Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Terhesen - elhagyjam a párom? fórum

Terhesen - elhagyjam a párom? (beszélgetés)

❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
296. G.Garbo (válaszként erre: 294. - Ezotimi)
2013. febr. 26. 12:01
(Utoljára: a gondolkodást kevered azzal, amit ELHISZEL. Tedd, de csak magadra vonatkoztatva, mást ne keverj ide ezen az alapon. Nem igaz, csúsztatott, nem releváns, vicces lesz a dolog.)
295. G.Garbo
2013. febr. 26. 12:00

Mivel dolgozni kell mennem, megyek. Ansh, köszönöm az építő beszélgetést!

Arról, hogy ki mit hisz el, arról nincs mit vitatkozni, tegye. Csak ne keverje a tényekkel,onnantól szektás, buta és veszélyes. Persze, lehet, csak ne erőltesse másra :)

Fórumindító: nem lesz jobb az életed, ha beszólogatsz másoknak. Ez biztos. A másikról lepereg, a te élted meg ugyanolyan marad.

294. ezotimi (válaszként erre: 281. - G.Garbo)
2013. febr. 26. 11:58
Az a sejtcsomó ugyanazt már tartalamazza az összes információt, ami az élethez kell. Mitől különb azért egy gyerek, mert már más az alakja?meg több szerve van és másképpen néz ki? ez igencsak beszűkült gondolkodás. Aki ennyire nem tiszteli az életet akkor akár az állatokat is nyugodtan verjük agyon meg kínozzuk főleg ha el is szaporodtak vagy mondjuk nem ivartalanítottuk őket és terhes lesz a kutyánk, mert akkor azok csak állatok és nincs úgyse lelkük mondjuk meg tudatuk?mert vannak ,akik továbbviszik ezt és így is gondolják. Azok csak állatok, az csak egy sejtcsomó..fura gondolkodás.
293. G.Garbo (válaszként erre: 290. - Ezotimi)
2013. febr. 26. 11:58

Ha a sulis filmben a kamu-magyarázatokkal tűzdelt, a hetvenes években legyártott, többször bebizonyítottan álfilmmé nyilvánított néma sikolyról beszélsz, akkor ne tedd. Az egy manipulatív, kamu hülyeség. Ez tény. Te hiheted, hogy nem így van, mert passzol az elméletedbe és láttad is és jól esik elhinni.

De ha akarod, akkor tudhatod (nem hiheted), hogy az egy butaság és ízléstelen is.

Ismétlem: jogod van elhinni akármit. Csak attól az még nem lesz tény. Csak ezomaszlag. De ehhez is jogod van, csak attól nem válik igazzá.

292. G.Garbo (válaszként erre: 291. - (winch)ester)
2013. febr. 26. 11:55

Rosszul látod: ebben a fórumban te írtál a létező bajodról, nem én. Én ahhoz szóltam hozzá.

Te próbálsz engem bántani, de ismét: nem fog menni és nem nekem van bajom, hanem neked.

A fórumindító bajához kell hozzászólni, nem egy hozzászóló hoz, ez a fórumetika. De nem is annak az embernek a személyét kell megpróbálni támadni, aki hozzászól. Meg fölösleges is, a bajodon ez nem segít.

291. (winch)ester (válaszként erre: 284. - G.Garbo)
2013. febr. 26. 11:52

Rád céloztam igen, de nyilván ezt is rosszul látom.

Majd elmélkedem.;)

Én nyugodt vagyok, én is próbálom érteni a általad felvetetteket, amit Te írtál ki nyíltan hozzászólásként, az ezeken gondolkodás való, és mindenkinek más gondolatai támadnak ebből. ;)

290. ezotimi (válaszként erre: 269. - G.Garbo)
2013. febr. 26. 11:52
Amiről te beszélsz az a hitbeli kérdés, mert semmiféle alapja nincs szintén. Ki bizonyítja be és hogyan, hogy a magzat nem érez és egyáltalán?a vizsgálatok igenis azt mutatták lásd nem véletlenül mutatják a sulikban be a filmet..hogy igenis éreznek, ha nem is hiszel a lélekben. De mivel te ebben hiszel neked ez a valóságod. Az én valóságom pedig egy teljesebb valóság, mert megtapasztaltam, hogy van más is azon túl, akit magamnak hiszek:)Te nem a gondolataid vagy.Azon gondolkozz el ki az aki gondolkozik:)
289. G.Garbo (válaszként erre: 286. - Ezotimi)
2013. febr. 26. 11:50

Nos, ameddig hitelt érdemlően és tényszerűen, több, független, tudományos és releváns kutatás, megcáfolhatatlanul be nem bizonyítja egyáltalán a 'lélek' létezését vagy azt, hogy az embrió cd-re rögzíti az élményeit az idegrendszer és az agy kialakulása előtt stb, stb, addig a te kis elméletedet annak látom, ami.

