Tud valaki hatásos gyógymódot 2 éve tartó bakteriális fertőzés okozta hüvely -és húgycsőgyulladásra? (tudásbázis)
Tegnap voltam a nogyogyasznál.Elmondtam,hogy még mindig ugyanugy fáj a hugycsovemnél és a huvelybejáratnál,és a méhem is fáj még mindig.Megint vett le torletet.Most a hugycsobol is.Elkuldte a laborba tenyésztésre három fajta bakteriumra,az egyik az ureoplazma volt.Azt mondta, lehet,hogy mélyen a szovetekben lehet valamilyen makacs baktérium,és ez okozhatja a fájdalmat.Rákérdeztem a Skene mirigyekre is.Azt mondta,hogy az is lehet,hogy ott is van gyulladás.
A tenyésztés eredménye valoszinuleg csak januárban lesz meg.De szerintem nem fog kimutatni semmit vagy ha igen,akkor sem fog hatni a gyogyszer.Az utobbi antibiotikum sem hatott,ugyanugy visszatért a fertozés,pedig ki volt tenyésztve a korokozo.Ráadásul,amikor szedtem a gyogyszert,akkor sem enyhult a fájdalom.A vizsgálatba pedig majd bele haltam,ugy fájt.
Mióta beteg a pici? Hurutosan v. szárazon köhög?
Szegény kis baba!
Szia!
És Te szegény hogy vagy?
life14:
Mi van Veled? Hogy vagy mostanság?
A tünetek többféle kiváltó oknál is szinte azonosak, és amikor már nem tudnak mit mondani az orvosok, akkor ez az utolsó variáció.
Nekem azt mondta az egyik orvos, h. neurózis, vagyis az agyammal volt szerinte a baj. Bebizonyosodott, h. rosszul csinálták a tenyésztést.
Hallottatok már a vulvodynia és a vulvar vestibulitis/vestibulodynia nevu betegsegekrol?
Most olvastam a Hazipatika forumon az Interstitialis cystitis cim-nél,hogy valakinek ez a betegsége.Nekem is hasonloak a tuneteim.
Aztán megnéztem a Koruti Orvosi Centrum honlapján a nogyogyászati résznél legalul a vulvodynia,vestibulodynia betegséget.
Konnyen lehet,hogy nekem is ez van.A tunetek erre utalnak.Ez magyarázná az állando fájdalmat.
Sziasztok.Elkuldték az eredményt az Interlab-bol.
Ez áll benne:
Vizsgálat: Mért érték: Egység:
Mikrobiologia-Huvelyvá: Korokozo bakterium nem tenyészett ki
Referencia tartomány:
Gombatenyésztés negativ
A megadott referencia tartomány a páciens nemére és korára vonatkozik.
Ezt nem értem.A bakteriumtenyesztes,amit a nogyogyaszom csináltatott pozitiv lett Escherichia coli-ra.
Az Interlab-ban a csaj is mondta,aki levette a mintát,hogy látszik,hogy nagy a gyulladás.Es majd belehaltam a mintavételbe ugy fájt.
Biztos,hogy van bennem bakterium,mert a huvelyváladékomnak buzos szaga volt mielott nem szedtem az antibiotikumot,es a gyulladás sem magátol alakult ki.
Biztos az a magyarázat arra hogy negativ lett a lelet,hogy egy hettel elotte az orvos lapisszal ecsetelt.Pedig meg is mondtam az Interlab-os csajnak.Szerintem a lápisz befolyasolta az eredményt.
Már 5. napja szedem az antibiotikumot,használom a BCNS huvelykupokat.A huvelyvaladek buzos szaga megszunt,de a hugycsovemnél még mindig állando fajdalmat érzek,nem tudom pontosan behatarolni,hogy hol.A pisilessel is gondok vannak,meg mindig,ugy erzem,hogy nem urulok ki teljesen.Es a huvelykup is nagyon csip,szintén a hugycsovemnél.Es azert is nehez feltennem,mert szaraz a huvelyem.A nogyogyasz,mikor eloszor voltam nala,azt mondta,hogy a fajdalmat okozhatja a hugycsoham serulese,ami az antibiotikumoknak koszonheto.SP 54-et irt ki rá.De mar lassan ket eve erzem a folyamatos fajdalmat.Volt,hogy tobb fel evig nem szedtem antibiotikumot,de akkor is fajt.
Aztán olvastam,hogy a Candida is okozhat furcsa betegsegeket.Csinálom is a Candida dietat.
Aztan rakerestem a neten a Cystits Interstitiali-ra,ami az egyik diagnozis a leletemen.Nehany tunet jellemzo ram,pl hogy pisiles utan ugy erzem,hogy nem urulok ki.Van olyan,hogy pisilek,erzem hogy meg kell,de mar nem tudok,aztan par perc mulva megint tudok.Igazabol ezzel a tunettel kezdodott az egesz,aztan jott a tobbi tunet.Januarban voltam az urologian Cystografian,Cystoskorian,Urografian ez végett ,de nem mondták,hogy ilyen betegsegem lenne.Aztan volt meg egy vizsgalat juniusban,ami az izmok mozgasat merte.Ugy zajlott,hogy valami tapados karikakat raragasztottak a hugyholyagom es a fenekem kore,aztan pisilnem kellett.Azt mutatta,ki,hogy nem megfeleloen mukodnek az izmok,de itt sem emitették a Cystitis Interstitialis-t.Ennel a betegsegnel azt olvastam,hogy nem lehet gyogyitani,csak enyhiteni a tuneteket.
Mikor elfogynak a huvelykupok,jovo het utan,visszamegyyek a nogyogyaszhoz,es megkerdezem,hogy mi legyen.
Félek,hogy nem lesz megoldás,mert olvastam olyanokrol,akiknel sok ev utan sem mult el a fájdalom,es nem tudták megallapitani mitol van.Félek,hogy velem is ez fog torténni.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni az ellen, hogy menstruáció után ne legyen bakteriális fertőzésem?
- Milyen vényköteles és vény nélkül kapható gombás - bakteriális fertőzésre való hüvelykrémeket, kúpokat ismertek?
- Ha lenne valami hüvelygyulladás, gomba, vagy bakteriális fertőzésem, azt észrevenném?
- Gombás vagy bakteriális fertőzés végig a terhesség alatt?
- QPCR teszt bakteriális fertőzés
- Lombik és bakteriális fertőzés