Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sonkás töltött krumpli recept

Sonkás töltött krumpli recept

A Sonkás töltött krumpli hozzávalói:
4 nagy héjában főtt krumpli
15 dkg darált sonka
5 dkg reszelt sajt
Tejföl
Só,
bors,
fokhagymapor,
petrezselyem

Tetejére:

1,5 dl tejföl
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
Só,
bors


A Sonkás töltött krumpli elkészítési módja:
A kihűlt, meghámozott krumpli közepét egy karalábévájóval vagy egy kiskanállal úgy szedem ki, hogy minél vékonyabb fala maradjon. Megsózom kívül, belül a krumplikat és egy kivajazott tálba teszem. A kiszedett közepét mikróban megmelegítem, mert úgy jobban össze lehet törni pépesre, hozzákeverem a fűszereket, a sonkát és annyi tejfölt, hogy jó krémes legyen a massza. Visszatöltöm a krumplikba és bevonom a tejföl, tojás, sajt, fűszerek keverékével. Teszek pár vajdarabkát a tetejére, és 200 °C-os sütőben szép pirosra sütöm.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sonkás töltött krumpli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook