Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Tészta zöldséges ragúval recept

Tészta zöldséges ragúval recept

Elkészítési idő 45 perc

Kalória 705 kcal

A Tészta zöldséges ragúval hozzávalói:
20 dkg zöldbab
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 zellerszár (halványítózeller)
3 evőkanál olaj
15 dkg paradicsom (lehet hámozott-vagy sűrített paradicsom)
15 dkg szárazkolbász
50 dkg tészta (csavart-vagy csőtészta)
1 dl száraz fehérbor
2 dkg vaj
5 dkg parmezán sajt (reszelt)
őrölt bors



A Tészta zöldséges ragúval elkészítési módja:
A zöldbabot sós vízben puhára főzzük. A fokhagymát, a hagymát és a sárgarépát, a zellerszárat felkarikázzuk, az olajban megfuttatjuk, majd beletesszük a paradicsomot, és sóval, borssal ízesítjük. Kislángon összefőzzük. A tésztát sós vízben főzzük. A kolbászt felkarikázzuk, majd a vajban pirosra sütjük, borral meglocsoljuk, és addig pároljuk, míg minden leve elfő. Belekeverjük a zöldséges ragúba és a tésztára öntjük, és parmezánnal megszórjuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A tészta zöldséges ragúval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook