Ti hogy viszonyultok közösségben a bőrbeteg emberekhez? (beszélgetés)
Volt regen pikkelysomoros kollegam, szegeny folyton sebes volt, de ez egyaltalan nen okozott szerintem neki gondot tarsasagban, o nem takargatta magat, nyitott volt, meselt rola, amikor eloszor lattam se okozott dobbenetet, ki nem ismeri ezt a kondiciot, hogy letezik es nem fertozo??
Szerintem tul sok jelentoseget tulajdonitasz annak, hogy masok mit gondolnak, az, hogy muveletlenek, oket minositi, nem teged.
Hát nem tudom miről beszélsz! Ez csúnya? Ezért kerülik? Vicces! Ha ezen múlna, akkor engem is kerülnének, és mégis azt mondják, hogy szép a bőröm. A gyerekednek is szép a bőre, az, hogy időnként lesz néhány kiütése, nem hiszem, hogy okot adna a kerülésre, és ha valaki tényleg megteszi, akkor az nem normális.
Ez a krém semmire nem jó szerintem.
Mivan???
Miert ne vennem emberszamba?
Oh,krém neveket ebben az esetben tudok: ihász féle glicerines szappan, antiprurit fürdőolaj,antiprurit testápoló,embrimicin, és van valami büdi,fura színű krém,amit csak a rendelőben lehet megvenni.
Ezeket adta/írta fel a doki,meg cinket
Mivel nem tartottam szimpinek,h kísérletezget a gyereken,sokadszorra már nem mentünk vissza.
Jelenleg amúgy oliva szappant és shea vajat használunk,és eddig szinten tartunk ezekkel is.
Amúgy az elöbb felkelt,lefotóztam,de még rá kell jönnöm,telóról hogy tudom felrakni!
Nekem most a köldököm környéke egészen úgy néz ki, mintha pikkelysömörös lenne, pedig csak az ővemtől lett kiütéses.
Ha ilyet látok, akkor én is inkább hazamegyek, de nem megyek be egy medencébe az illetővel.
Van elég baja a bőrömnek, nem hiányzik még ez is...
Hát nem tudom, nekem ez teljesen ekcémának tűnik, ami valami hatására begyullad, elfertőződik. Nekem is van a bal könyökömön, épp most a jó időre sebesedett be, mert az íróasztalomat valamivel lemosták. Elocom-al kenem és már szép. Ma meg szól a kollégám a takarítónőknek, hogy az asztalomat ne törölgesse, illetve kerülöm azokat a dolgokat, amik allergének, mert az ekcéma általában allergia. A fiamnak a térdein és a könyökén van. Sajnos neki is akkor jön elő, ha jön a jó idő, de hamar rendbetesszük. Neki 12 évesen kezdődött, egy adidas tusfürdőtől. Ő is örökölte a béna, érzékeny bőrömet.
A kolléganőm kislányának van hasonló, mint a kisfiadnak. Sokszor az egész teste tiszta gennyes kiütés. kb. 3 havonta kórházba kerül vele. Az utolsó alkalommal, kiderült, hogy valami vírust kapkodott össze az ekcémájához. Abban reménykedik a kolléganő, hogy hamarosan nagyobb lesz már és nem fog mindent a szájába venni.
Én elvinném a gyereket máshová is. A fiamat hetekig gombával kezelték. Meguntam és elvittem a saját bőrgyógyászomhoz, aki mintát vett és kb. 2 perc múlva megmondta, hogy ekcéma. Legalább 4 féle gombakrémet rákentem feleslegesen.
Tényleg nem tudod a krém nevét sem, amit rákensz?
Ez nekem is hihetetlen. Mi van, ha egy másik orvos megkérdezi, hogy milyen betegségei vannak a gyereknek? És mi van, ha ez nagyon fontos? A fiamnak kicsi kora óta x időnként elmondom az összes betegségét, amin átesett, a baleseteit, stb., hogy tudja, ha kérdezik.
