Hot-pot recept

Elkészítési idő 90 perc

A Hot-pot hozzávalói:
8 egyforma, nagyobb krumpli
8 csapott evőkanál reszelt sajt
2 evőkanál vaj
1 teáskanál finomra vágott petrezselyemzöld
16 vékony szelet bacon

olaj


A Hot-pot elkészítési módja:
A krumplikat nyersen meghámozzuk, megmossuk. Hosszában mindegyikbe egy-egy lyukat fúrunk egy hosszú magházkiszúróval. A vajat tálkába tesszük, megsózzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a finomra vágott petrezselyemzöldet,a delikátot és jól össze gyúrjuk.A kivájt krumplikat tiszta konyharuhán leszárítjuk, majd egyesével kézbe vesszük, és sajtos vajas petrezselyemzöldes tölteléket nyomkodunk mindegyikbe.Utána két-két szelet vékony baconba mindegyiket betekerjük úgy, hogy a megtöltött lyukakat elfedjük.8 olyan alufólia darabot tépünk le, hogy a krumplikat bele tudjuk csomagolni.Az alufóliák közepét kevés olajjal megkenjük, és minegyikbe becsomagolunk egy-egy sajtos baconon krumplit. Előmelegített sütöben 35 percig sütjük aztán a fóliák tetejét kibontogatjuk és még 25 percre visszatoljuk a sütőbe.A hot-potot fólián tálaljuk! Jó étvágyat kívánok!

A vajas sajtot akár egyszerű ételízasítővel és fűszerezhetjük!


Kategória: Egytálételek receptjei


A hot-pot elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook