Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tejből mit lehet csinálni? fórum

Tejből mit lehet csinálni? (tudásbázis kérdés)


1 2
36. Myra
2012. okt. 30. 19:30
Ja és sajtot házitejből lehet csinálni.
35. Myra (válaszként erre: 24. - Hamyka)
2012. okt. 30. 19:28

Sajt:

kell hozzá 6l tej, kb. 1 dl fokhagymával érlet ecet(bárhol kapható). A tejet addig melegíted míg elkezd fölesedni, amikor már ezt nem tudod szétfújni akkor beleöntöd az ecetet, figyeled hogy mennyire csapja ki, tovább melegíted, én lassú tűzön szoktam, és feljön a tetejére akkor elzárod, vásznon keresztűl leszűröd és hagyod hogy csöpögjön egy fél órát, órát, azért figyeld nagyon ne száradjon ki és ne is tocsogjon a savóban. Akkor már meg van a sajtod. mi csináltunk sajtformát lukacsos fémből aljára, tetejére fából vágtunk kör alakú tetőt és ebbe teszem bele a sajtot, jól lenyomkodot és a tetejére követ teszek, így be a hűtőe másnapig, akkor kiveszem és kész a natur sajt. Ha gondolod lehet ízesíteni is.Mielőtt sajtformába teszed . Fokhagymát reszelhetsz bele, lilahagymát + sóval is ízesítheted, zöldhagymával, kaporral vagy amivel gondolod.

34. hamyka
2012. okt. 30. 18:25
Jaj hölgyeim nem kell itt megkövezni senkitsem :)
33. 298b15dfdd (válaszként erre: 31. - Hmv.)
2012. okt. 30. 18:24

:)))))A kövezés elmarad,én tényleg olyan 30-40 dekás darabokban gondolkodtam:)


Valóban nem szoktam forralni,bár az utóbbi időben nagyon ritkán veszem.

32. hamyka (válaszként erre: 25. - Hmv.)
2012. okt. 30. 17:49

Még nem olvastam el nehari, de láttam neten o hogyohh át ez kell bele meg ez meg az meg stb és feladtam


nah nem magamat külföldre xd

31. Hmv.
2012. okt. 30. 12:06

Wani, Böbbenet!


Kövezzetek meg érte, amiért mertem ajánlani hamykának az én módszeremet.

Eszembe nem jutna direk sajtot csinálni bolti tejből, de ha már úgyis összement, minek dobnám ki?

A módszer működik, láthatjátok a fotón.

Ez egy pici kis darabka sajt lesz, ne nagy tételben gondolkodjatok!


Szerintem Ti a bolti tejet nem is szoktátok forralni, ezért nem találkoztok azzal a jelenséggel, hogy összemegy forralás közben. Én még ilyen maradi vagyok, hogy még azt is fölforralom.

30. 298b15dfdd (válaszként erre: 29. - C1a46ddede)
2012. okt. 30. 11:07
Hát persze,csak a kérdező gondolom bolti tejre gondol.:)
2012. okt. 30. 11:02

A mostani bolti tejből én sem tudok sem sajtot, sem egyebet csinálni.

És házitejből amúgy is sokkal finomabb! :D

28. 298b15dfdd (válaszként erre: 27. - Hmv.)
2012. okt. 29. 18:13
Nem olvasok naplót.Nekem a bolti tej sohasem savanyodik meg csak keserű lesz.Kecsketejből csinálom a sajtot,de nem használok oltót,csak citromlevet.Nekem az oltótól fura,nemszeretem íze van a sajtnak.
27. Hmv. (válaszként erre: 26. - 298b15dfdd)
2012. okt. 29. 12:32

Ha forralás közben összemegy /vagy forr.nélkül megsavanyodik/, akkor simán!


Kár lenne kidobni, legalábbis nekem nem szokásom.


Elolvastad a naplómban? Ott mindent leírtam és megmutattam.

26. 298b15dfdd (válaszként erre: 25. - Hmv.)
2012. okt. 29. 10:26
te tudsz bolti tejből sajtot csinálni?
25. Hmv. (válaszként erre: 24. - Hamyka)
2012. okt. 29. 09:56

hamyka,

bejegyzésedből arra következtetek, hogy bizonyára nem nézted meg a "receptem" és a fotóm.

Vagy ha igen, akkor viszont én vagyok a hibás, mert nem vagyok eléggé érthető.

Ennél egyszerűbb talán a világon sincs, mint ez a módszer.

