Ti vesztek valamit a párotoknak karácsonyra? (beszélgetés)
Én nagyon szeretem a hógömböket, a férjem is:)
És néhány éve én csinálom a hógömböket.
Nagyon szépek és személyre szólók.
Volt akinek delfint raktam bele, volt akinek angyalkát, én persze a télapóst szeretem:)
Persze fontosak a hagyományok, de nem hiszem, hogy az ajándéktól lesz meg a hagyomány. Egyébként nem vagyok vallásos, sosem jártam hittanra és még a bibliát sem olvastam el. Lehet nem tudok mindet karácsonyról. Mindössze annyit tudok, hogy ekkor született Jézus és persze ismerem a körítést is.
Nem, nem alap, hogy jól érezzük egymást magunkkal. Itt a hoxán sokszor olvasok érdekes dolgokat. Megcsalt, azt mondta, hogy, a szomszéd tetszik, kiabál velem a párom, stb.
Nálunk a karácsony a családról szól és már jó régen csak a gyerekeket ajándékozzuk, ami jórészt az anyagiak miatt alakult ki.
Számomra az sem érthető, hogy minek kellene megvenni valakinek a sokadik parfümöt, dezodort, tusfürdőt. Vegye meg mindenki magának.
Én karácsonyra még mindig úgymond kicsit közhelyes dolgokat szeretek adni és kapni:)
Hógömb (akár saját készítésű), gyertya (akár ez is saját készítésű), csoki, süti, stb.
Persze sokan meg ilyet nem szeretnek kapni....
Ez nem a nem ismerés:)
A férjem szereti az ékszereket, azt gondolja, hogy mindenki szereti és egyszerűen nem hiszi el, hogy én nem, pedig már 25 éve együtt vagyunk:)
Én egy kicsit fura nő vagyok. Nem tartozom az átlaghoz. Engem nem lehet levenni a lábamról ilyenekkel és elkápráztatni sem kell. Örülök egy jó könyvnek, de nem kell arany gyűrű.
Ez van. Én jobban szeretek adni mint kapni.
Ha meg kell ékszer, akkor elmegyek és megveszem, ami tetszik:)
Elfogadom, hogy valaki így gondolja, nekem fontosak a hagyományok, az ünnepek, nem véletlenül alakult ki karácsonykor az ajándékozás szokása, gondolom, nem kell magyaráznom, miért és mit jelképez, mire emlékezünk ezzel. Nem értem, hogy jön ide hogy jól érezzük magunkat egymással, ez elméletileg alapból így van, nem csak karácsonykor. Viszont szerintem nagyon fontosak az ünnepek, fontos, hogy meg legyenek különböztetve a hétköznapoktól, és én azt sem tartom rossz dolognak, ha ilyenkor meg is ajándékozzuk egymást valamivel.
Azt nem értem, mikor a gyerek kap ajándékot, nem is kis értékűt, de a szülők semmit... Ők talán nem fontosak egymásnak? Mi biztos nem egyeznénk meg ilyenben, hogy nem veszünk egymásnak semmit, legalább valami apróságot kitalálnék akkor is, ha nagyon rossz anyagi helyzetben lennénk.
Persze, mindig meg van lepve!
Micsoda kérdés!????:)
Attól meg végképp hülyét kapnék ha kapnék egy ilyen ajándékot. Ez nem az én ajándékom, hanem a családé, nem?
Az ilyet vegye meg házassági évfordulóra közösbe...
Mi sem szoktunk venni elvileg semmi egymásnak, de azért mindig van valami apróság (egy pár kesztyű, zokni, pénztárca, könyv, kozmetikum), a lényeg mindig az, hogy ne legyen nagy ajándék, hiszen mindig megvesszük magunk ami kell.
Egypt, szerinted ne mondjuk a pénzt, szerintem meg nem az a fontos, hogy ajándékozzuk egymást, hanem az, hogy ajándék nélkül is jól érezzük egymás társaságába magunkat.
Nekem nem kell ajándék, mert úgy sem tud senki olyat venni, ami nekem tetszene. Tehát inkább hagyjuk ki. Nekem nem kell arany ékszer, mert nem tetszik, nem kell parfüm, mert én tudom mi tetszik, nem kell táska, mert úgy is csak azt hordom, ami nekem tetszik, stb.
Nem rég kaptam sport melltartót, amit nem hordok, mert egyméret és nekem épp nem jó (nagy). Na erre feleslegese volt pénzt kiadni.
Nem, a gesztus nem ér annyit, hogy legyen egy felesleges kacatunk még vagy kidobjuk.
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- Ti hány embernek vesztek karácsonyi ajándékot?
- XBOX 360 gépet kapott a fiam karácsonyra és a lemezt bekarcolta a gép. Lehet valamit tenni?