Hát azért aktív psoriasissal szerintem nem nagyon szerencsés fürdőbe járni. Talán még a természetes vizekbe inkább. Több szempontból sem: egyrészt a psoriasisos bőr nem ép, könnyen berepedezik, nyílt kapu a fertőzésekkel szemben. Másrészt én sem szívesen fürödnék olyan vízben ahol a másik ember bőréről levált darabkák úszkálnak vagy amiben az ő berepedezett bőre is ázik, tehát megértem ha a többiek inkább kint maradtak.
A természetes vizek egyébként abból a szempontból is jobbak, hogy nincsenek tele klórral. Én ebben az állapotban sokkal inkább ajánlanám pl. a Balatont reggeli-esti fürdéssel amikor még szép tiszta és nyugodt a víz és nincsenek tömegek sem, mint egy medencés fürdőt vagy strandot.
A karjan es a laban eleg sok pici kidudorodo potty van. Melegben,izzadtsagtol pirosabbak,amugy "borszinuek". Ha durvan leizzad,nehany potty begyullad,olyan,mint a pattanas. Fotot majd rakok fel holnap,de mar alszik.
Azt mondta a doki,hogy ezeken a teruleteken gyorsabb a hamosodas,mint kene,ezer alakulnak ki a kis dudorok. Tenyleg nem tudom a nevet:-(!
Nekem kb. 5-5 potty van a konyokomnel,soha nem foglalkoztam vele...
Én drogbetegekkel és hajléktalanokkal dolgozom, igaz csak nappali ellátást biztosító intézményben, de tetvesedés esetén addig nem jöhetnek be, ameddig nem hoznak papírt arról, hogy ki vannak kezelve.
Erre is mondhatod, hogy nem túl empatikus, de nekünk a többi kliensünkre is gondolnunk kell.
Az előző munkahelyemen szintén voltak olyan ügyfeleim, akik tetvesek, bolhásak voltak-ennek a megoldására gyakran nem voltak nyitottak, velük 3 méter távolságban beszélgettem, közös megegyezéssel, mert még ők is megértették, hogy nem azzal segítem őket, ha én is elkapok tőlük mindenfélét.
Mivel az en pottyeim annyira kevesen vannak,es alig eszrevehetok,a gyerek elott sosem foglalkoztam vele. Es igen, nem tudom megjegyezni a betegseg nevet. Es nem tudom,mas magandokinal hogy megy,de itt a recepteken es a szamlakon kivul mas papirt nem kaptunk!
Viszont,ha valaki rakerdez,vagy szoba kerul,altalaban megnyugtatolag hat az is,ha a hangzatos latin betegsegnev helyett annyit mondok,nem fertoz,orokolte.
Most ezt nem mondod komolyan, hogy felnőtt létedre nem tudod mi a 2 és fél éves gyereked betegsége??? Ráadásul neked is ugyanaz van...
Az, hogy magánrendelésre jársz, még nem ok arra, hogy ne kapjál papírt, nem is értem... bárhová mész akár te, akár a gyerek (más osrovshoz, közösségbe stb.) kellene hogy legyen papírotok arról, hogy milyen betegségetek van.
Amúgy most komolyan, elvárod, hogy mások ne tartsanak attól, hogy esetleg fertőző betegségetek van, de ha megkérdezik, hogy mi is ez, akkor nem tudod megmondani. Ezek után szerintem természetes a gyanakvás.
Főleg ha AIDS-es mellette, ugye?
Milyon jó, ha lehány vagy egyebek. Ugye rajtuk nem látszik...
Erről a betegségről még sosem hallottam, most gyorsan utána néztem. Hát az ő életük se fenékig tejfel:(
A psorinál az egyik leghatásosabb gyógymód a napfény+víz. DE kevés beteget ismerek, aki aktív tünettel be mer vállalni egy strandot/nyaralást.
További ajánlott fórumok:
- Keresztények fóruma! Szeretet közösségben együtt munkálkodva! :))
- Te is elnéző mosollyal viszonyulsz a tetovált emberekhez?
- Nekem kellene máshogy viszonyulnom a párom exéhez fűződő viszonyához?
- Én és ahogy a lányom viszonyulunk egymáshoz...
- Hogyan tudnék újra normálisabban viszonyulni hozzá?
- Hogyan viszonyuljak párom gyerekes viselkedéséhez?