Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva? fórum

Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva? (tudásbázis kérdés)


1 2
41. bdioda
2012. ápr. 3. 16:49
Tényleg a Szakácskönyv kétbalkezeseknek a legjobb a kezdéshez, a Horváth Ilona és társai csak utána jöjjön! Tapasztalat :D
2012. márc. 27. 22:36
szakácskönyv kétbalkezeseknek.tényleg ez a cime,én is megvettem a lányomnak.keress rá a neten,megtalálod.
2012. márc. 27. 22:13
Horváth Ilona:)
2012. jan. 31. 11:58
Horváth Ilnona könyve nekem bejött,bár akkor kaptam mikor már tudtam főzni,de ha valamit rég nem főztem most is belenézek megerősítés végett:))
2011. okt. 13. 18:29
Pelle Józsefné:Főzőiskola
2011. okt. 13. 17:54
Én Horváth Ilonától tanultam sütni-főzni.Még most is elég gyakran előveszem.
2011. okt. 13. 17:03
Venesz József -től keresd a szakácskönyvet,totál minden benne van.
2010. nov. 2. 19:39
Köszönöm az ötleteket, utánuk nézek.
2010. nov. 2. 15:24

Egy van, aminek az a címe, hogy Kezdők szakácskönyve. A '80-as években adták ki.


A másik, ami viszonylag jól leírja a sorrendet is, hogy mit, mi után csinálj, Rézi néni szakácskönyve (Az igazi magyar konyha). Ezt Frank Júlia dolgozta át a mai korra, de régi magyar receptekkel van tele.

1996-ban adták ki.


Ajánlom még az antikváriumokat, ahol régi szakácskönyveket lehet kapni olcsón, és azt először olvasd el. Ne csak egy-egy receptet belőle. Az előszótól kezdve. Ott már sok mindent leírnak a régiek (míg a mostaniak feltételezik, hogy minden nő a bölcsiben megtanulja a főzés alapjait!).

32. syria
2010. nov. 2. 11:15
Én is Horváth Ilona könyvét ajánlom.
2010. okt. 25. 09:33

Szia!

Pető Gyula: Ételkészítési ismeretek. :) Nem olcsó, de nagyon profi. Az adagok számolhatóak, és grammra pontosan benne van,hogy miből mennyikell,és mit ronthatsz el. (pl rántásnál mit jelent a "világos") Tankönyv, de könyvesboltban is kapható.

2010. okt. 24. 19:06

Nemere Ilona: Szakácskönyv kétbalkezeseknek


Szerintem nagyon szuper köny én ebből tanultam (tanulok főzni). És sok más praktika is van benne pl. mi szükséges egy konyhába,rántás részletesen,csirkebontás, halpucolás stb.

2010. okt. 24. 17:44

Schiffer Anna:Utálok főzni...de szeretek enni,és enni adni.


Nekem ez volt az első szakácskönyvem :) nézz utánna,nem drága,és nagyon egyszerű,gyors kaják vannak benne.

28. 9242a6388c (válaszként erre: 22. - Reahand)
2010. okt. 24. 12:14
És tényleg a net! A héten szükségem volt, a rántáshoz, pontos mennyiség volt leirva: 2,5 liter leves berántásához mennyi liszt és olaj kell! És sikerült, pont jó volt!:)
2010. okt. 24. 11:14

Horváth Ilona.

Én is ebből kezdtem:-)

26. Reahand (válaszként erre: 23. - Csodapók)
2010. okt. 24. 11:13
Ezért nagyon hálás lennék...
2010. okt. 24. 11:13
Anyukám a Horvát Ilonára esküszik, az online receptekről meg annyit, hogy még sosem stimmeltek az adalékok mennyiségre akármit is csináltam netről!
24. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1. - Reahand)
2010. okt. 24. 11:10

De, ha már itt vagy, akkor (szerintem) a rengeteg főzős fórum valamelyikén megkérdezed amit tudni szeretnél, egészen részletes választ is kaphatsz!!


Sok sikert kívánok az alkotáshoz!!

23. csodapók (válaszként erre: 12. - Reahand)
2010. okt. 24. 11:06
Van fenn egy online böngészhető változat, elküldöm a linket.
22. Reahand (válaszként erre: 20. - 9c8432d068)
2010. okt. 24. 11:06
Köszönöm. Mivel ezt ajánljátok a legtöbben, megpróbálkozom ezzel.
2010. okt. 24. 11:05
Horváth Ilona szakácskönyvét
20. 9c8432d068 (válaszként erre: 12. - Reahand)
2010. okt. 24. 11:03

Egész egyszerűen így: Horváth Ilona: Szakácskönyv.


Ez a pontos címe a könyvnek.

19. a0c1361e44 (válaszként erre: 17. - @IviBaba@)
2010. okt. 24. 11:01

Nekem, amikor volt még anyukám nem főztem.

Amikor főztem, akkor már nem volt anyukám. Igy a fantáziámra voltam bizva.

18. a0c1361e44 (válaszként erre: 13. - Reahand)
2010. okt. 24. 11:00

Miért akarsz drágát venni?

Bemész az első antikváriumba és veszel egy H.I-t olcsón. Aztán a netten minden mást megtalálsz.

2010. okt. 24. 10:59
nincs anyuka aki megtanítsa ezeket? aztán meg magától megy minden :) szerintem :D bár internetről is lehet halászni recepteket és ötleteket. Szakácskönyvek terén tapasztalatlan vagyok...
16. a0c1361e44 (válaszként erre: 1. - Reahand)
2010. okt. 24. 10:59

Igen, mindenképp a Horváth Ilona szakácskönyv a legjobb.

Benne vannak az alapok, az alap ételek. A többi a te fantáziádra bizva:)

2010. okt. 24. 10:57
Nemere Ilona írta
2010. okt. 24. 10:56
Szakácskönyv kétbalkezeseknek
2010. okt. 24. 10:55
Úgy rémlik, talán Stahl Judit említette valahol a Szakácskönyv fiataloknak vagy Szakácskönyv kezdőknek c. könyvet. Ezekről tud valaki valamit?
2010. okt. 24. 10:54
Meg tudnátok adni a Horváth Ilona könyv címét?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook