Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon... fórum

Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon... (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9
29. 1c2bf7d42c (válaszként erre: 25. - 124637ff9b)
2017. jún. 11. 20:19
akar... meg egy csipet csipos orolt paprika;
2017. jún. 11. 20:17
Megértem, de szerintem Amerikában is ahány ház, annyi szokás... :D Azt én innen nem tudom, hányféle majonéz létezik ott, és hogy pl. ott az átlagos háziasszony melyiket választja ehhez a recepthez.
27. 124637ff9b (válaszként erre: 26. - Guruljka)
2017. jún. 11. 20:15

Értelek.

De ennek a receptnek akkor is ez az elkészítési módja :)

26. Guruljka (válaszként erre: 22. - 124637ff9b)
2017. jún. 11. 20:13

Attól tartok, Amerikában teljesen más a tejföl, mint nálunk.


A majonéz, tejföllel elkeverve tartármártásként ismert. Ha hamis majonézt készítesz, és elég jól sikerül, akkor joghurt hozzákeverésével is a megtévesztésig azonos az íz az "eredeti" tartáréhoz.


Ecet nélkül is lehet salátát csinálni, ez szokás kérdése. Az almaecet talán valamivel jobb ugyan, de citromlével is finom a saláta.


Hamis majonézt néha készítek magamnak, mert ez jóval kevésbé zsíros, mint az eredeti. Azaz a zsírmentesebb megoldást választom az egészségem érdekében, amibe az is beletartozik, hogy nem szeretnék elhízni.

25. 124637ff9b (válaszként erre: 23. - 1c2bf7d42c)
2017. jún. 11. 20:01
Csipet őrölt bors?
24. 124637ff9b (válaszként erre: 21. - 1c2bf7d42c)
2017. jún. 11. 19:59

Nyámi!!!!

Ne is mondd!

Csorog a nyálam :D

2017. jún. 11. 19:58

Uborka, paradicsom, hagyma, kaposzta felszelve - tetszes szerint ami van otthon; picit lesozva.

Kinyomkodva, pici ecetes-cukros viz ra, de a citromle is jo.sszekeverni, allni hagyni. Kesz is.

22. 124637ff9b (válaszként erre: 20. - Guruljka)
2017. jún. 11. 19:57

Ennek a salátának amerikai káposztasaláta a neve, ily módon kell elkészíteni. Joghurttal már más íze lenne, és a neve se lenne az, ami.

Ha fogsz egy szép közepes káposztát, 2 szál szép sárgarépát, mindezekhez teszel 1 evőkanál cukrot, 2 evőkanál almaecetet (az ízhatás miatt fontos, nem zsíroldó szerepe van), 3 evőkanál majonézt, és 1 kis doboz tejfölt, akkor legalább 3 napra lesz kiadós nagyon finom saláta köreted 2 főre.

Ha a mennyiségeket nézed és elosztod 6 adagra, akkor máris látszik, hogy nem annyira hízlaló az :)

Természetesen teljesen egyéni, hogy neked tetszik-e ez a recept, vagy nem, lehet, hogy más szívesen megkóstolja majd :)

De ha se ecetet nem eszel, se majonézt, se tejfölt, akkor nem is az a legfőbb gondod, hogy hízlal :))

2017. jún. 11. 19:37

Finom sult oldalas...

utana pedig a pecsenye zsirjat puha kenyerre kenve paradicsommal, paprikaval, hagymaval vacsorara :)

20. Guruljka (válaszként erre: 19. - 124637ff9b)
2017. jún. 11. 19:34

Önmagában is elég zsíros, az almaecet ezen nem segít. Önálló fogás, esetleg sovány sült mellé köretként jó.


Sok majonézkedvelő hízott már meg, még rajtam is kifogott egy időben. Kivéve a hamis majonézt, de tejfölt ahhoz sem teszek.Inkább zsírszegény joghurtot, keveset.


És semmilyen ecetet sem használok, de ez egyéni dolog.

19. 124637ff9b (válaszként erre: 18. - Guruljka)
2017. jún. 11. 19:30
Nem gondolom. De azt mondtad, hogy hízlal. Hát hozzá képzeltem a zsíros oldalast, mert azzal együtt biztos hízlal.
18. Guruljka (válaszként erre: 14. - 124637ff9b)
2017. jún. 11. 19:28
Miért gondolod, hogy zsírban tocsogó oldalast eszem?
17. 124637ff9b (válaszként erre: 15. - Guruljka)
2017. jún. 11. 19:28
Látod. Eszel egy kistányérnyit, felszívódnak a zsírban oldódó vitaminok is, fehérjét is vittél be, és még finomat is ettél.
2017. jún. 11. 19:27

Nálam nincs itthon található majonéz, de a többi hozzávaló sem szaladgál körülöttem. :D


Ja! Nem is szoktam salátát enni, csak ez a régi topik éppen megjelent itt.

2017. jún. 11. 19:26

Dehogy finom.

De a majonéz olajos, a tejföl meg zsíros.

Ezek már nem kiegészítő saláták, hanem önálló ételek, egyiket sem enném húsétel mellé. Mert már minek?

14. 124637ff9b (válaszként erre: 13. - Guruljka)
2017. jún. 11. 19:23

Mitől???

Nem egy vödörrel kell enni belőle, és nem zsírtól tocsogó oldalassal :D ... még ha finom is úgy ... :)

13. Guruljka (válaszként erre: 11. - 124637ff9b)
2017. jún. 11. 19:21
És még hizlal is. :D
2017. jún. 11. 19:11

Egy jó tzaziki hidegen. 😋

Vagy: cukkini, sárgarépa, alma, gomba, pici olajon pici cukrot karamellizàlsz wokban, zöldségek, négybors, kakukkfű. Isteni.

2017. jún. 11. 19:05

Káposztát, sárgarépát lereszelem, nem sózom!

kevés porcukor, almaecet (ez fontos!), majonéz, tejföl.

Nagyon finom!

10. Guruljka (válaszként erre: 4. - Szöszipanna)
2017. jún. 11. 18:58
Tovább tart elkészíteni, mint a húst.
2010. jan. 25. 18:02

ami csak itthon található, mindent lehetőleg egyforma kockára vágok, kevés borssal és só helyett fűszerkeverékkel beszórom, jöhetnek sajtok, majd egy kisebb üvegben összerázom az olajat, mustárt, borsot, kefirt, vagy joghurtot és amikor a kóstolás után jó az íze, ráöntöm az egészet a salátára, majd mehet a hűtőbe.

Ha van benne apró darab hús, felvágott, sajt, akkor egy teával, esetleg kenyérrel, vagy helyettesítővel igazán finom vacsora :)

2010. jan. 25. 10:02
És szoktam még belevágni egy szál sárgarépát....!
2010. jan. 25. 10:02
paprika, paradicsom, lilahagyma, egy reszelt káposzta, retek stb. Pici só, bors, fél citrom kifacsart leve olaj rá és be a hűtőbe! Nagyon jó vitaminsali ilyenkor. De sült-párol hús mellé is finom, de még magában. Ha még néhány olajbogyó v. capribogyó, pikánsan fenséges!!
6. zebracsikó (válaszként erre: 5. - Szenasie)
2009. jún. 20. 18:11

Bármit egyberakhatsz, az ízlésedre van bízva.

Általában a nyers és a főtt zöldségeket nem keverjük salátában, de én pl. szoktam.

Kis lilahagymával vagy póréval bolondítanám még meg, vagy ha ez nincs, akkor a sonka sütésénél pár gerezd fokhagymát karikáznék rá és azzal együtt pirítanám még kicsit.

2009. jún. 20. 18:01
köszi, ez tök jól hangzik. :) csak ezekkel a zöldségekkel jó, vagy a nyers zöldségek is belemehetnek? (paradicsom, paprika)
2009. jún. 20. 18:00
A párom kedvence: kígyóubi felszelve, majd a szeleteket negyedelve, paradicsomot ugyanilyen darabokra (először félbe, majd felszeletelni és félbe), ehhez még vöröshagymát ugyanilyen darabokra, csem. kukorica bele. Kis só és bazsalikom. Egy fél órára beteszem a hűtőbe és lesz leve. Ennyi. Mi nagyon szeretjük húsok mellé.
2009. jún. 20. 17:59

tartármártással is leöntheted:

tejföl+majonéz+mustár+cukor+pici só+ bors+citromlé

2009. jún. 20. 17:58

A zöldségeket aprítsd fel, a füstölt husit kicsi olajon pirítsd át. A sajtot reszeld le nagy lyukú reszelőn. A főznivaló zöldségeket (brokkoli, borsó, karfiol) főzd meg ne túl puhára és hűtsd ki.


A kedvenc salátaöntetem:

2 ek olívaolaj, 1 ek balzsamecet, pici só, bors, 1 ek méz.

Ezeket összekevered (ha nincs méz, helyette kell cukor) és nyakonöntöd vele a salátát.

A husi sütőolaját se felejtsd el rácsepegtetni!

Vagy a husi sütőolajában piríts kenyárkockákat, és ezt is keverd a salátába.

2009. jún. 20. 17:53

Sziasztok!


tud valaki valamilyen egyszerű saláta receptet? Nem sok minden van itthon, általános dolgok: paradicsom, paprika, uborka, mirelit borsó, kukorica,karfiol,prokkoli, füstölt husi, majonéz, mustár,ketscap, trapista, tejföl...

lécci segítsetek jót alkotni!

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook