Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tejszínes tokány recept

Tejszínes tokány recept

Elkészítési idő 35 perc

A Tejszínes tokány hozzávalói:
50 dkg sertés hús
2 dl főző tejszín
1 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kanál mangalica zsír
só, majoránna, petrezselyem


Tejszínes tokány

A Tejszínes tokány elkészítési módja:
A húst megmosom, vékony csíkokra vágom.
A vöröshagymát megtisztítom, apró kockára vágom, majd a mangalica zsíron üvegesre párolom, ráteszem az apróra vágott fokhagymát, párszor átkeverem, majd beleforgatom a húst.
Fehéredésik hagyom párolódani, egy kiskanál majoránnával megszórom, sózom hagyom főni, ha szükséges kevés vizet öntök rá.
kb 20 perc után ráöntöm a főző tejszínt, és sűrűre főzöm, meghintem kevés petrezselyemmel.
Jó étvágyat kívánok!


Köretként nokedlit csináltam hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , szept. 26. 16:18
A tejszínes tokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook