Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon... fórum

Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon... (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9
149. Guruljka (válaszként erre: 147. - Ab61752c45)
2017. aug. 1. 19:30
Igen! A kacsához kiváltképpen illik!
148. 124637ff9b (válaszként erre: 146. - Guruljka)
2017. aug. 1. 19:27

A mai konyhatechnikai eljárásokkal (teflon edények) egyszerűbb és zsiradékmentesebb az élet.

Nem, nem a hízás miatt nem szerettem, hanem egyszerűen ahogy csúszott a számban ... jajj ... :DDD

Jó étvágyat kívánok neked! (lehet valamelyik nap megkaramellizálom én is :))

147. ab61752c45 (válaszként erre: 144. - Guruljka)
2017. aug. 1. 19:25
az enyém ősszel kacsát sütött,ahhoz csinált káposztát.azóta sem ettem olyan finom kacsahúst.
146. Guruljka (válaszként erre: 145. - 124637ff9b)
2017. aug. 1. 19:24

Nagymamáé biztosan zsíros volt. Persze mi meg öten voltunk.

Nekem sikerült már úgy megpárolni, hogy alig volt alatta zsiradék. Most is így szeretném, és a vékony almaszeletek hadd karamellizálódjanak benne... hmmmm...

145. 124637ff9b (válaszként erre: 144. - Guruljka)
2017. aug. 1. 19:22

Nekem sosem volt szívem csücske a párolt káposzta, mert mindig zsírosnak éreztem, talán anyám nem csinálta jól. De jól belegondolva nagy mennyiségű káposztához (4 tagú családot nézve) sok zsiradék kell, különben csak vízben főtt káposztáról beszélnénk, az meg más.

Ha jól emlékszem, kömény biztos volt benne, na, azt szerettem.

Maradok a salátánál :)

144. Guruljka (válaszként erre: 143. - 124637ff9b)
2017. aug. 1. 19:18

Régesrég Nagymama minden vasárnap rántott húst sütött, vörös káposztával, krumplipürével.

Két utóbbira rájártunk amúgy hidegen,ezeket nagyobb mennyiségben kellett gyártania. A hús kevésbé volt izgalmas.

Egy idő után azért szépen megkértük, lenne már bármi más vasárnaponként...

Aztán felfedeztem, hogy a fagyós félkész káposzta úgy van fűszerezve, ahogy nagymama szokta. (Én nem tudom, csak az íze azonos!)

143. 124637ff9b (válaszként erre: 142. - Guruljka)
2017. aug. 1. 19:04

Látod, így szép az élet :)

Büszkék vagyunk magunkra, mert olvasott emberek vagyunk, és örömmel eszünk, mert szép a színe, mert ízletes, mert értünk van, a sejtjeinkért :)


Holnapra vöröskáposzta saláta, értettem! :)

142. Guruljka (válaszként erre: 141. - 124637ff9b)
2017. aug. 1. 18:58

Azért is szoktam lereszelni. Héjastul. De an, hogy elnyammogom. :D


Nem értem, miért gondolod, hogy keserűség van bennem!


Béke! Én nem szeretek még bosszankodni sem.

Hamarosan megpárolom a fagyasztott vöröskáposztát. Nagyon szeretem, még akkor is, ha magában fogom enni, talán pár szelet almával.

Nem is érdekel,mi van benne, szeretem az ízét.

141. 124637ff9b (válaszként erre: 139. - Guruljka)
2017. aug. 1. 18:55

Csak magad miatt bosszankodhatsz, de ne tedd.

Nem szívesen nézel tükörbe, és kiforgatod a szavakat.

Nem, nem vagyok mezőgazdász :D

Csak szeretek élni, nincs bennem keserűség.

Ezt ajánlom neked is.


Holnapra keresek nekedvaló receptet, bár a hámozott almával is rád gondoltam, a rossz fogaid miatt, hát abban sem lett köszönet, nehéz neked jót tenni :D

140. Guruljka (válaszként erre: 138. - 124637ff9b)
2017. aug. 1. 18:54

Tegnap főztem rohadt jót, és már meg az is baj, ha nem hámozom meg az almát????


Hol sajnálom én tőled vagy bárkitől a gyümölcsöt??????????????????????????????????????????????????


Azért emlékszem, mert 59 évesen még hálistennek nem hülyültem el.

139. Guruljka (válaszként erre: 135. - 124637ff9b)
2017. aug. 1. 18:52

Igen, csakhogy én nem rémhírek alapján tájékozódom, viszont életem első 4 évét kivéve szinte folyamatosan olvasok, és igazán nem a fészbúkon tanultam meg olvasni. A kispöcsöm sem akar semmit semmiről elterelni, csak megjegyeztem, hogy se a magyar, se a más országbeli gyümölcsöt nem kell az egekbe emelni.


Ha elfogult akarsz maradni a magyar mezőgazdasággal kapcsolatban, akkor tedd, de akkor ismerd is el, és ne én legyek keserű meg rémhírhajhász meg ki tudja még mi. Én is eszem gyümölcsöt, tudatosan egyre többet, de emellett szedek vitaminokat is, mert jó hatását érzem. Kész és ennyi, most már inkább salátázzunk tovább, nem szeretek bosszankodni.

138. 124637ff9b (válaszként erre: 136. - Guruljka)
2017. aug. 1. 18:47

Nincs semmi bajom magammal.

Pusztán annyi a baj, hogy neked semmi se jó, te mindenben a hibát keresed, vagy túl zsíros, vagy nincs benne vitamin, ha héja nincs, akkor az, ha van, akkor az, mindent kiolvasol tanulmányokból, mert te dolgozol és emlékezel, más persze nem, de nem tudni, mikor főztél egy jót utoljára.

Sajnálom, hogy nincs sokmindenre lehetőséged, de ne sajnáld attól, akinek meg van.

137. 124637ff9b (válaszként erre: 134. - Guruljka)
2017. aug. 1. 18:43
Hálisstennek ezzel sokan vagyunk még így a földkerekségen :DDDD
2017. aug. 1. 18:41
Különben sem értem, mi bajod ezzel, csak még több gyümölcsöt ehetsz teljesen "igazoltan". Régen két almában volt meg a napi C-vitamin, most már vagy négy is kell. :D
135. 124637ff9b (válaszként erre: 129. - Guruljka)
2017. aug. 1. 18:41

De de, elolvastam, nem vagyok felületes, köszi azért a figyelmességed.

Szintén hiányolom a hivatkozást.


Nagy sajátossága a mai világnak, hogy sok ember kongat sokféle vészharangot, különösen, mióta egy kattintással bármit olvashatóvá lehet tenni.

Fontos dolog lett a rémületkeltés, a hisztéria, vannak, akik azt mondják, persze, mert a valós társadalmi problémákról el lehet így terelni a figyelmet. Nem tudom, de az tény, hogy világégések, pusztító nyarak és vitamin nélküli gyümölcsök soha nem látott mennyiségben árasztják el az emberiséget :DDD

134. Guruljka (válaszként erre: 132. - 124637ff9b)
2017. aug. 1. 18:38

Ugyan, keress már rá magadnak, újságcikk, nem tanulmány, de az is megvan valahol a neten biztos.


Dolgozom, és én tudom, mit olvastam nemcsak tavaly nyáron. :D

133. ab61752c45 (válaszként erre: 123. - 124637ff9b)
2017. aug. 1. 18:36
a magaméból igen.van eprem,ribizlim,málna,szeder,egresbokor,meggy,cseresznye,alma,szilva,dió,körte,bár az pocsék.sajnos már csak a madarak trágyázzák.
132. 124637ff9b (válaszként erre: 126. - Guruljka)
2017. aug. 1. 18:35

Hát mert Korom András ezt írja?

Ezt kérte tőle a Délmagyar?

Hol vannak a hivatkozások?

131. Guruljka (válaszként erre: 127. - 124637ff9b)
2017. aug. 1. 18:34
Csak menj is, ha van piac a közeledben. :D
130. Guruljka (válaszként erre: 128. - 124637ff9b)
2017. aug. 1. 18:33
Az üvegháztól.
2017. aug. 1. 18:32

Hátha a végéig nem olvasod:


"Márai Géza, a gödöllői Szent István Egyetem nyugalmazott tanára vizsgálatok alapján arra a következtetésre jutott, hogy 1966 és 1990 között a sárgarépa vitamintartalma 40, a borsóé több mint 50, a káposztáé 95 százalékkal csökkent. A búza ásványianyag-tartalma 50, az árpáé több mint 60, a kukoricáé pedig több mint 80 százalékkal mérséklődött."


Nem vagyok Márai Géza. :D

128. 124637ff9b (válaszként erre: 125. - Guruljka)
2017. aug. 1. 18:32

Persze, hogy nem jobb, hogy lehetne ott fent északon jobb?

De a magyar meg a göröggel nem versenyezhet például.

Csupáncsak az éghajlati tényezők miatt.

127. 124637ff9b (válaszként erre: 124. - Guruljka)
2017. aug. 1. 18:31
Rendben, én nem tanulmányok alapján megyek ezentúl sem a piacra, hanem az orrom, szemem, szám, tapintásom kívánalma szerint. Az a tuti :)
2017. aug. 1. 18:31

Ez csak egy a 4 ezren felüli találatból.

Ezt már csak nem én írtam "keserűségemben"???


[link]

125. Guruljka (válaszként erre: 123. - 124637ff9b)
2017. aug. 1. 18:27

De hát nem azt mondom, hogy nem finom.

de talán 30 éve még finomabb, zamatosabb volt, és nagyobb volt a vitamintartalma.


De most egyvalamit nagyon nem értek. Miért lenne célom, hogy "eláztassam" a magyar gyümölcsöket?


A holland eper se jobb.

124. Guruljka (válaszként erre: 120. - 124637ff9b)
2017. aug. 1. 18:26

A magyar szakirodalom. Nyilván. Az argentin paradicsomligetek talajáról szóló írások nem feltétlenül veszem komolyan.

És nehogy félreértsd, még papír alapú tanulmányokból értesültem először, a net előtti időkben...


A jóféle gyümölcssavak azért még valamelyest megmaradtak.

2017. aug. 1. 18:25

Hát nem tudom, milyen piacra, hova jársz, vagy csak valami keserűség íze van a szádban, lehet.


Én rettentően finom gyümölcsöket eszem, élvezem, ahogy a barack, dinnye, eper, meggy édes leve csorog a számban, lehet ufó vagyok.

122. ab61752c45 (válaszként erre: 120. - 124637ff9b)
2017. aug. 1. 18:16
szerintem ez már csak nosztalgia.biztos,hogy más ízű.évek óta alig lehet jóízű almát venni,a piacon kapható sárgabarackról nem beszélek,én csak gumidudának hívom.amióta csak műtrágyázzák a földeket,semmi sem olyan ízű,mint régen.rendes dinnyét pl. csak ritkán lehet venni.
121. 124637ff9b (válaszként erre: 119. - Guruljka)
2017. aug. 1. 18:07
Biztos tényleg az az oka:DDDDD
120. 124637ff9b (válaszként erre: 118. - Guruljka)
2017. aug. 1. 18:07

A külföldi írások szerint? Nem tudom, lehet.

De a magyar zöldség és gyümölcs méltán világhírű.

Nem véletlenül mondják külföldre szakadt hazánk fiai, hogy hiába csinálnak mindent ugyan úgy, mégis a lecsó is víz ízű.Ebben pedig sem összeesküvés elméletet nem látok, sem titkos gyári koncepciókat, egyszerűen hazánk földrajzi adottságai olyanok, hogy kiváló, vitamindús zöldségek, gyümölcsök teremnek.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook