TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Pedig úgy van ahogy passenger írja!
Az első szöveg a cím párosítós 1 *
Második:Igaz-hamis 2*
A harmadik: a,b,c választós 1*
100% hogy így van!
Pedig itt is a "
I. Hallott szöveg értése (igaz - hamis állítások, illetve feleletválasztás)" leírásnál [link]
,
Az áll, hogy
"Minden szöveg csak egyszer hangzik el. Összesen 20 állításról kell eldönteni, hogy "igaz" vagy "hamis"."
Nem értem akkor, hogy tényleg miről beszélsz. :U
Angolosok és németesek figyelem.! :)
a mai napon rábukkantam egy elég jó kis oldalra.. a szóbelihez van egy kis segítség és gondoltam nagylelkűen megosztom veletek.. megéri akár regisztrálni is.. én a facebook-os, vagy a gmailes fiókommal szoktam bejelentkezni..!
Lehet választani nyelvet, alap/közép vagy akár felső fokot is.! :) nézegessétek meg ti is, szerintem nagyon megéri
Sziasztok!
Aki volt már német B2 nyelvvizsgán, legyen kedves elmondani, hogy hogyan is zajlott a szóbeli része! Tételek közül kellett húzni és azok voltak a témakörök, ami megvan adva a honlapjukon, vagy az 5 megadott téma (film, könyv, zenei esemény, sportesemény, utazás) közül te kiválasztasz egyet? Köszönöm, ha valaki tud ebben segíteni!
visszaszámlálás indul.! :(
szűkösen egy hét és megtudjuk az eredményeket.! REMÉLEM mindenki csak annyit fog kiírni ide, hogy sikerült.! *-*
én bízom benne, hogy a szóbelim meg lesz.. a levelemet nagyon elrontottam.. :(
szóval a következő vizsgánál KÉRNÉK mindenkit.. aki megy.. hogy az eredményeket írjuk már fel légyszi egy zsepiire :$ vizsga után egyből tudunk egyeztetni.. (:
Szorítok mindenkinek, és az elkövetkező néhány napra csak annyit, hogy NEM kell izgulnii, fő az optimizmus :P
Hamarosan mindenre fény derül.. :$
csak a 2. magnóhallgatás van 2x, az elsőt és harmadikat csak 1x játszák le.
a 3. emiatt elég necces volt szerintem, tök gyorsan következtek egymás után a szövegek.
Szia!
Amikor én voltam úgy volt, hogy kétszer hallgattuk meg mind a három szöveget, a szóbeli előtt kb szűk 20 perc van felkészülni, a leveleket meg én így tanultam.
Állásjelentkezés: applying for a job
Panaszt: complaining
Információkérő: asking for more information.
sziasztok!!
Azt szeretném kérdezni, hogy magnónál ugye van 3 szöveg melyiket hányszor lehet meghallgatni? Másik kérdésem az hogy a 3 levél típusnál Ref. line-hoz miket kell írni? Illetve mennyi idő van a szóbelinél elolvasni a szöveget meg szervezésre felkészülni.
Előre is köszi a választ :)
Én francia középfokú telc nyelvvizsgára szeretnék jelentkezni, de se tanfolyam, se segédanyag, se a neten, se papíralapon.
Tapasztalat, esetleg anyag nincs véletlenül valakinek???? Nagyon hálás lennék! :))
TELC Német B2 mintafeladatsorok (Akadémia Kiadó által kiadott) valamint a 10 próbanyelvvizsga német nyelvből B2-szint (TELC) mintafeladasorok, és a TELC Modelltest 1 mennyivel könnyebb az éles vizsgán található vizsgasoroknál? Vagy ezek egy az egyben elvileg ugyan azt a nehézséget képviselik?
Gondolok itt arra, ha valaki ezeken a mintatesztfeladatokon jól átmegy, az éles vizsgán sem érheti meglepetés?
Egy picit más. A TELC B2 német vizsgánál a nyelvtani teszt nem megy túl jól, ezt hogyan lehetne esetleg fejleszteni, célirányosan erre a vizsgára való felkészülésben? 1 hónap van hátra az éles vizsgáig, és jó lenne, ha addig ez a rész is jól (jobban) menne. :)
hello
én is készül a nyelvizsgára
valakinek megvannak a kidolgozott tételek
ha igen és elküldené nekem annak nagyon örülnék
előre is köszönöm
gmate1996@gmail.com
TELC Német B2 mintafeladatsorok (Akadémia Kiadó által kiadott) valamint a 10 próbanyelvvizsga német nyelvből B2-szint (TELC) mintafeladasorok, és a TELC Modelltest 1 mennyivel könnyebb az éles vizsgán található vizsgasoroknál? Vagy ezek egy az egyben elvileg ugyan azt a nehézséget képviselik?
Gondolok itt arra, ha valaki ezeken a mintatesztfeladatokon jól átmegy, az éles vizsgán sem érheti meglepetés?
Egy picit más. A TELC B2 német vizsgánál a nyelvtani teszt nem megy túl jól, ezt hogyan lehetne esetleg fejleszteni, célirányosan erre a vizsgára való felkészülésben? 1 hónap van hátra az éles vizsgáig, és jó lenne, ha addig ez a rész is jól (jobban) menne. :)
Ha a könyvben megadott sémákat, mintákat begyakorlod levélírásnál (ügyelve arra, hogy hivatalos levél formailag is olyan legyen pl.) akkor nem lehet gond.
A levélírás az egyik legkönnyebb része az írásbelinek.
Sok sikert! Ha egyéb kérdésed is lenne, írhatsz privátban, régóta foglalkozom nyelvvizsga-felkészítéssel :)
Akik most voltak március elején TELC B2 német nyelvvizsgán, azok leírnák, hogy mi volt a két levéltémakör, amik közül lehetett választani? (Aki korábban volt ugyanilyen nyelvvizsgán, és emlékszik még, hogy mi volt a levélben, az is kérem írjon! )
Most készülök az áprilisi nyelvvizsgára, és az állásjelentkezős, pályázatkérős levelekre készülök, ezeket is várom, magamnak szerkesztettem jó pár sémát (természetesen nem egy az egyben a gyakorlókönyvekben található mintalevelekből. Remélem ez is lehet egy módszer arra, hogy ne érjen meglepetés a levélírásnál, és a megtanult formák szerint tudjam megírni a levelet.
Köszönöm!!!
Pedig ott vizsgázom. :D Ezt egyszerűbbnek találom mint beszélni egy olyan városról amit nem láttam és ahol nem voltam.
Sziasztok :) Volt szóbelisek, amikor a prezentációnál a "kedvenc film karakter" van megadva egyiknek, ezt hogy kell értelmeznem? Csak egy példa:
A filmbéli karaktere mint Frank Martin a szállító, vagy Jason Statham aki a karaktert megformálja.
A másik pedig ha a "kedvenc európai városod" kapod esetleg, nem túl aljas a saját szülővárosodról beszélni??:)
ilariy, nemethjuci
Nagyon szépen köszönööööm a válaszaitokat!
SOKAT segítettetek. :)
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?