia!Sztem a hajas pogacsa a legtutibb,es ha minden igaz itt is megtalalod a receptek kozt.:)
2009. okt. 27. 20:33
sajtból :)
2009. okt. 27. 20:33
Oké Köszi mindenkinek, csak még annyit mondjon meg vki, hogy ha sajtos pogit csinálok, lehet-e ömlesztett szajtból (remélem ez a neve)
17. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 16. - Fiatal nő)
2009. okt. 27. 20:33
Ez kb akkora segitség mint az én hozzászólásaim :)
2009. okt. 27. 20:32
Nekem van egy paprikás pogi receptem, de titkos. :-D
15. Marjann (válaszként erre: 4. - 9bbb5bd983)
2009. okt. 27. 20:32

Ilyet én is szoktam csinálni túróval, aztán mindenféle magot szórok a tetejére (szezám, len, napraforgó, tök, mák, dió) és sok sajtot. Csak mi összevissza formákra vágjuk. És napokig eláll, az a legjobb benne!

Egy ismerősöm megcsinálta édesen, nutellával a tetején sütötte ki, azt mondta úgy is jó.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook