Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fűszeres vaddisznó recept

Fűszeres vaddisznó recept

Elkészítési idő 180 perc

Kalória 443 kcal

A Fűszeres vaddisznó hozzávalói:
80 dkg vaddisznóhús,
2 szál sárgarépa,
2 szál zellerszár,
2 fej vöröshagyma,
3 dl vörösbor,
1 evőkanál ecet,
1 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
3 dkg étcsokoládé,
2 dkg mazsola,
bors,
egy darabka fahéj,
liszt,
olaj,
só.


A Fűszeres vaddisznó elkészítési módja:
Előző nap készítsük el a pácot: aprítsunk fel egy szál zellert, egy répát és egy hagymát. Adjuk hozzá a babért, az ecetet, 2 dl bort, a fahéjat, 1 kávéskanál egész borsot, forraljuk fel, és főzzük 10 percig. Amikor kihűlt, keverjük össze a hússal, és tegyük hűtőbe egy napra. Másnap aprítsuk fel a maradék zöldséget is, 5-6 evőkanál olajban pároljuk 5 percig, öntsük bele a húst, pirítsuk meg, majd jöhet a maradék bor. Amikor elpárolgott, sózzuk, és engedjük fel 4 dl vízzel. Nagyon lassan főzzük két órán át, időnként kevergetve. Ha a vizet elfőtte, pótoljuk. Amikor megpuhult, szűrőkanállal szedjük ki a húst, és a levet sűrítsük be egy evőkanál liszttel. Hogy különlegesebb legyen a vad íze, szórjuk bele a felaprított csokit, a mazsolát, a fenyőmagot, végül tegyük vissza a húst. Néhány percig hagyjuk állni, és csak azután tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A fűszeres vaddisznó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook