TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Hát, remélem így lesz nálam is. Tényleg süket vagyok.
Igyekszem angolul nézni angol felirattal sorozatot, egész jó. De majd meglátjuk. :)
Én azért elkezdtem írogatni a prezit,nem azért mert bemagolom csak nagyvonalakba eszembe jusson.
Sporteseményről nem tudok nyilatkozni valamit kitalálok :)még
Úgyse tudja az ember ugyanúgy elmondani amúgy se.Majd meglátom mi sül ki a dologból.
Én se kaptam, bár én személyesen voltam bent.
Nekem is kell, hogy jöjjön?
Kb. 3 szótárnyi anyagot igyekszek a fejembe gyurmázni, plusz az 1000 kérdés 1000 válaszból még egy jó pár százat. :D
Na meg az alapszavak. A nagyján már túlvagyok, ismételni kellene, hogy tényleg rögzüljön.
Én a magnótól parázok a legjobban. Süket vagyok. :D
Én komplettre megyek. Még nem voltam sosem (illetve németen igen, de az már nagyon régen volt :) ).
A magnó egyébként a vizsga melyik részéhez tartozik? Írásbeli vagy szóbeli?
:)
Na igen, így nem azon fogok agyalni, mit nem mondtam, ami le volt írva, és megtanultam, hanem azon, hogy mit hagytam ki "csak úgy". :)
Írásbelid már megvan?
Ez a beszéd :D, végre egy hasonló beállítottságú, aki improvizál, az a legjobb mert ha mondjuk úú elfelejtettem azt a sort amit az előző után volt jaj jaj és beparázol...
Akkor én se vagyok lamaradva 2 hete készülünk, beszélgetünk kb ennyi.
Én spec. tanárhoz járok (szintén heti egyszer), vele beszélgetek. Most kezdtük el a szóbelire való felkészülést. Én nem dolgozom ki a témákat, (aminek a tanárom örül is), hanem igyekszem improvizálni.
Az igazat megvallva még nem nagyon nézegettem, milyen típusú feladatok vannak szóbelin. Nagyjából van sejtésem, de még nem mélyedtem bele.
Értem, köszi szépen a választ. Néztem, hogy 27 én küldenek levelet, és ha nem jön akkor telefonáljunk be. Még nem tettem meg, de ha a hosszú hétvége után sem jön akkor szólok majd.
Am egy kérdés, te (ti) hogy készülsz(tök) szóbelire (én csak arra megyek)? Én hallgatok magnot napont vagy 2-őt. A tételeket megírtam, bár sztem nem sok köze van a prezentációs feladatokhoz, azt is nézegetem és improvizálva mindegyikről tudok 2 percig beszélni. A vita érvelés hát az magamba elég nehéz, bár ha skizó lennék :D, és persze az utolsó is érdekes. Vmi jó taktika? Külön tanár van csak heti egyszer.
Szia!
Én is online jelentkeztem. Az ügyintéző hölgy azt mondta, hogy legkésőbb jövőhétig küldenek üzenetet.
Úgyhogy szerintem majd jönni fog.
Nálam mindkét alkalommal a nyelvtanos feladatok húzták le a pontokat, mert valahogy az sose ment, a szöveg is nehéz volt, és egyszerűen nem tudtam beilleszteni az odaillőt.
De gondolom minden nyelvvizsgán a "szavak ismeretlensége" adja a fő problémát. :D
Szia!
Szóbelit mindenképpen ajánlom a Telc-nél. Nekem is meglett elsőre. Az írásbeli sajnos másodikra sem. Én ECL- írásbelivel próbálkozom legközelebb, ha minden más tanulmányom mellett belefér persze. Azt hallottam valamivel könnyebb ott az írásbeli, de természetesen akinek Telc-nél meglett elsőre lazán a komplex az mást mond. :)
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?