Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Töltött krumpli zsemlyével recept

Töltött krumpli zsemlyével recept

A Töltött krumpli zsemlyével hozzávalói:
8 db szép nagy, egyforma, héjában főtt krumpli,
25 dkg gomba,
1 pohár tej,
1 csokor petrezselyem,
1 tojás,
1 pohár tejföl,
1 zsemlye,
vaj,
só,
bors.


A Töltött krumpli zsemlyével elkészítési módja:
A zsemlét kockázva kevés tejbe áztatom. A gombát vajban, a petrezselyemmel megdinsztelem, majd összekeverema megáztatott zsemlével, a felvert tojással. A burgonyákat megfőzöm és félbevágom. Kikaparom a belsejüket, de úgy,hogy kb. 1cm vastag falú csónakokat kapjak. A kikapart krumplit is a gombás masszához keverem. Sóval, borssal ízesítem. A tölteléket a krumplikba töltöm jó púposan, majd a kimaradt tölteléket a megtöltött krumplik közé rakom a kivajazott tepsibe. A megsózott tejföllel és egy kevés olvasztott vajjal meglocsolom a töltött krumplikat, forró sütőben szép pirosra sütöm. Salátával tálalom.


Kategória: Egytálételek receptjei


A töltött krumpli zsemlyével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook