Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Burgonyás cukkínis lepény recept

Burgonyás cukkínis lepény recept

A Burgonyás cukkínis lepény hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:

* 1 fej vöröshagyma;
* 2 gerezd fokhagyma;
* 20 dkg burgonya;
* 1 db cukkíni;
* 2 db tojás;
* 5 dkg trappista sajt;
* 3 dkg parmezán;
* 5 dkg darált mogyoró;
* kevés olívaolaj;
* 10 dkg liszt;
* 1 dl tejszín;
* fél csokor petrezselyem;
* friss majoranna;
* friss kakukkfű;
* friss oregano;


A Burgonyás cukkínis lepény elkészítési módja:
A vöröshagymát finomra vágjuk, és a fokhagymákat felaprítjuk, majd kevés olívaolajon pirítani kezdjük. A cukkínit és a tisztított burgonyát nyersen lereszeljük, és a pirult hagymákhoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és friss majorannát, kakukkfű levelet illetve petrezselyem levelet aprítunk bele. Hozzáütünk két egész tojást, majd elkeverjük, és 10 deka liszttel egynemű masszává dolgozzuk. Ekkor belereszeljük a sajtot, és hozzáadjuk a főzőtejszínt és a darált mogyorót. A masszát vajazott, morzsázott tepsiben egyenletesen elosztjuk, tetejére 3 deka parmezánt reszelünk. Végül 190-200 fokra előmelegített sütőben, 30-40 perc alatt megsütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A burgonyás cukkínis lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook