Ti hogy viszonyultok közösségben a bőrbeteg emberekhez? (beszélgetés)
Nagyon kedves vagy,de ez csak rajta mult! O egy...egy tunemeny! Tartja a karjat,es kozben a sajat nyelven megnyugtat,hogy ez nem csip!:-)
Turelmes,nyugodt,bujos manus! A batyja teljesen mas,o vagany,porgos,de azert beleturja a hajamba az arcat ejjel...
Imadom oket! Mindjart megyunk az anyaknapi unnepsegre a nagyhoz,es bar nem vagyok egy rinya-.ina,most konnybe labadtam:-)!
Bocsi az omlengesert!
En is azt gondolom,hogy meg igy is szerencses a manom! Jobban jart ezzel,mintha a szembetegsegemet orokolte volna!:-) Sajnos o sem fog belvarosi lakast orokolni tolem,de ez van!:-)
Meg csak 2 eves mult,de mar megtanulta a napi rutint,es ami nagyon jo,hogy legalabb nem viszket neki,nem vakarozik,tehat a latvanyon kivul nincs mas kellemetlensege.
Nem tudom nálatok most milyen, de kamaszkorban tényleg sokat romolhat.
Én 30 éve hallgatom, hogy meg kell tanulni vele együtt élni. Csak annyival tudlak biztatni, hogy tényleg lehet vele együtt élni, dolgozni. Nem szabad katasztrófának felfogni, mert ennél sokkal rosszabb dolgok is vannak.
Iskolában dolgozom, ha látványos az állapotom el szoktam mondani, hogy ez csak nekem kellemetlen, és látványnak csúnya. Meg mindig hozzáteszem, hogy én is szívesebben örököltem volna belvárosi házat, vagy milliókat a nagyanyámtól, de nekem csak ez jutott. És még így is én jártam jól, mert van aki a gyógyszerérzékenységét örökölte. Az nem látványos, viszont durva.
Azt mondtak,kamaszkorban meg rosszabb lesz a hormonalis valtozasok miatt,de megnyugtataskent kozoltek,hogy terhesseg soran elmulhat. Aha,remek,csakhogy nekem 2 fiam van!:-)
Amondo vagyok,ha sikerul a jelenlegi allapotot tartanunk,akkor az remek,de kivancsi leszek,milyen lesz megint nyaron! ( Uj kremek,uj furdeto,stb)
A buszozast kilottuk-kocsival jarunk.
Nyaron szimplan egy body volt rajta eddig (a leglazabb cuccban is omlik rola a viz,amitol gennyesre gyulladnak a pottyei),iden polo,rovidnadrag lesz,na,meg a 8000es faktoru naptej!:-)
Ahogy irtam,az,aki szoba all velunk,tud a dologrol,a nagy ovijaban is elore szoltam,mert mindig jon velem a kicsi,nem akartam,hogy fraszt kapjanak!
Elkeseredve nem vagyok,auert ez nem egy olyan hatalmas dolog! Ha a jatszon el is visznek mellole egy-egy csemetet,meg mindig ott van a masik 15,akiknek a szulei tudjak,es nem felnek!
Sajnos ismeros,milyen,ha valaki lebetegszik,es megy vegig a nyavalya a csaladon,de ez van! Lekopogom,mi eddig megusztuk korhaz nelkul,viszont juniusban megyunk,mandulat kivetetni. Erre az esetre a logisztikat ugy probalom megoldani,hogy a heten viszem a kicsit is a fuleszetre,mert nala sem stimmel valami,es ha neki is kiveszik a mandulajat,egyszerre megyunk! Akkor apa dolgozhat,en meg ott leszek a ket gyereknek!
Amugy gratulalok,hogy negy gyereket bevallaltatok!:-)
Tegnap néztem a Hidegsebészt és pont a járványos epizód második fele volt .Persze ez csak film meg fantázia de azért belegondolni is rossz.Volt egy fanatikus alak aki egy ebolához hasonló kórsággal megfertőzte magát és szándékosan terjesztette a vírust.( forgalmas helyeken taperolt mindent össze még a kezét is összevagdosta)
:(
A gyerek állandó környezete, játszótér, ovi, bölcsi értesítve lehet a dolgokról. Szépen el kell mondnai, hogy mi a helyzet.
A buszon meg el kell fogadni, hogy esetleg az emberek tartanak tőle, és elülnek.
Az én fiam mellől is elülnek, meg megszólnak amikor éppen van egy szuper kiborulása - pont a meleg a napfény, vagy valamilyen szag miatt. De tény és való, hogy nincs ráírva, hogy autista. Ez van. A legtöbb embernek megvan a keresztje, hidd el, csak nincs ráírva.
A baciktól, nyavajáktól én is félek, ha mi a négy gyerekkel bekapunk valamit, van, hogy hetekig nem keveredünk ki, és kórház a vége, ami nem önmagában akkora katasztrófa, hanem a logisztika miatt, mert ma már elvárják, hogy valaki 0-24-ben ott legyen a beteg gyerekkel. Volt, hogy a két hetes koraszülött gyerekmet alig tudták megmenteni, mert a nővére valami tüdőgyuszit kapott el.. Kösz, elég a saját bacink, és mint írtam, sokan nem törődnek a másikkal, honnan kellene tudni, hogy épp milyennel van dolgom.
40 fokban meg pont jó egy fehér, lazább, hosszabb ujjú póló, ami a nagy részét takarja. Én a nem bőrbeteg gyereket se vetkőztetem meztelenre olyankor.
Tudom én, hogy néha nehéz, meg elege van az embernek a "sok hülyéből", de igazából ilyenkor az elkeseredettségünket vetítjük ki másra, és hidd el, ez nem jó irány..
Ó meg ahányszor már összevéreztek, lehánytak életemben... amikor elkezdtem dolgozni traumatológián egy fél évig minden második héten lázas voltam... de nem egyszer volt rá példa, hogy én is és a családom is (beleértve a kicsi gyerekemet) antibiotikumot kellett szedjünk meningitis megelőzéséra, de olyan is volt amikor végigoltottam a családot Hepatitis-A-ra mert épp az esett be... Szerintem az nem empátia kérdése, hogy aki fertőző gyanús, attól távol tartom magam. És igen, a különféle lepusztult alakoktól is, épp elég annyi belőlük akikhez a munka kapcsán közel kerülök - általában sokkal közelebb mint szeretnék - a játszótéren meg a villamoson nem tartok rá igényt. A bőrbetegségek egy részét én is felismerem és el tudom dönteni, hogy fertőz-e, de mivel nem vagyok bőrgyógyász, hát nem mindet. És ha nem vagyok biztos benne, akkor inkább nem megyek közel. Lehet hogy kegyetlenül hangzik, lehet hogy nem empatikus, ez van.
Amiről beszélek, az az, hogy van néhány gyakori és könnyen felismerhető nem fertőző bőrbetegség, amit az átlagembernek is kellene ismernie, akkor könnyebben lennének elfogadók az emberek... viszont a legtöbbet maguk az érintettek tehetnek ezért. Ha ők nem állnak ki magukért, akkor kinek kellene???
Sokszor járok bőrgyógyászhoz az allergiámmal, de az elején a bőrgyógyász is több méterről vizsgált meg:)
Gondolom ő sem akart semmit elkapni. Az orvosok is emberek, és ez nem csupán empántia kérdése. Én sajnálom őket, mert mi mindent összekapkodhatnak a sok fertőző betegtől...
Nem értem miért kell kiakadni ezen.
Nekem sok allergiám van és ekcémás is vagyok, de ennek ellenére én is kerülöm azokat, akikről nem tudom megállapítani, hogy mi a bajuk. Nem akarok elkapni semmit, pont elég a saját bajom. Egyik bőrbetegre sincs ráírva, hogy nem fertőző, így miért ne kerülhetném? Én kerülöm a köhögős és töüsszögős embreket is. A BKV-n nem kapaszkodok, a mozgólépcső gumiját nem fogom meg, stb. És pont azért, hogy ne szedjek össze semmit.
Ha velem ugyan ezt csnálják? Teljesen megértem őket, hiszen én sem szívesen vagyok ilyenek közelségében.
És emellett valószínű, hogy több embernek segítettem már sokaknál...
A psoriasis egyik leghatásosabb gyógyszere a természetes napfény.
Ismerek olyan betegtársakat, akiknek az arcukon, vagy a hajhatáron jelent meg ez a kellemetlen betegség... ők csadorban járjanak?
Pontosan mi is a problémád????
Két út van: az egyik, hogy a környezettől (nemcsak a szűkebb, hanem a tágabb környezettől is) elvárni, hogy toleráns és empatikus legyen, miközben az adott állapotról semmit nem tud. És aki nem ismeri, miért is ne gondolhatná hogy fertőz és miért is ne félhetne vagy félthetné a gyerekét?
A másik út, hogy felfogod, az emberek olyanok amilyenek, és az egyetlen út ahhoz hogy elfogadjanak, ha megismerik a dolgok hátterét. Nem lehet senkitől elvárni, hogy pl. ne vigye odébb a gyerekét, miközben nem tudja, hogy mi bajod van, hogy ez fertőz-e. Fordított esetben egészen biztos, hogy te is hasonlóan tennél.
A köhögős-köpködős példával élve: ha felszállok a buszra és ott feltűnően köhög valaki, én sem ülök mellé vagy ültetem mellé a gyerekemet. Ez nem empátia, hanem józan ész kérdése, az ember védi magát és védi a gyerekét.
kerüljük az olyan barmokat akikről süt a hüjeség!
no comm.
További ajánlott fórumok:
- Keresztények fóruma! Szeretet közösségben együtt munkálkodva! :))
- Te is elnéző mosollyal viszonyulsz a tetovált emberekhez?
- Nekem kellene máshogy viszonyulnom a párom exéhez fűződő viszonyához?
- Én és ahogy a lányom viszonyulunk egymáshoz...
- Hogyan tudnék újra normálisabban viszonyulni hozzá?
- Hogyan viszonyuljak párom gyerekes viselkedéséhez?