TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Szia!
Én márciusban voltam, s szóbelinél ez az 5 téma volt (én filmről beszéltem), tehát nem változott!!!
Levélnél egy álláspályázat volt és egy panaszlevél.
Iza
Bármilyen téma. Felkészültem 35 kidolgozott prezentációval, elméletileg az utolsó tíz év alatt előfordult témákból. Mondanom sem kell, hogy egy 36. és 37. féle téma volt.
Ja! És párba kerültem egy pasival, aki 5 éve külföldön él. Szóval "egy kicsit" jobban beszélt, mint én. Szívás volt.
55%-ra sikerült. Vasárnap megyek újból.
Sziasztok!
Lenne két kérdésem, német B2 nyelvvizsgával kapcsolatban. Vasárnap megyek (15-én) fontos lenne, hogy válaszoljon aki tud (minél hamarabb).
Az egyik, hogy azt írja a felkészítő könyv hogy a szóbelinél a bemutatkozás utána választanod kell 5 témából, ami eddig a utazás, koncert, sport, könyv, film volt, de lehet, hogy változni fog. Az érdekelne, hogy aki nem régiben volt, akkor ezek maradtak-e még vagy újítottak-e már?
Illetve a másik, hogy 4 fajta levél a TELC-nél ha jól tudom, de a nyelvvizsgán kettőből lehet választani. Úgy tudom, hogy panaszlevél, információ kérés, és gyakornoki állásra jelentkezés a három és meg tudná mondani valaki, hogy mi a 4.?
Én április 14-én Dunaújvárosba megyek, Angol középfokú Szóbeli vizsgára. Már most parázok, és úgy érzem egy "épkézláb" mondatot sem tudok kinyögni angolul. Ja és a legjobban attól félek hogy magyarul fogok válaszolni ha kérdeznek :D '^-^
Sok sikert Mindenkinek, aki stintén most hétvégén megy! :)
Sziasztok!
Most vasárnap megyek először b2 angolra, és a szóbeli rész érdekelne. Tud valaki segíteni, hogy milyen témák lehetségesek?
Köszi
Hát ja.
Nyugi, szerintem nem ezen fogunk elbukni ha úgy lesz. Úgy volt, hogy még ma is tanulok, de már nem igazán akarok ezzel foglalkozni szombatig. Ha szerencsém lesz akkor meg lesz, ha nem akkor megyek májusba. Nekem még csak az első vizsgám lesz.
Viszont továbbra is érdekelne a Tóth László által írt feladatsor elekronikus vagy nyomtatott formában. Akinek megvan kérem írjon priviben vagy itt. Előre is köszönöm.
Ne haragudj de szerintem még magyarul se hangzik szépen a mondat amit szeretnél ha lefordítanának:
"remélem ehhez érdekes cikket" ehhez?
Na mindegy nem kötekedni akarok, csak szerintem kitalálhatnál egyszerűbb mondatokat is.
Sziasztok!
Hamarosan középfokú nyelvvizsgát fogok csinálni, amit nagyon remélek, hogy sikerülni fog, de szeretnék egy kis segítséget kérni.
Lenne két mondat, amit szeretném, ha lefordítana valaki, mert valószínű ezt ellőhetem majd a nyelvvizsgán és szeretném, ha ez teljesen hibátlan lenne.:)
"Rendszeres, hű olvasója vagyok a lapnak és a minap olvastam egy cikket a levegőszennyezésről, amelyre szívesen reflektálnék, mert nagyon érdekesnek találtam és van véleményem. "
" Nagyjából ennyit szerettem volna írni és remélem ehhez érdekes cikket olvashatok még a lapban. "
Előre is nagyon köszönöm! :)
hali!
Ki milyen könyvet ajánl, amiből érdemes tanulni egy középfokó (telc) nyelvvizsgára? Elsősorban a szókincset szeretném bővíteni.
Ami most jelenleg van nekem:
-enterprise 3
-headway 2
Vagy vki tudna jobbat, ami komolyabb ezeknél?
Előre is köszi:)
Telc-es felkészítőkből, de szerintem meghallgatok pár másmilyet is.
Meg hát próbálok nem feliratot olvasni filmeken,
persze ha nem nagyon "amerikai" nyelvtanilag.
Még egy kérdés.
Magnóra Te hogyan készülsz? Úgy értem milyen szövegeket, feladatokat hallgatsz?
Sziasztok! Szombaton vizsgázom :), esetleg van valakinek pár kidolgozott szóbeli tétele. Csak átfutnám, kiegészítve a nem túl bő beszédkészségem :( :)
Köszönöm!!!
Angol B2 szóbelinél az első résznél ahol valami témát kell kifejteni csak 2 van megadva? Tehát pl sport esemény amin részt vettem és pl kedvenc film vagy van több is már nem emlékszem tavaly voltam.
Valaki aki már idén volt nem tudja milyen levél volt legutóbb?
Köszi
:)
Akkor csak hajrá a felkészüléssel!
Bizony. :)
Gondolj bele. Már most így parázunk, mi lesz, ha előtte leszünk közvetlenül?! :D
Én is most kezdtem intenzíven ismét átnézni a nyelvtant, meg szavakat tanulok ezerrel. Tök gáz. Akárhányszor megcsinálok egy próbafeladatsort, mindig van újabb pár oldalnyi ismeretlen szó. Nem is értem...
Hát gyúrunk majd rá "vazzeg"! :)
Hát szerintem aki most megy az tuti jobban izgul mint mi :)
A héten még van egy elő-vizsgám,azt letudom és intenzíven ráfekszem a dologra.
Én is gázosnak tartom a magnót.
Még csak az, hogy érzelmek nélküli motyogás, de a háttérzaj, meg elterelő dolgok, na az meg tudja édesíteni a dolgot. :)))
Hát azt hallottam sok embertől, hogy a magnó az gázos.
Engem az zavar ha ilyen érzelem nélküli "motyogás" van :)Narrátoros filmstílusban. :)
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?