Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Anya-lánya kapcsolat fórum

Anya-lánya kapcsolat (beszélgetős fórum)


19. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 3. 10:05
Cskovics báró? Elírtad? Nem Csekonics?
18. andi6020 (válaszként erre: 17. - Ágio8405)
ápr. 3. 09:48
Ezt hogy érted?
17. Ágio8405 (válaszként erre: 14. - Semleges)
ápr. 3. 09:39
Lehet annyiban csak hogy nem roma. Egyéb szàrmazàs manapsàg màr nem szàmit.
16. Amaunet (válaszként erre: 13. - K-né Zsóka)
ápr. 3. 09:07
Az egy dolog, hogy magyar iskolába járhattak. Azért még írásban, beszédben észrevehető a táj jelleg.
15. Bichi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 3. 08:54

Szerintem pont semmi jelentősége nincs, hogy miért kaptad ezt, hidd el, sokan ennél sokkal rosszabbat kapnak.

A mostani lehetőségeiddel élj, és ne a múltadon rágódj.

Legfőképpen ne ezzel magyarázd a döntéseidet, és az életed...

ápr. 3. 08:52
Végig olvastam. Apád származásában kiemelkedő. Ezt, hogy kell érteni? Anyád, hát ne tudom.
13. K-né Zsóka (válaszként erre: 9. - Amaunet)
ápr. 3. 08:19
Na ez épp semmit nem jelent. A határon túli magyarok a Ceausescu érában is magyar iskolába járhattak, magyarul tanulhattak, szóval a helyesírásuk, írásformájuk ugyanaz ami a magyaroké.
ápr. 3. 07:09

Fuhh nagyon fura írás, olyan múlt századi értékek meg gondolatmenet, a nagymamám fogalmazott így kb. Mindenesetre már csak az általad választott kifejezésekből és az egész eszmefuttatásból süt, hogy a nőket te magad is jóval kevesebbre értékeled, mint a férfiakat, ami persze nem érthetetlen, hiszen így neveltek, ezt láttad. Ugyanakkor mostmár felnőtt vagy jó ideje, ezt a részét neked kell rendbe tenned magadban, volt már sok éved megtapasztalni a világ meg az emberek működését.


Miért "kaptad": attól, hogy valaki gyereket csinál, nem lesz automatikusan alkalmas szülőnek. A szüleid nem hangzanak teljesen rossz embernek vagy rossz szülőnek (különösebben jónak sem), de nyilván ők is egy másik világban nevelkedtek még. Társadalmi nyomásra vállaltak gyereket, ahogy írta is valaki, egymást sem szerették, szóval nem volt nagyon mire építeni... Nyilván erről nem te tehetsz, nem te "kaptad" valamiért.

11. okoskodó (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 3. 06:16
Szeretném azt mondani, hogy az életed megváltozik egy csapásra, de nem tehetem. Nem fog, neveltetésed, anyagi és egyéb környezetbéli hatások, melyek életed során értek az egész életedet el fogják kísérni. Vannak az embernek pillanatai, amikor az életben bárkivel cserélne, de ez lehetetle. Neked a saját keresztedet kell cipelned, amely ugyan nem könnyű, de látod, érzed a történéseket, ezért a megfelelő időben meg fogod hozni a megfelelő döntéseket, arról nem is beszélve, hogy az élet megkeményített, sorsodat elfogadta. Ha jól fogsz sáfárkodni a megszerzett tapasztalatokkal idővel még segítségedre is lehetnek. Maradj mindig ilyen családszerető, hiszen a Te igazi adottságod a nagy és befogadó szíved! Üdvözlettel
ápr. 3. 02:26
anyukad a maga modjan szeret es ezertis mondta neked,hogy ne legyel masnak a cseledje!legjobb lenne ha eltudnad hagyni a szuloi hazat es onalloan messze a szuleidtol talpra allhatnal es boldog lehetnel!szomoru a torteneted!
9. Amaunet (válaszként erre: 8. - Channa*)
ápr. 2. 23:12
Csak az írásból gondolom, hogy határon túli magyar lehet.
8. Channa* (válaszként erre: 7. - Amaunet)
ápr. 2. 22:42
Aha! Az is 89. volt.
7. Amaunet (válaszként erre: 4. - Channa*)
ápr. 2. 22:38
Szerintem a romániai forradalom és ahogyan írja a 30-as évei végén jár.
6. Panna.33 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 2. 21:38

Szerintem szeret anyukád, de sajnos a patriachális nevelés áldozata, ahogy te is

Az, hogy betétet vesz egy férfi, az nem szégyellni való. Én férjem is vesz, ha szükséges.

Azt szeretné, hogy te ne legyél áldozat, mint ő, ezért mondja, hogy legyél önálló,saját jogon eredményes ember.

ápr. 2. 21:35
Uhhh... hát végig olvastam sajnos nem ismerem a sztorit részletesen igy nem is nagyon értem ezt az egészet.De nekem a legelső kérdésem az lenne milyen hatassal van ez a mult a mostani életedre,hogy érzed jelenleg magad? Értem itt depresszió,szorongás ect. Mert amit le irtál az elég sok problémát okozhat jelenlegi életedbe bár ez sok mindentől függ. Előre is köszi a válaszod.
4. Channa* (válaszként erre: 3. - Channa*)
ápr. 2. 21:33
Az 198-es rendszerváltásról van szó?=Az 1989-es rendszerváltásról van szó?
ápr. 2. 21:32

Hát nem tudom...

Melyik korban íródott/történtek ezek? Az 198-es rendszerváltásról van szó?

Te mikor születtél?

Báró, javak, nevek, felső osztály...


Hol élsz te?

Miről szeretnél véleményt olvasni? Mit kaptál? Most tényleg ilyen borzalom a menstruáció? Tényleg szőrnyű, hogy tudják a szülők és még betétet is vásárolnak?


Az egész egy katyvasz számomra.

2. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 2. 21:31
Szóval anyád értelmes... Nem úgy tűnik. Miért kaptad ezt? Nem szerettek. Egymást sem (érdekházasság). De mindegy. Előre nézz!
ápr. 2. 21:20

Anonim néven írok, mert egyszerre szégyellem ugyanakkor részvétét érzek édesanyám miatt, lehet,hogy mások eltérő véleményen lesznek.Tiszteletben tartom a tiédet is, kérlek te is tégy így, főleg a kifejezések megválasztásánál.

30-as végén járok, anyámat nagyon szerettem: különlegesen szép, értelmes: férfiakat meghazudtoló munkamorálal, precizitással rendelkező nő volt. Szegény lány, de kiemelkedően értékes volt, érdekhàzasság lett a vége, egy olyan férfival, aki csak származásában volt kiemelkedő,de mindenben alantas.Osztályában deficites. Nem hagyhatta el, kényszerítették,javakat hozott a házhoz, nevet, be se fogadták volna az anyai házhoz gyerekkel ( abban az időben szegény volt), így kétszer szült. Innen indul a történetem, nagyon várta a vagyonos család a fiút, aki nagybátyám által nem jött össze, legyen aki a nagyapa nevét tovàbb viszi. Megszületett, tejben- vajban fürösztöttek, édesanyám megfelelési vágyból mindent intézett, tudta is mit kell, mert ràtermett, értelmes volt. De az apám csak tivornyázott, de rajta volt a korona, fia van. Nehéz szülés volt, így csak 6 évre rá születtem meg, a lány. Nem volt csalódott anyám (lány is kell, kicsit erőltetetten), de a fiú legközelebb már nem jött össze, pedig azt akart.Közben az életszínvonaluk romlott ( rendszer változás hatásai), nagyszülők kihalása, apám életvitele miatt a család többi része a felső osztályba tendálódott, mi a legaljába. Csak az értelmi, ill.külsőnk tett azzá, akik vagyunk.De ott is tapostak daccból a név miatt lefelé. Mindenütt csak a megszégyenítés a fiatal generációnak, azaz nekünk: miért nem vagyok jobb módúak, hát ez- meg az a rokonod, itt volt és most is a cskovics báró.( Apám miatt sajnos, de vertük, a család tagja). Nem lett újabb gyerek, de feltűnt, hogy anyám szeretgeti a szomszéd szőke kisfiút (nálunk mindenki szőke), engem így sose. A bátyámat kiszolgálja,egyengeti útjait, bizalma van benne, de sose szeretgeti, engem meg pláne nem ( én vagyok, aki a házkörül, bent is mindent megcsinál, a férfiak helyett is megbízhatóan), de rossz tanuló, kismellű, gyérhajú lány vagyok, görbe lábakkal (apámtól).

Őszintén anyámmal viszonyunk a nővé válásomtól, a menstruációmtól romlott meg, előtte azt mondta, aranyos, jól nevelt kislány voltam. Erre a reakciók:" nem tudtam mit tettem, mond meg miért?" Ő se tudott mit mondani rá."Olyan vagyok, rossz vagyok."Tudtam mit jelent a menstruáció, korábban elmondta nekem, mikor bekövetkezett, mondtam is neki, szégyelltem persze, mint a legtöbbek, de érett, tényszerűen gondolkozó, fiatal lány voltam. Mégis úgy éreztem innentől fogva kevesebb vagyok, takargatni valóm van. Este hallottam anyám elújságolja,mint egy befektetítő, kárörvendő hírt: a lányod nagy lány lett, vérzik apámnak. Apám csendes, nem szól.Nem volt betétje anyámnak, de tudta kell, így apámnak hangosan kiabálta boltba menet (duplán szégyelltem)" a kislány bajban van, hozz neki betétet a boltól".Aztán apám meghozta ( a boltban biztos kellemetlen lehetett:férfi ember milyet hozzon egy lánygyereknek így utána kiabálásból, a vásárlási listán a legutolsó volt). Aztán jött anyám azért megmutathatnád milyen a vérzéses betéted?Látni akarom ( sose adtam oda neki, megalázónak tartottam, láttam vidéki lányként elég vért a háztáji jószágok miatt). Rejtegettem, úgy dobtam ki ne lássa, úgy éreztem áthágja a magánszféra tiszteletének határait. Jött a pubertás, plusz kilók, pattanások, a gúnyolódások időszaka ( csak a négy fal között, máshol 10 kömével védett: csodálatosan szép lánypalánta vagyok: majd meglátjátok magas, szép).Közben: ne szüljek egyetlen gyereket se, ne légy rabszolga, légy üzletasszony. De fogadd el sose fogsz annyit keresni, mint a bàtyád. Kérdés,ha voltál olyan kitartó, hogy végig olvastad ezeket a szomorú és hosszú sorokat kérlek tiszteli meg azzal, hogy megosztod a véleményed, hogy miért kaptam ezt.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook