Terhességi cukorbetegség (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
A legjobb a XVI- kerületben a Vári Cukrászda a Szlovák úton. Ott durván nagy kínálat van, steviás, nyírfacukrso, eritrites sütikből tk és tönköly liszttel, ill isteni fagyi is van. Még Macaronjuk is van nyírfacukorral. :-))))
Ezen kívül a Szamos márkaboltokban is van a Vörösmarty térit kivéve.
A belvárosban a Baross utcában (Baross Cukrászda - fenn van a FB-on is) van egy cuki, ami meg teljsesen paleos. Ők nemcsak lisztet és cukrot, de tejterméket sem használnak. Jó cuccok vannak ott is.
:-( a francba! Ja, a klaszik diabetikus cukrászdák így csinálják. :-(
viszont a Szamos marcipánokban most van nyírfacukros süti és van olyan fajta is, amiben nincs tészta csak krém. :-) meg van az ország cukormentes tortája, az is okés. Persze, hogy anyírfacukor nem okés, akkor nem tudok mit javasolni. Esetleg a tescos étcsoki és mindjárt rá egy adag nyírfacukor. :-))))
Szia.Én alig tudom kordában tartani,éjjel és reggel katasztrófa,10 alatt szinte alig mérek :((allergiám van+ gyógyszert kell szednem ami szintén szépen emel),úgyhogy éjjel is kell adnom be gyorshatásút.
Milyen inzulint kapsz?
Mérges vagyok magamra,rettentően kívánom az édességet :(.
Kedden megyek uhra,utoljára normál mennyiségű magzatvíz volt,kíváncsi leszek mi lesz most,meg h mekkorát nőtt a kincsem.
31.hétben vagyok.
Tudjátok ki lakik a pocakban?:)
Szia
El tudod küldeni a sütis helyeket?
Előre is köszi!
Baba: tegnap voltam a dokinál 1062 gr, és 35 cm, 27 hét 3 napnak felel meg a 27 hét 6 nap helyett, ma vagyunk kereken 28 naposak. Annyira jó volt újra látni:) Vércukormérések: a doki annyira meg volt velem elégedve, hogy azt mondta nem fektet be a kórházba a cukorprofilra, mert ennél szebb cukorprofilt ott sem tudnának készíteni. Vaspótlást írt fel, mert az alacsony, és csinált méhszájvizsgálatot, sajnos a külső méhszáj kinyílt egy újbegynyire, amitől megijedt... hála a munkahelyemnek meg a sok lépcsőzésnek.... mondta hogy nem ártana befejeznem ezt a lépcső dolgot... a baba fenékkel lefele van még annyi a mákom, hogy nem ült rá a méhszájamra. Várjuk, hogy beforduljon:)
Belgyógyász: leírta neki feketén fehéren, hogy további cukorterhelést nem javasol, így elmehet a bubánatba a hülyeségeivel:)
Tízóraira rágok gullont, vagy korpovitot.
Édesség: szegedi vagyok, itt van egy két cukrászda, de diabetikus alatt annyit értenek, hogy fehér liszttel készül a tészta, és a krém meg fruktózzal van édesítve....így aztán biztosítékverős lehetne a szénhidrát tartalma. Nyírfacukor: terhesség előtt semmi bajom nem volt, múltkor szórtam egy kicsit a túrósgombócomra úgy fostam, mint egy mérgezett kutya.... valahogy most nem bírja a bélés. A tescoba láttam étcsokit olyan 5-600 ft körül, amire az volt ráírva nincs hozzáadott cukor...egyszer egy táblával még a terhességem elején elrágtam, de leszoktam róla a székletszorulás miatt....
tízóraira a gyümi mellé vigyél be egy kis lassút is (pl az említett gullon kekszet. :-(((
:-)
Édesség: ki kell tapasztalni ezt is. Van néhány cukrászda, ahol már van nyírfacukros sütemény, valamelyikben liszt sincs. Nem tudom, merre laksz? Én pesten tudok pár helyet ajánlani, szólj! Ezen kívül spéci csokiboltokban, vagy delicateszekben már találtam belga csokit, ami steviával készül. Ebben is van azért ch, de kevesebb és meggyőződésm, hogy nem emeli annyira a cukrot, de persze mindenkinek egyénlileg kell magán kikísérletezni. A Cavalier márkának van steviás csoki termékköre. Persze, mint minden ilyesmi, ez meg jó drága. :-( De egy kis luxust megérdemlünk ennyi meló után, nem? :-)
Szia Én a 28+4-ben vagyok.Teljesen fura a cukrom.Amikor meleg volt, akkor felment, másoknak a hőségben leesett. Illetve felment 7 fülé picivel, majd 1-1,5 óra múlva meg leesett 3,8-re.Azt tanácsolta a doki, hogy ne adjak be több inzulint, hanem beadás után várjak 40 percet a 30 helyett!Így nem megy fel annyira, viszont hamarabb is csökken vissza, úgyhogy néha csipegetek! Nem tudom j-e, de hipózni meg nem akarok!
Hányadik hétben vagy?
Nekem most azt mondták, hogy a magzatvíz a normál felső határán van.
remelem hogy nrm lesz baj a doki azt mondta nem nekem kell hizni hanem a babanak o meg jol vab holnap megyunk a nodokihoz es megnez minket
dorka
csutortokon lesz a vervetelem mindenfelekeppen megirom mi volt at ertekekkel....amugy ga ennyire felulmer a dcont akkor a beldokinak sem kene pampognia
Sziasztok!
Most néztem meg hogy összevonták a fórumokat :S.
Én 8 éve vagyok diabos.Azóta megint voltam a dokimnál,emelni kellett minden dózisomon,úgy látszik nagyon bezavarnak a hormonok,meg az allergiám.Szóval nem vagyok a legjobban.
Inzulint én napi 5x adom már 6 éve.
Szabadkán fogok szülni és első baba.
Te hanyadik hétben vagy,hogy alakul a cukrod?
Oh ez ismerős, amikor kiderült, hogy cukros lettem a terhesség alatt, még akkor is jöttek azzal, hogy semmi bajom ne lesz akkor, ha eszek a sütiből egy keveset, amiből elcsomagoltak nekünk. Kicsit szarul esett, mert tudták hogy nem ehetek, és a férjem keményített be, azt mondta hogy semmi ilyen nem esz otthon, és ha bárki akar adni, akkor inkább tartsa meg magának... Aztán már tartották magukat hozzá.
Ha én újra terhess lennék, akkor szerintem az 5-6 étkezést biztos tartanám, illetve nem olyan szigorúan, de odafigyelnék hogy mit eszek. Olyan 200 gramm ch körül biztos meghúznám a határt... Szerintem ennyire te is be tudnád tartani. A "de ezt a kicsit még edd megre", meg mondd azt hogy kidurransz, és egy falat sem megy le a torkodon, majd később, és aztán majd elfelejtkeztek róla:-)
ja, és a legjobb calcium tabi a Tovita.
Van Dvitaminnal egyben, de az a d vitamin még kevés. Én amellé is bevettem még külön. Mielőtt azzal jönne valaki, nem, nem csontosodott a babám korán. :-) (egyik sem) :-)
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Ingadozó vércukorszint terhesség alatt (inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)
- A terhességi cukorbeteg kismamáknak mindenképpen hetekkel a szülés előtt be kell feküdni a kórházba? Részletek lent.
- GDM terhességi cukorbetegség