Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás kalácsfelfújt recept

Almás kalácsfelfújt recept

Elkészítési idő 80 perc

Az Almás kalácsfelfújt hozzávalói:
Hozzávalók 6 adaghoz:

- 1 db kalács
- 2-3 dl tej
- 3 db tojás
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 g mazsola
- reszelt citromhéj

A töltelékhez:

- fél kiló tehéntúró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 db alma
- 150 g vaj
- zsemlemorzsa


Az Almás kalácsfelfújt elkészítési módja:
1. A kalácsot kockázzuk fel, öntsük le a forró tejjel, majd hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáit 3 evőkanálnyi porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a vízzel leforrázott mazsolát és a reszelt citromhéjat. 2. A tehéntúrót keverjük össze a vaníliás cukorral. Az almákat hámozzuk meg, majd vastagon reszeljük le. Ezt követően keverjük a túróhoz. 3. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, szórjunk meg zsemlemorzsával. Tegyük a tálba a kalács felét, kenjük rá a túrókrémet és rakjuk rá a maradék kalácsot. A tetejére helyezzünk néhány szelet vajat, és kb. fél óráig süssük 160 fokra előmelegített sütőben. 4. A három tojásfehérjéből és az 1 evőkanálnyi porcukorból vert kemény habot 5-10 perccel a sütés vége előtt kenjünk a felfújt tetejére.

Más péksüteményből is el lehet készíteni, fahéjjal is lehet díszíteni, illetve ízesíteni.

Friss idénygyümölccsel, például eperrel körítve kínálhatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás kalácsfelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook