TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Szia!
Én is most megyek ápr. 15-én német B2-re...márciusban voltam, akkor a szóbeli sikerült. A prezentációnál ott volt mind az öt téma, abból lehetett választani!!! Én egyet tanultam meg, bár a német tanárom gyakorlásképpen kidolgoztatta velem az összeset...Sok sikert!
Iza
Szia!
Én eddig 2-szer voltam, most megyek harmadjára írásbelizni. Én mindkét alkalommal úgy éreztem, hogy kevés, pedig nem olvasok lassan. Be tudtam fejezni, de úgy, hogy már az utolsó feladatnál iparkodnom kellett. Van amelyik feladat néhány perc alatt megvan, nálam a leseverstehen 3. feladata igényli a legtöbb időt, főleg ha jó apróval vannak írva a hirdetések. Nincs semmi gond a látásommal, de nekem így több időre van szükség hozzá, mert picivel vannak írva.
Ha gyakorlófeladatokat oldasz meg, nem szoktad nézni az időt? Szerintem az hatásos.
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogy melyik vizsgahelyen jobbak (nem olyan szigorúak) a vizsgáztatók szóbelin? (angol, közép)
(London Stúdió, Métisz Nyelvstúdió, TELC nyelvvizsgaközpont). Köszi előre is a választ!
szia!
Nekem a 90perc sok is volt. Én 60perc alatt befejeztem, úgy hogy még át is néztem vagy 2x az egészet. A levél az amire a 30perc elég szűkös, ott gyorsan kell választani, és írni egyből, mindenki a teremben az utolsó percben fejezte be. És a hely is elég kevés a levélre, szal kicsi betűkkel kell írni, de a szavak száma azért legyen meg!
sziasztok!
egy gyors kérdés: az a 90 perc az írásbelire elegendő? vagy kevésnek éreztétek? vagy esetleg volt valaki, aki be sem tudta fejezni?:S mert én ettől félek a legjobban....
Nah, megjött az értesítőőőőőm...rosszul rögzítették az e-mail címemet, ezért nem kaptam eddig meg :o...
Iza
Szia!
Én most járok felkészítőre, úgyhogy mondhatom, hogy ez így ahogy leírtad, abszolút helyes. Már csak a tartalmat kell kitöltened :)
Számomra fura volt, de azt mondták, hogy a Ref.: sor sem kötelező. Én a feladónál oda szoktam írni a nevem, úgyhogy ez biztos jó. Azt nem tudom, ha nem írod oda, akkor az hiba-e.
Ja, és még annyi, hogy ezek között (feladó, dátum, esetleg ref. sor,címzett) üres sort kell kihagyni.
Szia
Sziasztok!
A hivatalos levéllel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.(angol)
Tehát:
1. Felírom bal oldalra a címzettet( név, cím), ami meg van adva
2. Jobb oldalra az én adataimat. Ide nem tudom kell-e a nevem?
Pl.: Katalin Kiss
14 Arany J. u.
Budapest
1088
Hungary
Alá a dátum: 10 April, 2012
Így jó?
Aztán ugy Ref.: Complaint stb.
Dear Sir or Madam,
.
.
.
Aztán a befejezés:
I look forward to hearing from you soon.
Yours sinerely,( ha tudom a nevét)
Yours faithfully, ( ha nem tudom a nevét)
Végül az aláírás.
Helló!
Valaki tudna nekem tippeket adni,hogyan bővítsem a szókincsemet?Esetleg szógyűjteményeket tud valaki küldeni?(angol)
Előre is köszi
Igen, azt tervezem, h. holnap felhívom őket...csak kíváncsi voltam, h. járt-e már így valaki???
Iza
Sziasztok!
Járt úgy valaki, ahogy én, hogy pótjelentkezlést adott le, s nem kapott még értesítőt a nyelvvizsga helyszínéről???
Iza
Szia!
Én ezekből tanultam a német tanárnál, de vettünk hozzá nagyon-nagyon sok nyelvvizsga feladatot, szituációkat is más könyvekből. A szókincse amúgy szerintem elég gazdag, a nyelvtana is jó...
Iza
Szia!
Én ezekből a könyvekből tanultam középsuliban. Szerintem a nyelvtant lehet vele gyakorolni, de ezek nem nyelvvizsga felkészítő könyvek.
sziasztok!! :) ismeri valaki a Start és Unterwegs Neu A és B könyveket??ezek felkészítenek telc B2-re??
Most vasárnap megyek,rettegek tőle :S
Szia!
Én megerősítelek...most voltam márciusban vizsgázni, mind az 5 téma ott volt a papíron. Én a filmet választottam, a párom a kedvenc könyvéről beszélt. Én itthon betanultam a szöveget, de ott annyira izgultam, h. tuti kihagytam belőle egy-két mondatot, de azt úgysem tudta senki :D...max. pontszámot kaptam így...
Iza
Sziasztok!
Német B2 szinten vizsgázóktól kérdem: a szóbeli tételekre tényleg kell tudni mind az öt témát, tehát az utazás, film, könyv, zenei-és sportesemény?
Mert van aki azt mondja, elég tudni csak az utazás, film és könyv triót! Mivel ebből a három témából tuti lesz valamelyik a szóbelin, amit tud az ember választani. Fontos lenne! Köszi előre is!
Szia!
Köszi :D! Még mindig nem jött semmi nekem :(...ha keddig nem történik semmi, akkor felhívom majd őket telefonon...
Iza
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?