Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gombás cipó rizses zöldséggel (római tál) recept

Gombás cipó rizses zöldséggel (római tál) recept

A Gombás cipó rizses zöldséggel (római tál) hozzávalói:
1 kg vegyes idényzöldség (karfiol, zöldbab, sárgarépa, karalábé, zeller stb. vegyesen)
40 dkg gomba
2 nagy fej vöröshagyma
25 dkg darált sertéshús
2 tojás
2 evõkanál zsemlemorzsa
1 dl tej
2 evõkanál burgonyapehely
10 dkg rizs
4 dl tejszín
1 húsos zöldpaprika
1 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál piros fûszerpaprika
1 evõkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál majoránna
1 mokkáskanál reszelt szerecsendió
só és törött fekete bors ízlés szerint.


A Gombás cipó rizses zöldséggel (római tál) elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítom, megmosom, feldarabolom, és beleterítem az elõzõleg beáztatott, majd lecsurgatott cserépedénybe. A megtisztított gombát ledarálom. A felforrósított olajon üvegesre párolom az apróra vágott vöröshagymát, majd a darált gombát rátéve, megsózom, megborsozom, és fedõ alatt, saját levében puhára párolom. Ha zsírjára sült, hagyom kihûlni. Keverõtálba öntöm, hozzáadom a darált húst, a nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet; a gyengén felvert tojásokat, a tejet, a kicsumázott és az almareszelõ durva fokán ledarált zöldpaprikát, a sót, a törött borsot, a szerecsendióreszeléket, a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát, valamint a majoránnát, a zsemlemorzsát és a burgonyapelyhet. Addig gyúrom, gyömöszölöm, amíg az összes folyadékot felveszi a keverék. A megmosott és lecsurgatott rizst a zöldségre szórom. A tálat összerázom, hogy a rizsszemek a zöldségdarabok közé kerüljenek. Az egészet leöntöm a tejszínnel. A húsmasszából egy keskeny, hosszúkás cipót formálok, amit ráfektetek a rizses zöldségre. A tál ugyancsak beáztatott fedelét ráillesztem, és hideg sütõbe tolva, legalább1,5 órán keresztül, a közepesnél valamivel kisebb lángon sütöm (illetve inkább párolom). Ezután a tál tetejét leveszem, és megpirítom a húscipót. Tálalás elõtt ujjnyi vastag szeletekre vágom, és a rizses zöldségre visszatéve kínálom friss saláta kíséretében.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gombás cipó rizses zöldséggel (római tál) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook