Hogyan készül a Tisza család szakácskönyvében szereplő piskótakuglóf? (tudásbázis kérdés)
Kényelmesebb is és bosszúságtól is megkímél, hogy ezek a fagyasztott termékek jó minőségűek, tiszítottak.
Tényleg egy kiló borsót fizetek ki és nem 30% borsóhéjat.
Fél kiló aprított spenótot és nem egy csomó levéleret.
Szóval a tisztítási veszteség nem engem terhel.
Ha akarnám se lenne választási lehetőségem.
Nincs a boltban még kimért, fejtetlen zöldborsó sem, hát kazalnyi spenótlevél meg pláne nincs.
Élelmiszerpiac sincs a közelben.
Van néhány impresszióm az 1. kenyérsütésem után, harmadnap hajnalán.
Megoszthatom Veletek?
Mellette szól, hogy finom lett a kenyérke, olyan "igazi" házikenyér-ízű. (A fiam is, én is szívesen majszolgattuk tegnap, mert egyáltalán nem volt "másnapos". Még a héja is olyan ropogós maradt, mint frissen.)
A gépben dagasztás-kelesztés-sütés gyakorlatilag erő- és időbefektetés nélküli produktumot jelent.
Ellene szól (szerintem) ugyanez a két körülmény: finom (tehát több fogy belőle :-D), ugyanakkor teljesen "mentes" mindazoktól a rituáléktól, amik hagyományosan a kenyérsütéssel és -vásárlással járnak.
Szinte biztos, hogy nem fogok vérmes kenyérsütővé válni, de feladatként megmarad a számomra, az nagyon valószínű. (Gondolok azokra az időkre, amikor már nehezebben fog menni pl. a dagasztás vagy a pékhez járkálás.)
Csak annyi, mint a bolti tojás és a házi tojás között: "jobb híján..."
(Egyszer vettem spenótot boltban, nálunk nem vált be. Pedig ugyanúgy készítettem el, mint a "sajátot", s elvileg a fokhagymától és a tojástól lesz finom.)
Viszont 200-ért szívesen megveszem konyhakészen.
Nem sok friss spenótot ettem életemben, utoljára talán fiatal koromban, szóvel nem tudom, mi a különbség.
Nekem a sütőben nem sül rendesen a kenyér. Mindig vastag lesz a héja és tömör a tésztája.
Eddig még a dagasztás nélküli kenyér sikerült a legjobban, de az sem lett az igazi.
Én szeretem, szeretném így is, de a fiam csak a bolti kenyeret eszi. Kettőnknek a kétféle meg luxus.
Köszönöm!
(Közben pedig szerényen irulok-pirulok.)
A kenyérsütőben engem az zavar, hogy dagasztás után is benn marad a dagasztókanál, s az felszakítja a kenyeret, mikor fordítom ki sütés után, de ez, ugye, apróság.
Gratulalok!🏅
Engem a kenyérsütésben a Limara péksége.hu oldal indított el anno. Akkori szomszédasszonyomnak volt gépe, sokszor megvendégelt saját sütéssel, ízlett is, de a formakenyér nem lett a kedvencem. Akkor egy rokonom mutatta meg a sütőben sült kenyere fényképet és ajánlotta a fent említett blogot. Azóta én is a sütőbe teszem, én fém kacsasütőt használok. A gépet sokszor inkább csak dagasztásra használom, mert a kopott nyeregízületeim miatt nem tudnám másként bedagasztani. Minden élesztős tésztát a kenyérsütőben állítok össze.
A gép használati utasítása közöl recepteket is, azokból választottam egyet. Mire végigzongorázom őket, majdcsak vérszemet kapok a kísérletezéshez is... :-)
Köszi a fórumcímet, megnézem!
Nekem fagyasztott van. Talán 200 Ft volt a fél kiló.
Nem nagyon fogy, habár lehet, ma megfőzöm magamnak.
Nahát, ez nagy öröm!
Sokféle recept van a neten kenyérsütő gépekhez is, és sokféle tapasztalatot találhatsz itt a Hoxán is.
Nézd csak:
A géptől és az egyéni ízléstől is függően, hamar kialakul az egyéni receptúra, ha rendszeresen használod.
Igen, sőt saját laptopot kell vinni a vizsgára.
Csak a levelezőprogramokat nem leet használni.
Képzeld, Guruljka!
Ma megsütöttem életem 1. kenyerét! Kenyérsütőben, amely már régóta itt várja, hogy felavassam!
Egész jól sikerült.
Dehogy is nincs "fenn" minden. (Meg a "mindennek" az ellenkezője is! :-D)
Használhatod a szótárt az írásbelin?
További ajánlott fórumok:
- Tudtok felsorolni szakácsokat, cukrászokat és szakácskönyv írókat?
- Spar Mesés szakácskönyv matrica csere-bere
- Minek a rövidítése a szakácskönyvekben az 1 tk?
- Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva?
- Keresem Domokos Lászlóné - Mindentudó szakácskönyvét, honnan tudnám megszerezni, tudja valaki?
- Ki milyen szakácskönyvet ismer?