Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan készül a Tisza család szakácskönyvében szereplő piskótakuglóf? fórum

Hogyan készül a Tisza család szakácskönyvében szereplő piskótakuglóf? (tudásbázis kérdés)


❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
217. csemár (válaszként erre: 216. - Guruljka)
2021. jún. 8. 12:38
Látszik, hogy városi lány vagy! :-)
216. Guruljka (válaszként erre: 215. - Csemár)
2021. jún. 8. 12:30

Kényelmesebb is és bosszúságtól is megkímél, hogy ezek a fagyasztott termékek jó minőségűek, tiszítottak.

Tényleg egy kiló borsót fizetek ki és nem 30% borsóhéjat.

Fél kiló aprított spenótot és nem egy csomó levéleret.

Szóval a tisztítási veszteség nem engem terhel.

215. csemár (válaszként erre: 214. - Guruljka)
2021. jún. 8. 11:29
A helyedben én is így csinálnám; minek idegeskedni olyasmin, ami képtelen dolog!? (Mármint hogy miért nincs a boltban friss borsó vagy spenót.)
214. Guruljka (válaszként erre: 212. - Csemár)
2021. jún. 8. 09:45

Ha akarnám se lenne választási lehetőségem.

Nincs a boltban még kimért, fejtetlen zöldborsó sem, hát kazalnyi spenótlevél meg pláne nincs.

Élelmiszerpiac sincs a közelben.

213. csemár
2021. jún. 8. 03:54

Van néhány impresszióm az 1. kenyérsütésem után, harmadnap hajnalán.

Megoszthatom Veletek?

Mellette szól, hogy finom lett a kenyérke, olyan "igazi" házikenyér-ízű. (A fiam is, én is szívesen majszolgattuk tegnap, mert egyáltalán nem volt "másnapos". Még a héja is olyan ropogós maradt, mint frissen.)

A gépben dagasztás-kelesztés-sütés gyakorlatilag erő- és időbefektetés nélküli produktumot jelent.

Ellene szól (szerintem) ugyanez a két körülmény: finom (tehát több fogy belőle :-D), ugyanakkor teljesen "mentes" mindazoktól a rituáléktól, amik hagyományosan a kenyérsütéssel és -vásárlással járnak.


Szinte biztos, hogy nem fogok vérmes kenyérsütővé válni, de feladatként megmarad a számomra, az nagyon valószínű. (Gondolok azokra az időkre, amikor már nehezebben fog menni pl. a dagasztás vagy a pékhez járkálás.)

212. csemár (válaszként erre: 211. - Guruljka)
2021. jún. 8. 03:11

Csak annyi, mint a bolti tojás és a házi tojás között: "jobb híján..."


(Egyszer vettem spenótot boltban, nálunk nem vált be. Pedig ugyanúgy készítettem el, mint a "sajátot", s elvileg a fokhagymától és a tojástól lesz finom.)

211. Guruljka (válaszként erre: 210. - Guruljka)
2021. jún. 7. 22:06

Viszont 200-ért szívesen megveszem konyhakészen.

Nem sok friss spenótot ettem életemben, utoljára talán fiatal koromban, szóvel nem tudom, mi a különbség.

210. Guruljka (válaszként erre: 206. - Tumbo2)
2021. jún. 7. 21:54
Nekem nem jön át a szomszédból, a szomszéd néni évekkel ezelőtt meghalt már, és talán sosem volt spenótja.
209. tuttuka (válaszként erre: 208. - Csemár)
2021. jún. 7. 17:05
Szívesen!
208. csemár
2021. jún. 7. 16:02
Jó ötleteket adtatok, Tuttuka, Forrest! Köszönöm!
207. tuttuka (válaszként erre: 203. - Forrest2010)
2021. jún. 7. 12:34
Vagy fém kacsasütőben az is ovális és kenyérformája lesz
206. tumbo2 (válaszként erre: 193. - Guruljka)
2021. jún. 7. 10:04
nekem olyan van,ami magától kel.elszórja a magját.a szomszédból jött át.
205. tumbo2 (válaszként erre: 202. - Forrest2010)
2021. jún. 7. 10:02
én csak a tarhonyás fedőn felejtettem a fakanalat.a sütőből jött a szag,mondom mifene ez.már fekete volt.
204. forrest2010 (válaszként erre: 194. - Csemár)
2021. jún. 7. 10:01
... ha előbb visszaolvasok ? akkor nem írtam volna feleslegesen Limarát ! bocsi !
203. forrest2010 (válaszként erre: 196. - Csemár)
2021. jún. 7. 09:59
... de ... ha esetleg kacsasütő jénaiba sütnéd , akkor még lehet kenyérformájúra is sütni / Limara pékségébe ha belekukkantasz a neten , ő rengeteg klassz sütit és egyebet készít :) /
202. forrest2010 (válaszként erre: 196. - Csemár)
2021. jún. 7. 09:55
... és valahol mázli , ha magadnak sütötted és kiszeded belőle azt a lapátot/kanalat , ecceri sütött valakinek 1 kenyeret és mivel benne felejtette ! az a valaki + kidobta !!!! mivel halvány gőze se volt róla h mi az ?!! / mondjuk : kérdezhetett volna ! / de a lányom is kb így járt , ottfelejtette a konyhapulton a keverőlapátját , és az egyik okostojás kidobta a kiskukába ! a lányomnak mázlija volt h időbe eszébe jutott :( kukázott 1-et ! :(
201. tuttuka
2021. jún. 6. 20:40
Mifelénk van két új hullámos pékség, az egyik egy csemegebolt kapcsolt része olaszos stílusban, a másik inkább franciás. Kiváncsiságból mindkettőben jártam, kóstoltam is, tényleg nagyon jók, nem az albán (valójában koszovói) minőség. De az árak!😭 Viszont különlegesebb péksütemény ünnepi alkalomra jöhet. Annak biztos nem kezdenék neki! A kenyér meg nálunk utolsó morzsáig elfogy általában egyszer sütök egy héten. Nyáron azért van bolti is ha nagy a meleg, olyankor vagy éjjel sütök és huzatot csinálok a konyhában, ha nem, akkor bóti.
200. tuttuka (válaszként erre: 196. - Csemár)
2021. jún. 6. 20:25
Igazad van, én is a szép formás kenyereket szeretem, engem is zavart a luk. Ezért is tetszett meg a sütős lehetőség.
199. Guruljka (válaszként erre: 198. - Csemár)
2021. jún. 6. 19:56
Nem nagyon érint, mert nem veszünk naponta kenyeret. Ha a fiam dolgozik, én általában sütök magamnak kis sütőporos bucikat, nem kell dagasztani és finom.
198. csemár (válaszként erre: 197. - Guruljka)
2021. jún. 6. 18:01
A jobbfajta bolti kenyereknek újabban csudálatosan felment az ára, különben eszembe se jutott volna, hogy itthon pepecseljek a kenyérsütéssel.
2021. jún. 6. 17:55

Nekem a sütőben nem sül rendesen a kenyér. Mindig vastag lesz a héja és tömör a tésztája.

Eddig még a dagasztás nélküli kenyér sikerült a legjobban, de az sem lett az igazi.


Én szeretem, szeretném így is, de a fiam csak a bolti kenyeret eszi. Kettőnknek a kétféle meg luxus.

196. csemár (válaszként erre: 195. - Tuttuka)
2021. jún. 6. 17:29

Köszönöm!

(Közben pedig szerényen irulok-pirulok.)


A kenyérsütőben engem az zavar, hogy dagasztás után is benn marad a dagasztókanál, s az felszakítja a kenyeret, mikor fordítom ki sütés után, de ez, ugye, apróság.

195. tuttuka (válaszként erre: 189. - Csemár)
2021. jún. 6. 16:49

Gratulalok!🏅

Engem a kenyérsütésben a Limara péksége.hu oldal indított el anno. Akkori szomszédasszonyomnak volt gépe, sokszor megvendégelt saját sütéssel, ízlett is, de a formakenyér nem lett a kedvencem. Akkor egy rokonom mutatta meg a sütőben sült kenyere fényképet és ajánlotta a fent említett blogot. Azóta én is a sütőbe teszem, én fém kacsasütőt használok. A gépet sokszor inkább csak dagasztásra használom, mert a kopott nyeregízületeim miatt nem tudnám másként bedagasztani. Minden élesztős tésztát a kenyérsütőben állítok össze.

194. csemár (válaszként erre: 192. - Guruljka)
2021. jún. 6. 15:34

A gép használati utasítása közöl recepteket is, azokból választottam egyet. Mire végigzongorázom őket, majdcsak vérszemet kapok a kísérletezéshez is... :-)

Köszi a fórumcímet, megnézem!

193. Guruljka (válaszként erre: 190. - Tumbo2)
2021. jún. 6. 15:26

Nekem fagyasztott van. Talán 200 Ft volt a fél kiló.

Nem nagyon fogy, habár lehet, ma megfőzöm magamnak.

192. Guruljka (válaszként erre: 189. - Csemár)
2021. jún. 6. 15:24

Nahát, ez nagy öröm!

Sokféle recept van a neten kenyérsütő gépekhez is, és sokféle tapasztalatot találhatsz itt a Hoxán is.

Nézd csak:

[link]


A géptől és az egyéni ízléstől is függően, hamar kialakul az egyéni receptúra, ha rendszeresen használod.

191. Guruljka (válaszként erre: 188. - Csemár)
2021. jún. 6. 15:21

Igen, sőt saját laptopot kell vinni a vizsgára.

Csak a levelezőprogramokat nem leet használni.

190. tumbo2
2021. jún. 6. 15:15
holnap én is leszedem a spenótot.vagy parajt,a fene tudja.
189. csemár
2021. jún. 6. 15:15

Képzeld, Guruljka!

Ma megsütöttem életem 1. kenyerét! Kenyérsütőben, amely már régóta itt várja, hogy felavassam!

Egész jól sikerült.

188. csemár (válaszként erre: 187. - Guruljka)
2021. jún. 6. 15:11

Dehogy is nincs "fenn" minden. (Meg a "mindennek" az ellenkezője is! :-D)

Használhatod a szótárt az írásbelin?

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook