TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Igen végül is ezek kellenek, csak szerintem még pluszban meg is kell magyaráznod, hogy miért nem értesz egyet...vagy miért értesz egyet.Mert anélkül nem vita szerintem.
Én is készülök ezerrel.Májusban megyek.
Sziasztok! Megcsináltam egy ingyenes próba nyelvvizsgát egy bp-i intézményben, miszerint eljutottam a középfokú nyelvvizsga szintjére, magabiztos hozzá a tudásom. Örültem mint majom a farkának. Úgy érzem, hogy hozzá kellene látnom a szóbeli tételek kidolgozásához is… úgy értem a közszájon forgó „esélyes” témákhoz írhatnék 15-20 mondatot, ami bázisnak megtenné a szóbelin. Ehhez szeretnék bármilyen segítséget, mankót kérni tőletek. Sajnos már nem vagyok mai csirke, iskolába is régen jártam… az anyagi lehetőségeim korlátozottak így azt választottam, hogy egyedül próbálok meg felkészülni a nyelvvizsgára. Igaz, hogy már 2 éve ezen dolgozok, de ennél többre nem vagyok képes a gyerekek mellett. Egyedül a beszéd része kihívás… a neten fellelhető hanganyagokat könnyen értem, jó gyakorlásra, de ha beszélnem kellene mással.. ott már nem lennék bátor.… szóval ez a szóbeli vizsga igazi kihívás lesz… úgy érzem.. annak ellenére, hogy mindenki azt állítja, hogy semmiség….
Kérlek benneteket, hogy küldjetek nekem anyagot a szóbelihez, esetleg könyv címek is megteszik, mert mepróbálom őket v@terán vagy valahogy megszerezni. A nyelvvizsga díj külön spórolás eredménye lesz, elsőre kell sikerüljön.… szóval nem kunyerálásnak szánom.. csak ahogy olvasgattam ezt a fórumot láttam, hogy néha küldtök egymásnak némi segédanyagot. Kérlek benneteket, hogy akinek módjában áll küldjön könyv címeket vagy esetleg már kidolgozott témákat. Az olyan nagyon személyes témákat mint család, könyv, mozi, film már kidolgoztam, inkább az elvont témáknál vagyok hatalmas gondban.
Bocs.. kicsit hosszúra sikerült.. Minden segítséget köszönök, addig is dolgozok ezerrel a témákon. jennai@mail.com
Szia!
Örülök, h. tudtam segíteni :D!
ÁÁÁ, tuti sehová nem teszik fel a megoldásokat...azt megtartják maguknak :D :o...
I
Szia!
Én úgy tudom, hogy a szövegértésnél az 1 és 2. feladatnál minden helyes válasz 5 pontot ér, a 3. feladatnál (állításokhoz szöveg/újságcikk keresés) 2,5 pont egy-egy jó megoldás. Így kijön a 3x25 vagyis 75 pont erre a blokkra.
Rem. tudtam segíteni!
Iza
Hát elég jo szokincs kell a szövegértéshez... mindenki panaszkodott sok volt az ismeretlen szo... szoval ha azt valaki tudta megérdemli a 75 pontot sztem ... Persze én is jobban örültem volna ha a nyelvtan többet ér.. azt meg lehet tanulni, még a szotárban lévö összes szot nem...
:(
Hali!
Már voltam kétszer TELC írásbelin, egyiksem sikerült. Szóbeli elsőre meglett. Szerintetek érdemes lenne kipróbálni az ECL nyelvvizsgát?? Ahogy látom ott nincs nyelvtani feladat, viszont 2 levél van. Mit gondoltoK?
Köszi a választ.Én még nem voltam, majd májusban megyek először.
Egyelőre gyurok, itthon :)
Tényleg beleszámit a cimzés is? Nekünk amúgy a felügyelö tanár azt mondta férjük bele, az előre megadott hely keretbe ( kb másfél oldalnak mondanám de nagyon nagyok voltak a sorok..) mert , ennyi hely van és ha nem elég, ami túlér a kijelölt helyen az nem lesz értékelve... és, hogy a 150 szó legyen meg... Én konkrétan igy a kijelölt sort a cimzésnél félbevágtam és 2 sort irtam 1 megjelölt sorba... végülis lett cimzésem , és még helyem is maradt anyival több irni:D Aztán persze simán lepontozhatnak miatta...
Amugy dettus93 lentebb irtam az elsö feladtbol amit én irtam: teásra a teák biztonságosakot irtam. És a gyrekek és a zajra nem azt ami szerint a tv jo hanem a másik cimet.. de emlékszem rá :S a többire én is kiváncsi vagyok.A 2eset már leirták:) Te mit választottál? Magnot v.ki érette?:D
Igen, az is beleszámít :)
Amúgy ti nem emlékeztek egy-két megoldásra ? (vasárnapi angol közép)
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a levélnél 150-200
szóba benne van a címzés, feladó, üdvözlés, elköszönés stb vagy a törzsszövegnek kell annyinak lennie?
A választ előre is köszi!
Sziasztok!
A pontozásról lenne egy kérdésem, bár lehet, hogy csak én bonyolítom túl.
Az odáig ok, hogy készségenként 40% kell, de a végén az a 60% ami a 90 pont, az össz pontból azaz a 150 ből kell, hogy meglegyen? Amibe már beletartozik a nyelvtani rész is?
Előre is köszi a válaszokat.
Ááááá, már bánom, hogy megkérdeztem.
Pont ilyen levelet szerettem volna, most meg verem a fejem a falba, hogy miért nem vasárnapot választottam szombat helyett. :(
Azért köszi az infot.
Infós levél : A kollégáiddal akarsz menni pár napra pihenni, és volt egy hotel hirdetés . Itt kellett információt adni a csoportról, miért ezt a hotelt választottad, részleteket , hogy mit szeretnénk.
A panasz levelet nem tudom.
Esetleg valaki nem emlékszik még a Singapuros szövegből pár megoldásra? meg az első readingből ?
Köszi.
Azt még esetleg kitudnád fejteni, hogy az infós és a panasz levél bővebben miről szólt, miről kellett írni.
Sziasztok! Tegnap vizsgáztam angolból B2 szinten. Hát a témák azok közül lesznek amik benne vannak a jegyzékben a telc oldalán...Leirom ugyan mik voltak. De ugyis minden vizsgán más lesz . leirom nekünk mi volt kb.Már amire emlékszem... hátha segítek valakinek! Nekem az első szövégértős feladat -->címkeresős nehéznek bizonyult.. sok volt az ismeretlen szó ( de a csoporttársaim is panaszkodtak).Nagyon nagy szókincs kellene hozzá ( de lehet nem tanultam eleget) Én is örülnék ,ha valaki leírná milyen címeket adott nekik ... :) Én 2 re emlékszem belöle :A teáshoz az volt az elsö szöveg ,a teák biztonságokat cimet irtam. Nem a juzosat:) A gyerköcök és a zaj hatásásra emlékszem még arra pedig nem azt a cimet mi szerint a tv jo ,hanem a másikat. ( Bocsi de tényleg nem emlékszem rájuk ). A csoporttársak is ezeket írták,/kifaggattuk egymást írásbeli után/, szóval vagy mindenki megbukik vagy tényleg jók lettek:) A 2. feladatnál egyetértek többé kevésbé 11950. Zoey-vel egyedül a nőknél írtam mást: ott én azt írtam hogy nem is akarnak már igazán párt. ( persze lehet nem jó) Röviden egy cikk volt egy állami intézkedésről mi szerint randi gurut játszik az állam...,hogy növeljék a népességet valami szigeten talán :) A nyelvtan ugye csupa nyelvtani szabály! A 2 nyelvtan feladat valami medvékről szolt :) De igazán nem olvastam végig csak a gap előtti és utáni pár szót:)Meg a behelyettesítődik. Lehet nem volt a legbölcsebb döntés:)
A levél reklamációs és infó kérős.. most nem volt állás. De a telc hivatalos oldala szerint lehetne fél hivatalos is és néha baráti is.. Nem árt felkészülni erre az eshetőségre is. Bár ugye a 2 levél közül csak van egy hivatalos. ( a párom tavaly vizsgázott neki is mind2 hivatalos volt amugy).De sose lehet tudni... Én aszért irtam a sok hivatalos mellett 2 barátit és egy fél hivatalosat is ... nehogy... Amugy mindenképp be kell gyakorolni előre a formákat mert a 30 perc kevés ha nem tudod mit is szeretnél írni.. Továbbá a hely is elég szűkös volt... :( A magnót én is szeretném tudni. :) Nekem az (is) a gyengém.. .( Ha valaki tudta szivesen venném miket irt válasznak) :) A szóbelin egyébként nálunk ,ha jól értettem csoportonként mást témát kaptunk... mert aki kijött nem azt mesélte ,amit én kaptam... gondolom pont ezért van más... nehogy megtud előre...Nekem az elsö :tv csatorona és legrosszabb melo volt. A cikk érdekes volt. A címből nem jöttem rá mit takar ,csak a szövegböl:( A nyomásgyakorlás volt a cim amugy... az emberek egymásra gyakorlt hatásának mondanám talán.. A szervezős pedig Londonba utaznunk ,de nincs pénzünk, mivel szerezzünk...:) Egy tanács a szóbelihez: nem izgulni:)Én annyira bestresszeltem ,hogy ciki nem ciki a bemutatkoznál azt mondta 45 éves vagyok---> 25 helyett, csak nevettek... de kijavítottam persze..meg elnézést is kértem hogy izgulok na de akkor is :)) végig izgultam:S Pedig jobb lett volna nyugodtan szépen nem hadarva , nyelvtanra is jobban figyelve beszélni... de így sikerült.. :)
Bármilyen német b2 segédanyagot elfogadok!!! Köszi:)
kosakalm@t-online.hu
Megköszönöm, ha valaki leírná milyen feladatok voltak, azaz miről szóltak a vasárnapi középfokú nyelvizsga feladatai. Milyen típusú levelek voltak, miről szólt az első szövegértéses feladat...stb.
Thanks.
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?