Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon... (beszélgetés)
Bekedvenceztem, biztos, hogy megcsinálom, köszi!
A kapor és a fokhagyma külön finom ízvilág, és hogy magából az alapanyagból készíteni a dresszinget is ... :O Klassz :)
A vastagon berántott bab és a sonkával kevert körte között azért elég rengeteg fokozat van.
Aki szereti a zöldségféléket és hozzá is jut rendszeresen, és szereti is, az eszi bármilyen néven is.
Te ettél már gyümölcsös kölesdesszertet? Amiben se zsiradék,se cukor nincs, és nem fogyókúra miatt, hanem mert nem hiányzik belőle?
Jajjj, hát nem fogyókúrazoknak van kitalalva,de lehet
,elcsalni belőle, és a cukorból is.
Leírnád a hozzávalóit?
Mondjuk szombaton voltam a piacon, vettem paradicsomot, paprikát, újhagymát, felkarikáztam, összekevertem kis olajjal, sóval, cukorral, ecettel, borssal, imádtam :) Elnevezhettem volna akár Tátratéri salátának is :)
Nem mondom, hogy azért egészséges, mert annak van elnevezve :D
Ennyire hülyének nézel? Kár.
Azért egészséges, mert friss zöldséggel, fehérjével van tálalva, nem pl. vastagon berántott babfőzelékkel.
Azt eszel, amit csak szeretnél, nem muszi körtés salátát, se csirkemájast :)
Megnéztem, a 10% zsiradék egy salátában nem kis teljesítmény. :D
Az ecet nem is tudom... vajon Koreában is beleteszik? Nekem nincs is itthon ecet, annyira irtózom tőle.
Akár sült, akár nyers körte, Apuét ettem utoljára.
Ne mondd már, hogy a szalonnás csirkemáj csak azért egészséges, mert salátának nevezted el. Nyilván meg lehet enni egy kilengősebb napon, és nyilván bármi mást is lehet salátának hívni, de zöldségfélét szerintem egyszerűbb a hús mellé tálalni, nem kell összekeverni.
Eredetileg a saláta több levél- és más zöldségek keveréke, kicsit fűszerezve. Annak van értelme, mert a többféle zöldet egyben és kicsit összeérlelve ehetjük. Tőlem az ecetes lé távol áll, anno a fejes salátát is csak citromlével csöpögtettem le. De hogy egy készételt mondjak salátának, mert hidegen tálalom, az nekem fura.
A saláták nagyon egészségesek.
(Fenti recept nem olasz dolog, a prosciutto előnye, hogy nem füstölt, hajszálvékonyra lehet szeletelni, de természetesen bármilyen más sonkával is elkészíthető a recept, fantázia kérdése.)
Körtét egy fogadalom miatt nem eszem, az olasz dolgokat nem kedvelem, illetve nem tudom,mennyiben más a prosciutto, mint bármi más sonka.
Egy csomó mindent szeretek, de nincs olyan étel, amiért mit tudom én mennyire odalennék. Már nem vagyok tini, enni egészségi és nem érzelmi kérdés.
Török burgonyasaláta
Fél kg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1 salátauborka, 1 ek. olívaolaj, 1/2 ek. ecet, 1/2 ek. citromlé, 1 ek. mustár, 1 ek. majonéz, 1/2 csomó petrezselyemzöld, só, bors.
Létezik a hidegkonyhai saláta is.
A baconos csirkemájas alkotás szerintem inkább hidegkonyha és még abban sem saláta, de mindegy.
Baconös póréhagymás tojássaláta
Hozzávalók:
10 db tojás
100 g bacon
1 ek napraforgó olaj
200 g majonéz
150 g joghurt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
karikára vágott póréhagyma
:)
Tejszínes céklasaláta :)
A főtt céklát apríthatod kis kockákra, vagy szeletelheted, ahogy jól esik.
Öntet: 2 dl tejszín, 4 ek főzőlé, 1 tk só, fél tk őrölt bors, kevés reszelt szerecsendió, 1 ek almaecet
Jó étvágyat! :)
Mára ezt hoztam: csirkemájas saláta
Hozzávalók
Hozzávalók:
20 dkg csirkemáj
1 fej hagyma (elhagyható)
4 főtt tojás
1 fej fodros saláta
2 evőkanál metélőhagyma
15 dkg császárszalonna
1 evőkanál olaj
Az öntethez:
1 mokkáskanál mustár (csípős)
4 evőkanál olaj
2 evőkanál borecet
őrölt bors
só
Az öntetet én átvariáltam, 1 evőkanál olajra, és természetesen almaecetre:)
Nyámi :))
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki nagyon jó pogácsa receptet, ami egyszerű és nem élesztős? Nem kell, hogy sajtos legyen vagy ilyesmi, csak jó puha :)
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Ki tud olyan egyszerű, sütés nélküli torta receptet, amit gyorsan el lehetne készíteni nyaraláson? Mint pl. pudingtorta!
- Tud valaki egy egyszerű és gyors paradicsomleves receptet?
- Tuti finom csokitorta receptet keresek! Az sem baj, ha egyszerű..
- Tudtok egy jó sós rúd receptet? Szilveszterre csinálnám.