Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tenger hullámai szelet recept

Tenger hullámai szelet recept

A Tenger hullámai szelet hozzávalói:
50 dkg vaj
25 dkg + 3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
6 db tojás
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
45 dkg meggy
5 dkg kakaópor
2-3 evőkanál tejszín
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
5 dl tej
30 dkg fehér csokoládé
7-8 dkg kókuszzsír
A díszítéshez:
színes cukor és tengeri állatkák marcipánból vagy gumicukorból
A tepsi kikenéséhez:
vaj
liszt


A Tenger hullámai szelet elkészítési módja:
1. Robotgép segítségével a vaj felét 25 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval krémesre keverjük. Beledolgozzuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A felét kikent, liszttel meghintett 32×39 cm-es tepsibe simítjuk. Rákenjük a kakaóporral ízesített maradék tésztát, és elosztjuk rajta a kimagozott meggyet. 175 fokon 30-35 percig sütjük. 2. Közben a pudingport 3 evőkanál cukorral és kb. 8 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a feloldott pudingport és felfőzzük, majd kihűtjük. 3. A szobahőmérsékletű maradék vajat kikeverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingot, és a süteményre kenjük. Hűvös helyen 3-4 órát pihentetjük. 4. Forró vízfürdőben a durvára vágott csokoládét a kókuszzsírral (olajjal is jó) együtt megolvasztjuk, és 30 percnyi hűtés után a süteményre simítjuk. Tortavillával hullámos csíkokat húzunk bele, és szilárdulásig hűtőbe állítjuk. Végül tetszés szerint díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tenger hullámai szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook