Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zúzapörkölt gombával recept

Zúzapörkölt gombával recept

Elkészítési idő 140 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Zúzapörkölt gombával hozzávalói:
50 dkg csirkezúza,
20 dkg szeletelt gombakonzerv,
2 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1/2 deciliter édes vörösbor,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
3-4 kanál étolaj (lehetőleg repce),
1 kanál sült sertésszír vagy libazsír,
2 teáskanálnyi morzsolt majoránna,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika, szárított vagy friss kaporlevél


Zúzapörkölt gombával

A Zúzapörkölt gombával elkészítési módja:
Először is a zúzákat feldaraboltam, majd kb. 1,5 óra alatt majdnem puhára főztem. A zsiradékokon megpirítottam a felaprított hagymákat néhány percig. Majd hozzáadtam a felszeletelt paprikát és a paradicsomot. Pár perc sütés után a sózott darált paprikát is. Ezután beleöntöttem a vörösbort, kevertem rajta néhányat és beletettem a gombát. Fűszereztem és lassú tűzön fedő alatt néha megkevergetve pároltam kb. 15 percig. Utána hozzáadtam az előfőzött zúzát és kb. 20 perc alatt készre főztem. Közben, ha elfőtte a levét, kevés vízzel pótoltam. A pirospaprikát és a kaprot csak a legvégén szabad hozzáadni. Akkor lesz kész, amikor a zúza teljesen megpuhul. Rizzsel, vagy tarhonyával, esetleg nokedlivel vagy kifőtt durumtésztával körítjük, Savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A zúzapörkölt gombával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook