Hogyan készül a Tisza család szakácskönyvében szereplő piskótakuglóf? (tudásbázis kérdés)
Nem, mert a következő tétel megint jó ízű.
Itt sokféle negró kapható, a fiam a ciotromosat szereti, azt vesz néha.
Nem tudom, mi van benne, nekem nem tűnt fel semmi.
De torokfájásra, kis köhécselésre a legerősebb Halls cukorkát vesszük, a gyógyszeres dobozban is van belőle.
A Negro csak kis cukorka...
Vagy a "belevalók" változnak...
...Szeretem a Negro cukorkát... Nálunk is gyártják. ...Pár évvel ezelőtt "úgy alakult", hogy nem cukrot raknak már a cukorkáikba, hanem valamiféle szirupot, amely messze nem ugyanaz kémiailag... Kezdtem nézegetni, hogy vajon a többi keksz-, cukorka- és csokoládégyártó hogy is áll hozzá az újfajta édesítőszerhez... Kiderült, hogy hetedhét határban egyetlenegy van, amely még mindig a - nyilván drágább - hagyományos cukrot használja.
Mindegy, ez van.
Ha sikerül megjegyezni.
Én jártam úgy, hogy az íze csak főzés után derült ki, akkor meg már a csomagolása a kukában volt.
Sőt! Szokott lenni a boltban sütni való kolbász. Évek óta ugyanattól a partnertől szerzik be.
Néha finom, aztán előfordul, hogy olyan pocsék az íze, hogy nem tudjuk megenni. Valami történik a fűszerezéssel, vagy esetleg új ember van a keverőnél? Nem tudni.
Az van nekik, kétségtelen.
Cserébe az ízük néha kiábrándító.
Nálunk (néha) még lehet kapni a cukrászdában a sok divatos sütemény mellett, de régen is ott volt a kínálatban, amikor még csak 8-10 süliből állt a választék.
S akkor most lehet nevetni:
Mikor elolvastam, amit írtál, rögtön elkezdtem elemezni a szót, valahogy így: mn-i igenév, a tő a (számomra ismeretlen) habrol képzett ige, ennek töve pedig - "valószínűleg" :-D - a habar ige.
Csak második ránézésre fedeztem fel, hogy a szó elején ott a "hab".
Én csak így látom a cukrászdákban, hogy habroló.
(A sajtos rolót sokkal jobban szeretem.)
Jópofa a "samrolni", erededileg nyilván Schaumrolle.
A Scham viszont szégyen, szemérem, de a beszélt nyelvben elsikkadt persze az 'u'.
No, ezt a szót én most hallom először! :-D
De az, persze!
Köszönöm!
Álmodj szépeket!
Ezek szerint van a fejecskéjében ész... :-)
A mieink is nagy huncutok, bele se fogok, hogy miket csinálnak... Bűntetlenül, persze.
Nőtt.
Már feléri a konyhapultot, de időközben kicsit illedelmes is lett.
Nagyon azért nem: a múltkor az óvatlanul a pult szélén hagyott lekváros kenyerem túl nagy kísértés volt...
Ezzel én is így vagyok. (A kutyusokat meg nem kérdezem.)
Böngér már nagyra nőtt azóta, igaz?
Az a lényeg.
Én nem vagyok nagyon háklis a rizsre, tőlem akár ragadhat is kicsit.
Igen, a basmati rizst én is szívesen eszem.
Viszont én az olcsót is szeretem. Ha jól lemossuk, azt is lehet pergősre főzni.
További ajánlott fórumok:
- Tudtok felsorolni szakácsokat, cukrászokat és szakácskönyv írókat?
- Spar Mesés szakácskönyv matrica csere-bere
- Minek a rövidítése a szakácskönyvekben az 1 tk?
- Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva?
- Keresem Domokos Lászlóné - Mindentudó szakácskönyvét, honnan tudnám megszerezni, tudja valaki?
- Ki milyen szakácskönyvet ismer?