Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zseniális zserbó recept

Zseniális zserbó recept

Elkészítési idő 60 perc

A Zseniális zserbó hozzávalói:
0,5 kg liszt, 25 dkg margarin, 3 evőkanál porcukor, 2 tojássárgája,1 egész tojás, 2 dkg élesztő, 1,5 dl tej
a töltelékhez:
25 dkg porcukor, 30 dkg darált dió, 1 cs. vanilíás cukor, barack lekvár/ezt nem szabad sajnálni/


A Zseniális zserbó elkészítési módja:
A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne a kevés cukorral elkevert élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgákat és az egész tojást, a 3 evőkanál porcukrot, majd az élesztőt. Szépen összedolgozzuk, s négy cipóra osztjuk. Mindegyi ket tepsi nagyságúra /2-3 mm vastagságúra/ nyújtjuk. A nyújtódeszkát ne felejtsük el belisztezni, mert nagyon tud ragadni! A tésztát lazán feltekerjük a belisztezett nyújtófára, és belehelyezzük a tepsibe. A 25 dkg porcukrot a vanilíás cukrot és a 30 dkg diót összekeverjük és háromfelé osztjuk. Most a tésztát sárgabaracklekvárral megkenjük. Ne sajnáljuk belőle, mert ez adja meg a szaftosságát! A cukros-diós keverék egyharmadát egyenletesen elterítjük a tésztán. Még kétszer ugyan így járunk el. A negyedik lapot is rátesszük úgy, hogy a széleit összenyomkodjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy gőz távoz- ni tudjon. Egy óra hosszat kelni hagyjuk. Előmelegítjük a sütőt, és 5-ös fokozaton kb 40 perc alatt szép barnára sütjük. Villanysütőbe /légkeveréses /170 fokon 25 perc Csokimázzal borítjuk.

Ezt a receptet valamelyik képes újságban találtam
kettő évvel ezelőtt karácsony tájékán. Megsütöttem
és így igaz ez zseniális.

Eszméletlen finom és gyorsan elkészíthető.

Nem szeretnék más receptjével villogni, de kénytelen voltam közreadni, hogy ti is el tudjátok készíteni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zseniális zserbó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook