Ti hogy viszonyultok közösségben a bőrbeteg emberekhez? (beszélgetés)
Te bemennel ugy a jatszora,hogy:
Sziasztok! A gyereknek orokletes borbetegsege van,ne aggodjatok,nem fertoz!
Akikkel rendszeresen talalkozunk,nyilvan tudjak,elmondtam,de aki csak neha jar le es nem beszelgetos fajta,az bizony ugy reagal,hogy elviszi a gyereket az enyem mellol.
Nem kerdez,nem merlegel. Talan magabol indul ki,mert an bizony fertozo betegen nem vinnem utcara srm a gyerekem,nemhogy jatszora!
De a kozertben az arufeltotot sem informalhatd,csak mert megkerdezed,hol van a tojas! Viszont o is nezhet undorral,ha lat rajtad pottyot,foltot.
A "harákolókkal " az a baj legalábbis nálam, h ritka gyenge a gyomrom.. nem tudnám kérdezni, mert egyből lehánynám szerencsétlent...
De nyilván nem köpöm le... stb...talán ők az egyetlenek / pláne ha vénember harákol / előttem, próbálok nem is tudomást venni róla... mert különben mentő vinne el...
De nem szólok be nekik stb...
Abban biztos vagy, hogy mindenki tisztában van körülötted, hogy nem fertőző a betegséged? A legtöbb embertől szerintem nem elvárható, hogy megállapítsa ránézésre, hogy egy beteg állapota fertőző-e vagy sem. A bőrbetegség sajnos nehéz ügy, mert mindenki látja, szemben sok más, akár fertőző betegséggel, ami nem látszik.
Tehát azt nehéz elvárni, hogy teljesen természetesként kezeljék az állapotodat addig, amíg nincsenek tisztában vele, miről van szó.
Köszi!
Így 6 év után már képes vagyok elviccelni a dolgot,pl.több helyem van a boltban,vagy nyugodtan úszhatok az üres medencében /sajnos ez így van/,de rosszabb napjaimon rosszul tud esni.Nagyon sok birka van.Nyáron szülőire is úgy megyek hogy lefáslizom hogy ne lássák,mert csak a gyerek inná meg a levét,ha ezért nem játszanának vele.
De nehezen hiszem el! Bár biztos megtörténik:(
Én allergiás vagyok minden vacakra, így a kiütések nálam szinte állandóak. Soha senki nem kezel fertőzőnek, soha nem néznek rám úgy, mintha hányniuk kellene.
Pedig volt olyan, hogy kijött egy olyan allergiám, amiről addig nem tudtam és csak közöltem a kolégáimmal, hogy vagy allergiám van, vagy rühes vagyok:)
De bevallom, magammal elfogult vagyok és volt olyan, hogy strandon azt mondtam egy fürdőzőt látva, hogy nem kellene beengedni a strandra....
Az őket minősíti , volt benne részünk évekkel ezelőtt, hogy szájmaszkos, kisfiammal sétáltunk, első körben megbámultak, majd beijedve átmentek a túloldalra... nehogy elkapjon valamit a birkája..
Nagyon tudom utálni az embereknek ezen részét aki így viselkedik...
Neked meg javulást! :) akarom írni jobbulást.
Anyám borogassál! Ennyi hülye kérdést feltenni egy helyen...
Hogy viszonyulnánk? Teljes elfogadással... Megbámulni sem szoktam soha senkit...
Miért Te hogy viszonyulsz? Leköpöd? Belerúgsz? Beszólsz neki?
Komolyan mondom.. ilyen kérdést egyáltalán feltenni....
Sikítva, mutogatva, ész nélkül elrohanok! :)
Sehogy...ugyanúgy, mint a többihez.
Csőő:)
Ugyanúgy,ahogy egy teljesen egészséges emberhez..
Körülöttem csupa ekcémás ember van...nem okoz problémát!
Én pikkelysömörös vagyok!Ahogy mondod én is nő és anya vagyok,azon belül pedig feleség.Aférjem elfogadta,de a társadalom úgy kezel,mint ha rühes lennék.
Egy bőrbeteg sem undorító,a társadalom ne tudja elfogadni.
Nekem es a fiamnak is van egy orokolt borbetegsegunk. Rajtam nem latszik annyira,de neki a karja,laba nyaron, a melegtol,izzadtsagtol borzasztoan nez ki. Konkretan elviszik mellole a gyerekeket a jatszon...:-(! Ez van,nem lehet mit tenni,viszont szocializalodnia lene valahol,nem zarhatom be (2 eves).
De,hogy valaszoljak is: dolgozni nem dolgoztam borbeteg emberrel,de egyutt is eltem valakivel,akinek volt ilyen problemaja,szoval,engem nem zavar!
Sajnos meg van mit javulnia az emberek hozzaallasanak ezen a teren-is.
Engem sosem ert negativ elmeny miatta,mert tenyleg nem feltunoek a pottyeim,de nagyon bant,amit a fiam korul latok!
További ajánlott fórumok:
- Keresztények fóruma! Szeretet közösségben együtt munkálkodva! :))
- Te is elnéző mosollyal viszonyulsz a tetovált emberekhez?
- Nekem kellene máshogy viszonyulnom a párom exéhez fűződő viszonyához?
- Én és ahogy a lányom viszonyulunk egymáshoz...
- Hogyan tudnék újra normálisabban viszonyulni hozzá?
- Hogyan viszonyuljak párom gyerekes viselkedéséhez?