24. hamyka (válaszként erre: 21. - Hmv.)
2012. okt. 28. 20:06
huh sajtoot? biztos baromi nehéz mert igy meg ugy meg amugy kell oltani xd
23. 298b15dfdd (válaszként erre: 20. - Hamyka)
2012. okt. 28. 17:17
Igen,mert ha magában darálod a mákot,akkor leéghet a daráló.
2012. okt. 28. 17:14
madártejet
21. Hmv.
2012. okt. 28. 15:44

Az összement tejből készíts házilag sajtot.

Nézz be a sütéseim-főzéseim sk. naplómba, a 76. bejegyzést olvasd el.

20. hamyka (válaszként erre: 18. - 298b15dfdd)
2012. okt. 28. 14:57

sőőt!!


van hogy darálok mákot is vele cukorral és mákos tészta így :DDDD

19. hamyka (válaszként erre: 18. - 298b15dfdd)
2012. okt. 28. 14:56
na köszyke a választ, és örülök hogy így is jó :D
18. 298b15dfdd (válaszként erre: 17. - Hamyka)
2012. okt. 28. 14:32
Az ugyanaz lesz,én a kávédarálót használom.
17. hamyka (válaszként erre: 13. - C1a46ddede)
2012. okt. 28. 13:00

Nah én azért kérdeztem hogy jo-e a rendes cukor is,mert megtudom darálni és olyan lesz mint a bolti porcukor :D


Megmondom őszíntén még életemben nem vettem porcukrot (max kaptam :D), kristály cukrot szoktam venni és megdarálni, van itthon mák darálom, már régi de még jó :)

16. hamyka
2012. okt. 28. 12:58
jöhetnek még receptek :D
15. hamyka (válaszként erre: 14. - C1a46ddede)
2012. okt. 28. 12:57
köszyke a részletes Leírást :)
2012. okt. 28. 06:56

Itt van kicsit részletesebben az intelligens krémes:

Hozzávalók:


8 db tojás,


1 liter tej,


4 csomag vanilás cukor,


20 dkg margarin,


20 dkg cukor,


20 dkg liszt,


1/2 citrom reszelt héja.


Elkészítés:


A margarint felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a reszelt citrom héjat, a tojások sárgáját.


Ezeket jól elkeverjük, majd hozzárakjuk a lisztet és 2 dl tejjel símára keverjük, majd fokozatosan, folyamatos keverés mellett, hozzáöntjük a maradék tejet.


A tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleszórjuk a vaniliás cukrot.


Óvatosan összekeverjük az előzőekben elkészített masszával. (Nem kell megijedni: egy híg keveréket kapunk!)


Ezt az egészet beleöntjük egy kb. 5 cm magas szélű közepes, kivajazott és lisztezett tepsibe és előmelegítés nélküli sütőben 45 perc alatt, közepes hőfokon megsütjük.


A krémesünk akkor jó, ha a villát beleszúrva a közepébe, nem ragad rá a tészta.


A sütő ajtaját 30 percig TILOS kinyitni!


Ha kihült, felkockázzuk, porcukorral meghintve tálaljuk.

13. c1a46ddede (válaszként erre: 11. - Hamyka)
2012. okt. 28. 06:55

Elvileg jó lehet rendes cukor is. De én mindig porcukorral csinálom.

A vaniliás cukrot a tojás fehérjével keverd össze, úgy egy picit finomabb! :)

2012. okt. 27. 22:43
Hamis túrógombócot is lehet belőle készíteni, amikor forralás közben összemegy a tej.
11. hamyka (válaszként erre: 8. - C1a46ddede)
2012. okt. 27. 22:11

rendes cukor nem jo ami nem porcukor??


5 csomag vanílíás cukrot bele?? nem lesz az tulsok? :D

2012. okt. 27. 17:57
Karamellás tej,tejleves,lepények,
9. 298b15dfdd (válaszként erre: 5. - C6973617d3)
2012. okt. 27. 17:55
Ja, a bolti tejből nagy túrost lehet csinálni!:)
2012. okt. 27. 17:40

Gyors és intelligens krémes recept


20 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 8 db tojás sárgája és 5 csg vanilliás cukrot habosra keverünk.

Hozzáadunk 9 evőkanál lisztet majd 1 liter tejet és végül a 8 tojás fehérjét.


Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, 10 percig forró sütőben teljes lángon, majd 30-35 percig közepes lángon sütjük.


A sütési idő betartása nagyon fontos!

2012. okt. 27. 17:37
köszyke de kéne a recept hogy kell megcsinálni :DDD
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook