Tud valaki hatásos gyógymódot 2 éve tartó bakteriális fertőzés okozta hüvely -és húgycsőgyulladásra? (tudásbázis)
Sziasztok! Segítséget kérnék! Voltam vizelet vizsgálaton mivel nagyon csípet a pisim! Kiderült sok volt a baci a vizeletemben, és a fehérvérsejt szám 12 a 0-4 helyett!
A bacit sikerült helyrehozni, de viszont a fehérvérsejt szám maradt ugyan annyi! Eddig nem volt bajom a szex-szel de tegnap már az is fájt mikor a párommal együtt voltam! Mi lehet a baj? Tudtok segíteni? Tanácsot adni?
Szia! Én is kb másfél évig szenvedtem. Kipróbáltam mindent, amit olvastam, de nem segített. Végül magamba szálltam és elgondolkoztam, mi lenne a helyes. A következőket alkalmazom a mai napig és elmondhatom, hogy jól vagyok:
- gyakran fogyasztok élőflórás joghurtot
- nem ülök be a kádba, csak zuhanyozom
- nem használok szappant a hüvelyre, intimet is csak nagy ritkán, tehát vízzel mosom alaposan!
- amikor otthon vagyok, a melegítő alatt nem használok fehérneműt, hogy szellőzzek
- ha tudom, hogy "izzadós" napom lesz, vattát használok egész nap (nem tesz jót a nyirkosság)
Kb ennyi. Lassan 1éve tünetmentes vagyok és ezeket mindig betartom, mert úgy érzem, már sosem leszek a régi.
A fájdalmaim is megszűntek és a szex is működik..
Ahogyan a priviben is írtam, ne kezelgesd magad találomra egy alapos kivizsgálás nélkül, a baktériumok és a gombák is rezisztensek lesznek a kontrollálatlanul, össze-vissza alkalmazott gyógyszerektől.
Egy normálisi helyen tenyésztéssel megállapítják, mi okozza a betegséget, csinálnak rezisztenciapróbát is, és megnézik azt is, hogy milyen gyógyszerrel lehet elpusztítani a kórokozókat, utána pedig fontos az egészséges hüvelyflóra visszaállítása és fenntartása.
Sajnos nem minden orvosnak van meg a tudása és a lelkiismeretessége az ilyen kicsit komplikáltabb eseteket rendesen kivizsgálni, és alaposan kikezelni, lehet az is, hogy belefáradtak a futószalagon írt kúpokba meg kenőcsökbe, de mivel a te életedről és a te egészségedről van szó, neked kell utánajárnod, és megkeresni azt a helyet, ahol tisztességesen foglalkoznak veled. Néha sajnos nincs más megoldás, el kell menni egy magán laborba, és némi pénzt áldozni rá, de biztos vagyok benne, hogy az egészséged és a jövőd megéri.
Ugye tudod, hogy azon túl, az, hogy most fájdalmaid vannak, amit önmagában is több, mint apró kellemetlenség, egy ilyen kezeletlen betegség a jövőben akár végleges meddőséget is okozhat?
Irány tehát a labor, amit a priviben írtam!
Olvasgasd el, mi van a dobozokra írva, és amelyiken az van, hogy pamut fedőréteg, légáteresztő, és ne legyen benne vízhatlan réteg, az jó lesz. Szinte mindegyik márkában van ilyen.
Ha olyat választasz, aminek az alján folyadékot át nem eresztő fólia van, abban befülledsz, és ez a kórokozók szaporodását segíti elő.
Kedves hajno1
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.Rengeteget segitettél.
Először is meg kell találni a fertőzést okozó baktériumot és/vagy gombát. Ezek a fertőzések kezelés hatására hajlamosak egymásba átalakulni. Könnyen lehet, hogy a sok kezelgetés miatt olyan rezisztens törzseket tenyésztettél ki magadban, amivel csak nagyon nehéz elbánni, de nem szabad feladni. Kell egy elszánt páciens hozzá, és egy nagy tudású, igazán rámenős, lelkiismeretes orvos.
Ha megvannak a kórokozók, egyik este a baktériumra, másik nap a gombára célzott, specifikus hüvelykúpot szoktak adni, és nappal pedig a hüvelybemenet környékét hasonló hatóanyag-tartalmú krémmel kell kenni. Mikor a komplex kúrának vége, kb. 14-20 nap, akkor következik a tejsavas kúp-kúra szintén legalább 8-10 napig, hogy a hüvely saját természetes flórája helyreálljon. Van úgy, hogy hiába minden, újra meg újra visszatér a baj, mert a Döderlein-bacilusok pusztulása miatt nem termelődik annyi tejsav, amennyire a hüvely normális öntisztulásához szükség lenne. Ilyenkor ezeket a Döderlein-bacilusokat kell pótolni, egy barátnőm Bécsből hozott magénak ilyen kúpot, végül az tette rendbe őt.
A hüvelyöblítést az orvosok nagy része nem ajánlja már, mert ilyenkor a kórokozók bejuthatnak a méhbe, legrosszabb esetben még a kismedencébe is, ami sokkal nagyobb bajt okoz, nem is beszélve arról, hogy sokszor a szennyezett eszközökkel a betegek saját magukat fertőzik vissza újra meg újra.
A ruhaneműk, mosását alapos fertőtlenítéssel végezni, mert a 40-60 fokos mosás nem pusztítja el a kórokozókat.
Minden nap fertőtlenített tiszta pamut fehérneműt venni, a tanga tilos. Legjobb keresni egy jól szellőző, nem vízhatlan alapú finom pamut-jellegű intimbetétet, és naponta többször cserélni a bugyiban. Aki ülőmunkát végez, kerülje a műbőr székeket, mert nem szellőzik, hanem befülled, és a nedves sötétség az ilyen bajok melegágya.Ha nincs más megoldás, tégy pl. egy kókuszlábtörlőt a székedre, arra egy pamut lepedődarabot, hadd járja a levegő.
Ha ilyen krónikus bajról van szó, lehet, hogy nem lesz elég a helyi kezelés, főleg, ha a hólyag is érintett, szájon át vagy injekció formájában is kell majd a gyógyszer.
Mikor a gyógyszeres kúra megvolt, amivel kiölték az összes hasznos mikroorganizmust is, azonnal pótolni kell az egészséges működéshez szükséges nélkülözhetetlen baktériumokat. Nem érdemes kísérletezni a tévében reklámozott csodaszerekkel, a legjobb az a komplex szer, amely a összeset hasznos baktériumot tartalmazza nagy mennyiségben, plusz olyan élelmi rostokat is (inulint) amely a belekben segít megtapadni a hasznos baciknak. Ilyen pl. a ProGastro825, ez igazán hatásos. A szedésére szigorú szabályok vannak, mindig üres gyomorba kell kerülnie, reggel két órával az első étkezés előtt, és este legalább két órával az utolsó étkezés után.
Ne hagyd magad, meg lehet gyógyulni, de neked is meg kell tenni mindent, nem csak hagyni magadat. Légy nagyon körültekintő, kerüld azokat a helyzeteket, amikor vissza tudod magad fertőzni.
Van még egy nagyon fontos tényező az ilyen betegségekben: a lelki tényező. Ezzel is feltétlenül számolni kell. Kutass a lelkedben, légy magadhoz kíméletlenül őszinte, mi lehet az oka, hogy az életednek ezt a részét mostohán kezeled. Az ilyen betegségek általában a szexuális élet elutasításával függnek össze, aminek biztosan oka van. Talán egy rossz tapasztalat, egy megalázó helyzet, állhat a hátterében erőszak, vagy olyan partner, aki ilyen módon akart uralni, esetleg te akartál valakin oly módon bosszút állni, hogy megtagadod tőle és egyben magadtól is a szexet.
Mindezeket a bajokat meg lehet oldani, ha szembenézel velük. Le fogod győzni! Sok sikert!
Nekem az orvos sem tudta megmondani, hogy mitől van a gyulladás, ami vissza-visszatér már több éve.
Venni szoktam Betadine hüvelykúpot (vény nélkül kiadják), az mindent kiöl, jót is és rosszat is egyaránt, ezért utána mindenképpen alkalmazni kell a Gynophilust min. egy hétig.
Talán egy éve használom ezt a módszert és lényegesen könnyebb az életem. Nem azt mondom, hogy soha nincs semmi bajom, de így könnyen ki tudom kúrálni minden baj nélkül.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni az ellen, hogy menstruáció után ne legyen bakteriális fertőzésem?
- Milyen vényköteles és vény nélkül kapható gombás - bakteriális fertőzésre való hüvelykrémeket, kúpokat ismertek?
- Ha lenne valami hüvelygyulladás, gomba, vagy bakteriális fertőzésem, azt észrevenném?
- Gombás vagy bakteriális fertőzés végig a terhesség alatt?
- QPCR teszt bakteriális fertőzés
- Lombik és bakteriális fertőzés