A te kis elméletednek, amihez jogod van, hogy hidd, de az égvilágon semmilyen alapja nincs. Akkor sem, ha több tíz emberrel beszélgettél már erről, akik szintén semmilyen bizonyítékot (hiteles, releváns, modellezhető, stb) nem mutattak fel ezzel kapcsolatosan.

288. (winch)ester (válaszként erre: 283. - Babszibobó)
2013. febr. 26. 11:49

Köszi szépen, örülök, hogy Nálad ilyen jól alakultak a dolgok.

Bocs a félreértésért.

287. G.Garbo (válaszként erre: 285. - D71ef05a8e)
2013. febr. 26. 11:47
A dolog ennél árnyaltabb. Nagyon sok esetben ezen az úton a nehezebb végigmenni, de ez az áldozat, ez a sok esetben hatalmas áldozat az a döntés, amit az összes érintett fél érdeke megkíván. A meg nem született gyereké is akár, sok esetben.
286. ezotimi (válaszként erre: 262. - G.Garbo)
2013. febr. 26. 11:46
Te ezt honnan tudod?visszaemlékszel a magzati létre?vagy azért, mert a jogszabály ezt mondja elhiszed nekik?aki a jogszabályt csinálja az szerinted honnan tudja és miért pont nekik hiszel?:)azért ,mert ebben akarsz hinni. Mindenki abban hisz, ami még belefér az ő saját hitrendszerébe, ha nem fér bele mindig cáfolni és tagadni és támadni fogja akármit mond a másik:)ha belefér akkor meg meghallgatja és beépíti, bár a tudatalattiban megülnek azért a dolgok és majd egyszer ki is csíráznak, de csak ha valami már készen áll rá. Én amiről beszélek sok gyógyítóval, orvossal, terapeutával és hasonlóan gondolkodó emberrel együtt tapasztaltam, bizonyíthatóan:)de tudom, hogy sokan még félnek ebbe belegondolni és sokan nem is akarnak tudni róla, mert megijeszti őket. Mitől lenne különb egy 8 vagy egy 12 hetes magzat?mert még kicsit tovább fejlődött?és?akkor mivel más?
285. d71ef05a8e (válaszként erre: 281. - G.Garbo)
2013. febr. 26. 11:45

Tudom, hogy sokakat felháborítok vele, és ezzel nem is azt mondtam, hogy szívesen lennék olyan durva döntéshelyzetben, mint azok a nők, akik így döntöttek.

Ennek ellenére, ha meg is sértek valakit, bár nem áll szándékomban, azt gondolom, hogy bármekkora testii-lelki kínnal jár egy ilyen döntés, abban a helyzetben kizárólag azért hozhatták meg, mert az az az út, amin mégiscsak könnyebb végigmenni, mint a választható másikon. Ebben semmi rosszat nem mondok, nem pejoratív értelemben, kizárólag tényszerűen használtam ezt a kifejezést.

284. G.Garbo (válaszként erre: 282. - (winch)ester)
2013. febr. 26. 11:44

Kiben van keserűség? Ha rám céloztál nem nyert. Ha benned van, azt dolgozd fel.

A kialakult helyzeteden gondolkodtam pro és kontra, nem az abortuszodon, ennyire azért legyél képes értelmezni, még akkor is, ha ilyen helyzetbe kerültél, amit nem a fórumozókon kellene leverned. Nem változtat a helyzeteden semmit.

A fórum témáján a gondolkodás pedig való, hiszen te írtad ki nyílt fórumba, mindenkinek más gondolatai támadtak ebből.

Le kellene higgadnod vagdalkozás helyett.

283. babszibobó (válaszként erre: 274. - (winch)ester)
2013. febr. 26. 11:42

Igen, írd olyannak aki ezt a tanácsot adta...

Én biztos nem...

A baba megfogant, magzat minősítésbe kerül, te meg rég eldöntötted, hogy megtartod, gondolom, meg ahogy olvasom, alaposan felmérted a lehetőségeidet...ahogy valaki korábban írta, sok helyen gond volt, hogy nem fogalmaztál egyértelműen, főleg az anyagi dolgokról, így sokakban először ez okozott gondot és vetették fel az abortsuz dolgot...utána meg az apa szerep...hááátt..én a második házasságomban élek, az nagyobbik fiam az előző kapcsolatomból/házasságomba született, másfél éves korától neveli a jelenlegi párom (az édeasapukával amúgy nagyon jó a kapcsolat) és a fiamnak Ő az apa minta, nagyon jó apa minta....majd lesz más akit szerethet úgy mint egy apát a gyemreked, mert az is lesz, ha ebből a ramaty kapcsolatból szépen kiszállsz...szereintem nem éri meg várni...

282. (winch)ester (válaszként erre: 277. - G.Garbo)
2013. febr. 26. 11:41

Sajnálom, hogy ennyi keserűség van benne, bocs, ha nem értem, hogy miért kezdtél el pro-kontra gondolkodni arról, hogy elvetessem-e a gyerekem, ha én ezt már rég eldöntöttem.

Ezért nem értem, miért bánt Téged annyira ez a döntés, vagy az, hogy ezt nem Neked kell átgondolni/eldönteni, hanem már el van döntve.

281. G.Garbo (válaszként erre: 276. - D71ef05a8e)
2013. febr. 26. 11:41

Az messzire vezetne: ne keverjünk egy 3-8 hetes sejtcsomót egy felnőttel, se így, se úgy :)

Nincs "kényelmi abortusz". Van, aki hosszas mérlegelés után ezt a következményt vállalja. Az ő életében ez az ő döntése. Ezt lekényelmizni elég ízetlen dolog.

280. csgybzs (válaszként erre: 272. - D71ef05a8e)
2013. febr. 26. 11:39
Én azért olyan sokat nem láttam, de neked legyen igazad..
279. ezotimi (válaszként erre: 257. - (winch)ester)
Máris jobban állsz, mint én a három gyerekkel munka nélkül:))és megvagyunk eddig így is..anyagiak kipipálva:)lelkiekben meg már döntöttél:)sok sikert hozzá és sok szépséges évet:)
278. (winch)ester (válaszként erre: 265. - Csgybzs)
Igen tudja, és mindenki támogat a döntésemben.
277. G.Garbo (válaszként erre: 271. - (winch)ester)

Ezt elkezdheted befejezni: én elhiszem, hogy isten ajándékának tekinted, hogy vélt meddőséged ellenére megfogantál, de ezt a madonna-komplexust csírájában irtsd ki magadból! Te is jobban jársz vele, meg nevetséges is.

Két gyerekem van, tizenévesek és teljes családba születtek, úgy nagyon mellé lőttél.

Tudod, a gondolkodás fontos dolog. Pro és kontra is. Ha az egyszerű kérdések számodra abortuszkampányt jelentenek, akkor gondolkodj el, hogy mit javíthatsz azon a helyzeten, ami ennyire zavar.

276. d71ef05a8e (válaszként erre: 269. - G.Garbo)

Nem kéne tovább ofolnom a témát, de ez is érdekes, hogy miért vagy miért nem teljes értékű egy élet és azonos értékű mondjuk az enyémmel...

Ez megint olyan dolog, ami külön fórumot is megtöltene véleményekkel: pl. azonos értékű-e mindenki szerint két felnőtt élete, ha az egyik agysebész, a másik árokban fetrengő alkoholista, stb. Ha esetleg az egyik valaki szerint nem azonos értékű a másikkal, akkor az értéktelenebbet jogunk van-e elpusztítani?

És akkor visszatérünk a kényelmi, tehát nem orvosi szempontból indokolt abortuszok témájához.

275. (winch)ester (válaszként erre: 273. - G.Garbo)
2013. febr. 26. 11:38
Nem alapozok ezekre, hanem ha figyelmesen elolvasod, valaki kérdésére válaszolva írtam le ezeket...
274. (winch)ester (válaszként erre: 266. - Babszibobó)
2013. febr. 26. 11:37
Akkor bocs, de ha végigolvasod az előző oldalakat, ez az 'üzenet', bocs, ha Nálad csapta ki a biztosítékot...
273. G.Garbo (válaszként erre: 257. - (winch)ester)
2013. febr. 26. 11:36
Inkább a magad erejére alapozz, ne anyára, unokatestvérre! Jobban jársz, ha erre alapozol s ami ezen felül akad, ezt megköszönöd és ajándéknak fogod fel, nem pedig természetesnek. Két gyerekkel írom.
272. d71ef05a8e (válaszként erre: 261. - Csgybzs)
2013. febr. 26. 11:35
Igen... egy dolog hiányzik, fontos dolog pedig nagyon: a szerető apa. De hosszú élet áll még a fórumnyitó és a gyerek előtt, egy nevelőapában többszörösen is megkaphatja majd azt, ami most hiányzik. Erre szerencsére nagyon sok példa van.
271. (winch)ester (válaszként erre: 262. - G.Garbo)
2013. febr. 26. 11:35

Az irreleváns az érvelésed szempontjából- ha az abortuszról beszélünk, hogy mikortól 'teljes ember'.

Nem akarlak megbántani, de arról én nem tehetek, ha Neked mondjuk nem lehet gyereked, vagy nem Te neveled, vagy átéltél valamely oldalról egy abortuszt stbstb, vagy nem tudom milyen komoly traumatikus oka lehet annak, ha egy ember ennyire kampányol az abortusz mellett. Attól én még megtartanám, sajnálom, hogy ez zavar Téged...:S

270. G.Garbo (válaszként erre: 249. - 5bcf1b7c01)
2013. febr. 26. 11:34
Annyiban, Zsóka, amennyiben minden petesejtedben és a férfiak minden egyes spermiumjában is.
269. G.Garbo (válaszként erre: 251. - D71ef05a8e)
2013. febr. 26. 11:33

Nem sarkítottam. A hitbéli kérdéseket nem lehet idekeverni, mert azokkal nem lehet érvelni, azt vagy elhiszed vagy nem.

Élet? Amikortól létezik. De nem onnantól teljes értékű, önállóan életképes vagy azonos mondjuk veled vagy velem.

268. ezotimi (válaszként erre: 244. - (winch)ester)
2013. febr. 26. 11:33
Valójában hogyan lehet felelősen dönteni amikor mi magunk sem vagyunk teljességében tudatos lények?Fogalmunk sincs róla kik vagyunk és a hozott pszichogenetika is meghatároz minket ill. aki tanult pszichológiát tudja, hogy a saját berögződött mintáink, amiket hozunk és kapunk a szülőktől, társadalomtól mennyire ráncigálnak minket a saját érzelmeink gyakorlatilag elvisznek, de ez így kicsit bonyolultabb. És akkor még ott van, hogy van egy csomó ennyire sem tudatos ember felelősen dönteni itt valójában nem is lehet, mert nem látjuk át egyrészt mivel mit hozunk létre sokszor..ezért a legcélszerűbb az embernek a mérlegelés mellett a saját megérzésére és szívére hallgatni. Hozzátenném én a mai napig lehet nem szültem volna, ha így gondolkozom, mert még mindig hitel van a lakásunkon és 19 évesen szültem még a lányomat az elsőt eszem ágában nem volt elvetetni igaz a férjemmel azóta is együtt vagyunk és össze is akartunk amúgy is házasodni két év után..viszont anyu azt mondta vetessem el!Nálam nem volt kérdés, hogy ha nincs is jövedelmem, állásom, lakásom stb. mit teszek. A többi jött magától..nem éhezett sose a gyerek stb.ha nélkülözni kell kicsit?hát mihez képest?amúgy az csak nemesít aki mindent megkap annak nincs célja, a lelke elcsökevényesedik sokszor, nem tudnak azok a gyerekek mit kezdeni magukkal, nem tanulnak meg örülni ha elérnek valamit, dolgozni érte stb.szóval én részemről azt se tartom jónak, ha minden megvan. Felelős döntést az emberek majd száz százaléka egyébként sem tudna hozni:)amit mérlegelni tudsz az meg extérm esetekben van, hogy döntő lehet ilyen szempontból, de még akkor sem mindig látod át a dolgokat. És ha egy hajléktalan nő megszüli a babáját és felkarolják és jóra fodul a sorsa?ki látja előre?és akkor ha elvetetné a gyereket utána mit érezne?stb.szóval így felelősen hogy dönthetsz?és ha a gyerekből lenne egy Mozart utána vagy egy Semmelweis?mellesleg őt is bolondnak nézték és diliházba zárták..és a föld sem lapos:)tehát így nézzük a dolgokat, hogy azok változnak és sok dolgok vannak Földön s Égen..
267. G.Garbo (válaszként erre: 252. - Ezotimi)
2013. febr. 26. 11:32
Ne haragudj, de a te elképzelésed a világról elég korlátozott tapasztalatokon alapul s nem tényszerű. Lehet ettől még a te elképzelésed a világról, de ne állítsuk be tényként, mert nem az.
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook