Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szezámmagos-mustáros szűzpecsenye recept

Szezámmagos-mustáros szűzpecsenye recept

A Szezámmagos-mustáros szűzpecsenye hozzávalói:
1 sertés szűzpecsenye,
2 fej hagyma,
2 cikk fokhagyma,
olívaolaj,
2 evőkanál szezámmag,
1 evőkanál magos mustár,
fűszerpaprika,
zöldfűszerek ízlés szerint (petrezselyemzöld aprítva, majoránna, bazsalikom),
1 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
só,
bors;

a körethez:

30 dkg krumpli (héjában megfőzve, majd meghámozva és lereszelve),
10 dkg liszt,
1 tojás,
1 evőkanál vaj,
só,
petrezselyemzöld;

a panírozáshoz:

tojás,
zsemlemorzsa,

olaj a sütéshez.


A Szezámmagos-mustáros szűzpecsenye elkészítési módja:
A szűzpecsenyét megmossuk, és másfél centi vastag szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal. A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy serpenyőben felhevített olajon a hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt olajban üvegesre pároljuk a hagymát, a fokhagymát, majd visszatesszük a hússzeleteket, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a mustárt, megszórjuk szezámmaggal, ízesítjük a zöldfűszerekkel, majd egy kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a tejföllel elkevert lisztet, és összeforraljuk. A körethez a lereszelt burgonyához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összedolgozzuk. Ezután liszttel meghintett deszkán vékony rudakat formálunk belőle, és hosszúkás darabokra felvágjuk. Végül a rudacskákat tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A szezámmagos-mustáros szűzpecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook